Image default
Πρώτο Θέμα

Η διαβολοβδομάδα των αγορών

620x 1Συγχωρήστε τους επενδυτές μετοχών. Απλώς υπέστησαν μία από τις πιο άγριες εβδομάδες της αγοράς μόνο και μονο για να δουν το τέλος του S & P 500 όχι πολύ μακριά από το σημείο που ξεκίνησε.

Ο ταχέως εξελισσόμενος εμπορικός πόλεμος φέρει την ευθύνη, σίγουρα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Αυτό που έχει σημασία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ο αντίκτυπος στη μελλοντική ανάπτυξη και οι επενδυτες που αναζητούν καθοδήγηση συχνά μετατρέπονται σε κρατικά ομόλογα. Το πρόβλημα είναι ότι οι ταύροι και οι αρκούδες μπορούν και οι δύο να βρουν βοήθεια.

Οι σκεπτικιστές εξετάζουν τις αποδόσεις που έπεσαν στα χαμηλά 3 ετων και είδαν μια προειδοποίηση ότι η οικονομία είναι καταδικασμένη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου. Για τους ταύρους, οι ίδιες ισοτιμίες των μετοχών καθιστούν τις μετοχές ιδιαίτερα ελκυστικές σε σύγκριση με τα κέρδη χρησιμοποιώντας το μοντέλο της Fed.

“Είναι κάτι περισσότερο από μια ανησυχία σχετικά με τους δασμους, είναι μια ανησυχία για μια παγκόσμια επιβράδυνση. Στη συνέχεια, το ερώτημα γίνεται, αν θα μειωθεί σημαντικά από την Fed το επιτοκιο, “δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στην Prudential Financial Inc.” Αυτό που θέλετε είναι οι επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλότερες τιμές των μετοχών. Αλλά αν συνεχίσετε να σκέφτεστε, «θα πάρετε χαμηλότερα», θα κρατήσετε τα μετρητά σας. “

Ο S & P 500 υποχώρησε 0,5% στις πέντε ημέρες, υποφέροντας τη χειρότερη διαδρομή του έτους τη Δευτέρα και μια άλλη μικρή πτώση την Παρασκευή. Το μεταξύ τους ήταν το μεγαλύτερο τριήμερο ράλι σε δύο μήνες. Αλλά τελικά οι επενδυτές έμειναν σε μειονεκτική θέση εάν η οικονομία μπορεί να αντέξει ένα επίπεδο παγκόσμιας αβεβαιότητας πολιτικής που είναι σχεδόν ρεκόρ.

“Είναι ύποπτο να βυθίζετε ακόμη και το δάχτυλό σας στο νερό”, δήλωσε ο Peter Tchir, επικεφαλής της μακροοικονομικής στρατηγικής της Academy Securities. “Αυτό το μοτίβο μεγάλων, γρήγορων κινήσεων, μερικές φορές σε αντίθεση με τα πρωτοσέλιδα, και ακόμη πιο ασταθές, μερικές φορές συμβαίνει χωρίς προφανή τίτλο στο προσκήνιο, δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπορεύεται κανείς ή να διαχειρίζεται τον κίνδυνο”.

Μετά την πορεία της Δευτέρας, οι ταύροι ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο ικανοποιημένοι που το S & P 500 βρίσκεται μόλις 3,5% κάτω από ένα υψηλό όλων των εποχών που έφτασε 10 συνεδρίες πριν. Μεγάλο μέρος της αισιοδοξίας τους βασίζεται σε σχετικές εκτιμήσεις. Μεταξύ των 22 στρατηγικών αναλυτων της Wall Street που παρακολουθούνται από το -, περισσότεροι από τους μισούς έχουν μειώσει τις προβλέψεις κέρδους τους για το S & P 500 από τις αρχές Μαΐου, αλλά κανένας δεν μείωσε τους στόχους τιμών του τέλους του έτους. Οι χαμηλότερες τιμές κάνουν τις μετοχες πιο ελκυστικες, λένε.

Πράγματι, με ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων παγκόσμιων ομολόγων χαμηλότερων από μηδέν, ο S & P 500 δύσκολα μπορεί να είναι τόσο ακριβός όταν οι εταιρείες εκχωρούν μερίσματα ισοδύναμα στο 1,9% των τιμών των μετοχών τους. Για πρώτη φορά από το 2016, η πληρωμή του δείκτη μετοχικού κεφαλαίου υπερέβη την απόδοση του 10ετούς ομολογου.

620x 1

Φυσικά, δεν επενδύουν όλοι σε μετοχές για μερίσματα. Και η αύξηση του κέρδους, ένα πιο σχετικό εύρος των επιχειρηματικών προοπτικών, επιβραδύνθηκε φέτος. Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των κερδών του S & P 500 – μια χαλαρή εξάρτηση για το πόσο οι μετοχές «πληρώνουν» τους μέτοχοους – και οι αποδόσεις των 10 ετών τώρα διαμορφώνονται σε 3,51 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το 79% του χρόνου τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο “S & P 500 έχει δημιουργηθεί για ένα τεράστιο ράλι του δεύτερου εξαμήνου”, δήλωσε ο Tom Lee, συνιδρυτής της Fundstrat Global Advisors LLC, της οποίας η πρόβλεψη για τον S & P 500 είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των στρατηγικών. Τα σταθερά κέρδη και η αποπληρωμή της Fed “είναι σημαντικές ενισχύσεις για την αμερικανική αγορά μετοχών”, ανέφερε.

Ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου μετατράπηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα στα αποθέματα εν μέσω της τελευταίας πορείας, οι ίδιες οι εταιρείες είδαν ευκαιρίες. Καθώς το S & P 500 κατέρρευσε τη Δευτέρα, η μονάδα της Goldman Sachs Group Inc. που εκτελεί επαναγορές για πελάτες, είδε τις αγορές να αυξάνονται “δραματικά”, σύμφωνα με τον David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής των ΗΠΑ για μετοχές.

Ακόμη και ο Ed Yardeni, οικονομολόγος που εφάρμοσε τον όρο Fed βάσει έκθεσης της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο του 1997, αναγνωρίζει τον περιορισμό του δεδομένης της συμμετοχής του θεσμικού οργάνου στον καθορισμό των επιτοκίων στις μέρες μας.

Αν κοιτάξετε την ιστορία από το 2000, η ​​σύγκριση των ομολόγων έχει ένα στίγμα ρεκόρ. Οι μετοχες φάνηκαν να είναι σχετικα φθηνες, αλλά και οι μετοχές υπέστησαν και μία από τις χειρότερες πτωσεις στην ιστορία από το 2007 έως το 2009.

“Η απλή μείωση των επιτοκίων θα οδηγήσει μόνο σε χαμηλότερα επιτόκια και τα νομίσματα φθηνότερα και οι άνθρωποι θα σκέφτονται ότι είμαστε σε ύφεση”, δήλωσε ο Paul Christopher, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής αγοράς στο Wells Fargo Investment Institute. «Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου η αγορά ομολόγων δεν είναι τόσο άβολη με την τρέχουσα κατάσταση».

Σχετικα αρθρα

Η ΕΚΤ δείχνει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς

admin

Γαλλία, Ιταλία και η αναβίωση παλαιών αντιπαλοτήτων

admin

Τι θα περιλαμβάνει το «ελληνικό πρόγραμμα» διάρκειας 5 ετών

admin

Ο παραλίγο «μαύρος» Σεπτέμβρης που πέρασε στα ψιλά…

admin

ΕΚΤ: το 2016 η καλύτερη χρονιά για την ευρωζώνη μετά την κρίση

admin

Αυξήσεις αντικειμενικών στο 60% των ζωνών, μειώσεις στο 23% -Αλλαγές σε τουριστικές περιοχές

admin

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες κρύβει η ελληνική κτηματαγορά

admin

ΕΚΠΑ:Κίνδυνος λουκέτου για 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Handelsblatt: Φιλόδοξοι οι στόχοι των ελληνικών τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια

admin

Bloomberg: O άγριος πόλεμος του Ερντογάν με τις αγορές

admin

Καταρρέει η λίρα, αναταράξεις στην Τουρκία

admin

Βερολίνο: Δεν θα δοθεί επιπλέον βοήθεια στουςπρόσφυγες στο Αιγαίο

admin

Έτοιμοι ή όχι για την επόμενη ύφεση;

admin

Η θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων επηρεάζεται από την πολιτική συγκυρία

admin

Ο Μακρόν ζητά περισσότερα και καλύτερα από την Ευρώπη

admin

Η Ευρώπη περιμένει άλλο ένα εκατομμύριο προσφύγων φέτος σύμφωνα με τον ΟΗΕ

admin

PwC:€ 12δισ. προσέλκυσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις

admin

Σε μοναχική πορεία το Ηνωμένο Βασίλειο στην κρίση με τη Ρωσία

admin