Image default
Επιχειρήσεις

Βλάβες στις εγκαταστάσεις της Digea στον Υμηττό

Την απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας στο λεκανοπέδιο Αττικής από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», διασφάλισε η Digea, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την καταστροφή ενός οικίσκου, μίας γεννήτριας καθώς και άλλων βασικών υποδομών της, που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8/2019, στην περιοχή.

Ειδικότερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διοίκησης και του εξειδικευμένου προσωπικού της, από τις 03:30 τα ξημερώματα, συντονίζοντας επιτόπου τις ενέργειες και εφαρμόζοντας το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην εκκένωση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, για λόγους ασφαλείας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εφεδρικών εγκαταστάσεών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οταν κατέστη ασφαλές και μετά από την έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών με τις οποίες υπήρξε άψογος συντονισμός και συνεργασία, συνεργείο τεχνικών της εταιρείας, εφοδιασμένο με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικές στολές), κατάφερε να φτάσει στο σημείο της φωτιάς και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης της λειτουργίας των εφεδρικών συστημάτων της .

Η εταιρεία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξυπηρετεί, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους τόσο για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν όσο και για την πρόοδο των ενεργειών αντιμετώπισης της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα καθώς λειτούργησε επιτυχώς το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας.

Σε ότι αφορά στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι η αποκατάσταση των ζημιών και η χωροταξική διευθέτηση θα απαιτήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και επισημαίνεται ότι έως τότε η εταιρεία θα λειτουργεί με περιορισμένο επίπεδο εφεδρείας στα συστήματά της.

Το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μια τόσο κοντινή στην Αθήνα περιοχή, ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις περιοχές εγκαταστάσεων κεραιών όπως ο Υμηττός. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατέστησαν σαφή την αναγκαιότητα της οριοθέτησης και της δημιουργίας Πάρκων Κεραιών ανά την Ελλάδα, με προδιαγραφές όπως σωστή περίφραξη, προστασία των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών με αποψιλώσεις και άλλες αναγκαίες εργασίες, έτσι ώστε ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με τις όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες.

Σχετικα αρθρα

Τελεσίδικα στον Μ. Δομαζάκι η διοίκηση της Creta Farms

admin

Intralot: Στην Gamma Bidco προς 75 εκατ. το ποσοστό στην Gamenet

admin

ΟΤζόνσον παραμένει στο νοσοκομείο, συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Ράαμπ

admin

Νέα κεφαλαιακή «ένεση» από PIMCO στην Qualco

admin

Τα επόμενα στάδια για τη διάσωση της Creta Farms

admin

SATO: Στα €2,7 εκατ. τα μικτά κέρδη εξαμήνου

admin

Τόκιο: Κατεγράφη η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, την ημέρα έναρξης της καραντίνας

admin

Νομικοί πονοκέφαλοι στην κυβερνητική λύση για τη Λάρκο

admin

Φουρλής: Νέες επενδύσεις σε καταστήματα «πόλης» για την ΙΚΕΑ

admin

ΔΕΗ: Οι 7 προκλήσεις για την επιστροφή στην κερδοφορία

admin

Υπό δύο όρους κρατά η ΔΕΗ στην πρίζα τη ΛΑΡΚΟ

admin

Κερδοφόρο εξάμηνο για την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

admin

Πώς απαντά ο ανταγωνισμός στις αλλαγές τιμολογίων ΔΕΗ

admin

Στον Μ. Δομαζάκι η πλειοψηφία εκπροσώπησης στη Γ.Σ.

admin

Η νέα διοικητική ομάδα της Alpha Bank-Αποχωρεί ο Γ. Αρώνης

admin

Εστίαση και… κατεψυγμένα τονώνουν τα έσοδα της Vivartia

admin

Epsilon Net: Στις 15/11 η ΓΣ για την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

admin

Πήρε η Eldorado Gold άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

admin