Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Τα βαρίδια στις κινήσεις αναδιάρθρωσης

Πρόσκληση ενδιαφέροντος (teaser) προς τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές της Creta Farm έχει ήδη αποστείλει η εντεταλμένη EY, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από το υπογεγραμμένο MoU. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σειρά ζητημάτων αποτελούν προσκόμματα στην όλη προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η οποία διολισθαίνει σταθερά σε επιδεινούμενη οικονομική θέση.

Χθες, από τη μία πλευρά επιβεβαιώθηκε η απροθυμία των βασικών μετόχων να ενεχυριάσουν τις μετοχές τους, αλλά και περιγράφηκε και η απόλυτη ανάγκη της εταιρίας για άμεση ρευστότητα της τάξης των 5-7 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς εχέγγυα εκ μέρους των τραπεζών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αδελφοί Δομαζάκη, παρά την διάσταση μεταξύ τους, συμπίπτουν στην άρνηση ενεχυρίασης των μετοχών τους, και επεξεργάζονται πρόταση ενεχυρίασης των σημάτων της εταιρίας, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση ρευστότητας. Η συγκεκριμένη πρόταση, πάντως, δεν έχει τεθεί επισήμως υπόψη των πιστωτριών τραπεζών. Από την πλευρά τους, έχουν επαναφέρει τις γραμμές πιστώσεων factoring – οι οποίες προφανώς δεν αποτελούν ικανή πηγή ρευστότητας για την Creta Farm- και παραμένουν σταθερά αρνητικές στην πιθανότητα παροχής νέας ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Πέραν της άμεσης πίεσης που δέχεται η εταιρία, σε γόρδιο δεσμό φαίνεται να εξελίσσεται η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς η εταιρία φέρεται από τη μια να συσσωρεύει ολοένα και μεγαλύτερα χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και Δημόσιο, και από την άλλη να διαφεντεύεται από τους βασικούς μετόχους αδελφούς Δομαζάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, απομακρύνεται η πιθανότητα εισόδου μέσω μιας ΑΜΚ και προωθείται –εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον- η επιλογή υπαγωγής της στις πρόνοιες του Πτωχευτικού. Σ’αυτή την εκδοχή, πέραν της χρονοβόρου διαδικασίας για την επίτευξη συμφωνίας, πηγές αναφέρουν πως κρίσιμο ζήτημα ανακύπτει με τη διατήρηση του αριθμού εργαζομένων της Creta Farm (όπως ορίζουν οι πρόνοιες του νόμου). Κατά τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η δεινή οικονομική θέση της εταιρίας και η υψηλή απασχόληση αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία.

Σχετικα αρθρα

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

Creta Farms: Εκκληση εργαζομένων να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

admin

Χατζηδάκης: Οι λιγνιτικές επιβάλλεται να αποσυρθούν γιατί προκαλούν οικονομική ζημία στη ΔΕΗ

admin

Σειρά άμεσων προτάσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών

admin

Cosmote: Δωρεάν κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τη Μ. Δευτέρα

admin

ΗΠΑ: Πρόσθετο πακέτο $250 δισ. για στήριξη των μικρών επιχειρήσεων προωθεί ο Μνούτσιν

admin

Total: Συντριπτική πτώση 99% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

admin

Folli Follie: Εχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους

admin

Αύξηση 100% στην κατανάλωση πασατέμπο και ποπ-κορν

admin

Prodea: Διερευνά την πώληση της ιταλικής Picasso 

admin

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ στα Bravo Sustainability Awards

admin

Στους 45.719 οι νεκροί παγκοσμίως – Ξεπέρασαν τις 900.000 τα κρούσματα κορονοϊού

admin

Νέους γενικούς διευθυντές ανακοίνωσε η ΔΕΗ

admin

Fisikon: Οικονομία έως 65% για τους οδηγούς

admin

Vodafone: Τα νούμερα της πανδημίας

admin

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

Η Πορτογαλία κλείνει όλα τα αεροδρόμιά της για τις εμπορικές πτήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα

admin

ΣΕΒ: Ερχεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στη δεκαετία -Έξι μηνύματα από την Εργάνη

admin