Image default
Επιχειρήσεις

Expedia: Ντιλ στις ξενοδοχειακές κρατήσεις με την Discover the World Greece

Σε συμφωνία με την Expedia, έναν από τους ισχυρότερους «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς online ταξιδιωτικών κρατήσεων, κατέληξε η εταιρεία Discover The World Greece, συμφερόντων των επιχειρηματιών Κωνσταντίνου και Νίκου Φραντζεσκάκη.

Το deal αφορά στην αντιπροσώπευση από την ελληνική εταιρεία των B2B πωλήσεων της γνωστής πλατφόρμας ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotels.com η οποία ανήκει στην Expedia. Πρόκειται για την πλατφόρμα από την οποία προέρχεται σχεδόν το 80% των εσόδων της Expedia από online ταξιδιωτικές κρατήσεις.

Η Descover the World Greece αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση Β2Β πωλήσεων για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται να εκπαιδεύσει στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων στις τρεις χώρες για τις κρατήσεις που θα πραγματοποιούν μέσω Hotels.com για λογαριασμό πελατών τους.

Η Hotels.com δημιουργήθηκε το 1991, την εποχή που άρχιζε η εκρηκτική ανάπτυξη του ίντερνετ, ως Hotel Reservations Network (HRN), προσφέροντας (τότε) υπηρεσίες τηλεφωνικών κρατήσεων για ξενοδοχεία στις ΗΠΑ.

Η μεταμόρφωσή της σε πλατφόρμα online ξενοδοχειακών κρατήσεων άρχισε το 2001 όταν εξαγοράστηκε από την USA Networks Inc. η οποία κατείχε, ήδη, πλειοψηφικό πακέτο στην Expedia. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Hotels.com το 2002 μετά την εξαγορά της ομώνυμης ηλεκτρονικής διεύθυνσης (domain) έναντι 11 εκατ. Δολαρίων.

Η Discover the World Greece από την πλευρά της αποτελεί τον ελληνικό βραχίονα του παγκόσμιου δικτύου ταξιδιωτικών υπηρεσιών Discover the World το οποίο αναλαμβάνει την προώθηση πωλήσεων και μάρκετινγκ εταιρειών απ’ όλο τον κόσμο.

H ελληνική εταιρεία αντιπροσωπεύει στη χώρα μας αεροπορικές εταιρείες όπως η Aerolineas Argentinas, η Aeromexico, η Air Malta, η Condor Airlines (θυγατρική του Thomas Cook), η GOL, η Hong Kong Airlines, η South African Airways, η Virgin Atlantic Airways, ο αεροπορικός βραχίονας του ομίλου Thomas Cook (Thomas Cook Airlines), η Royal Brunei Airlines, εταιρείες κρουαζιέρας όπως η Variety Cruises και η Windsar Cruises και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών όπως η Traveltek.

Σχετικα αρθρα

Η Αir France ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα

admin

Ομιλος ΟΤΕ: Εργο ICT στο Παρίσι για την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών

admin

Air France: Καταργεί 7.580 θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2022

admin

Τι ισχύει για τις δωρεές και τη φορολογία για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

admin

Πορτογαλία: Επιχειρήσεις, συνδικάτα και γιατροί ζητούν ενίσχυση των μέτρων δημόσιας υγείας για σταδιακή χαλάρωση του lockdown

admin

Εργο υποδομής για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης υλοποιεί η ΕΥΑΘ

admin

ΕΕΣΥΠ: Παράταση της προκήρυξης για τη μελέτη απολιγνιτοποίησης και μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών

admin

Οκτώ κινητές μονάδες για κορωνοϊό από την Intrakat

admin

Τρεις σημαντικές διακρίσεις για την Coca-Cola Τρία Έψιλον

admin

Κορονοϊός: Η Ιταλία προτίθεται να παρατείνει τα μέτρα μέχρι τις 3 Μαΐου

admin

Λατομεία στη Βουλγαρία εξαγόρασε η Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες

admin

Δεκατέσσερα νέα δρομολόγια στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Ryanair

admin

Eurogroup: Μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις

admin

Η νέα MAIC γίνεται διαθέσιμη για όλες τις Android συσκευές

admin

Συνεχίζεται το σίριαλ με το master plan του ΟΛΠ

admin

«Τι μας δίδαξε η πανδημία» -Πέντε επιφανείς επιχειρηματίες, εξηγούν

admin

Το ενημερωτικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το ομολογιακό ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

admin

Στα €19,22 εκατ. το καθαρό ενεργητικό του ΤΕΑ εργαζομένων της Interamerican

admin