Image default
Επιχειρήσεις

Βλάβες στις εγκαταστάσεις της Digea στον Υμηττό

Την απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας στο λεκανοπέδιο Αττικής από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», διασφάλισε η Digea, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την καταστροφή ενός οικίσκου, μίας γεννήτριας καθώς και άλλων βασικών υποδομών της, που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8/2019, στην περιοχή.

Ειδικότερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διοίκησης και του εξειδικευμένου προσωπικού της, από τις 03:30 τα ξημερώματα, συντονίζοντας επιτόπου τις ενέργειες και εφαρμόζοντας το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην εκκένωση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, για λόγους ασφαλείας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εφεδρικών εγκαταστάσεών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οταν κατέστη ασφαλές και μετά από την έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών με τις οποίες υπήρξε άψογος συντονισμός και συνεργασία, συνεργείο τεχνικών της εταιρείας, εφοδιασμένο με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικές στολές), κατάφερε να φτάσει στο σημείο της φωτιάς και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης της λειτουργίας των εφεδρικών συστημάτων της .

Η εταιρεία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξυπηρετεί, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους τόσο για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν όσο και για την πρόοδο των ενεργειών αντιμετώπισης της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα καθώς λειτούργησε επιτυχώς το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας.

Σε ότι αφορά στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι η αποκατάσταση των ζημιών και η χωροταξική διευθέτηση θα απαιτήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και επισημαίνεται ότι έως τότε η εταιρεία θα λειτουργεί με περιορισμένο επίπεδο εφεδρείας στα συστήματά της.

Το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μια τόσο κοντινή στην Αθήνα περιοχή, ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις περιοχές εγκαταστάσεων κεραιών όπως ο Υμηττός. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατέστησαν σαφή την αναγκαιότητα της οριοθέτησης και της δημιουργίας Πάρκων Κεραιών ανά την Ελλάδα, με προδιαγραφές όπως σωστή περίφραξη, προστασία των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών με αποψιλώσεις και άλλες αναγκαίες εργασίες, έτσι ώστε ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με τις όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες.

Σχετικα αρθρα

Προσφορά πακέτου καρδιολογικών εξετάσεων από το Ιατρικό Αθηνών

admin

Εθνική Πανγαία: Στις 11/9 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Νέα παράταση του standstill agreement της Αλουμύλ έως 12 Δεκεμβρίου

admin

Γ. Μυλωνάς (Αλουμύλ): Εναν ελέφαντα δεν μπορείς να τον κάνεις χελώνα…

admin

Ασφαλιστικές: Πώς θα φέρουν επενδύσεις πολλών δισ. στην Ελλάδα

admin

H PWC ορκωτός λογιστής της Folli Follie

admin

Ενισχύουν τη συνεργασία τους Interamerican και Eυρωκλινική Αθηνών

admin

Μυτιληναίος: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Συγχώνευσης των Δέλτα Ενεργειακή και ΜΟΒΑΛ

admin

Επέστρεψε στα κέρδη η Καραμολέγκος

admin

Πειραιώς σε προσωπικό RBU: Ωρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

admin

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

admin

ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος: Οι τράπεζες «σκανάρουν» την έκθεση της Grant Thornton

admin

Tην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζει η Eurobank

admin

Ο Α. Τσουχνικάς νέος Business Development Manager της Wärtsilä Energy Business

admin

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Intertech

admin

Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία από την Interamerican

admin

Eurobank: Κέρδη 90 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Λεκκός: Μοχλός ανάπτυξης η αύξηση των επενδύσεων

admin