Image default
Διεθνή

Τζέφρι Έπσταϊν: Οι τελευταίες του ημέρες στη φυλακή πριν αυτοκτονήσει

Με τους δικηγόρους του περνούσε ο Τζέφρι Έπσταϊν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας του στις φυλακές, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Κι αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τον θάνατό του σε αυτοκτονία, οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα που κατέληξε ο ιατροδικαστής.
Ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται ότι αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού στο κελί του, στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και τον συνέλαβαν εκ νέου, ως κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοπέλων σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη. Οι πληροφορίες φωτίζουν τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες στη φυλακή.
Οι συνθήκες φαίνεται ότι ήταν τόσο κακές, που ξόδευε περίπου 12 ώρες καθημερινά σε συναντήσεις με τους δικηγόρους του, σύμφωνα με τους New York Times. Όλοι τους λάμβαναν μεγάλη αμοιβή για τον χρόνο τους, ενώ ο Έπσταϊν φαίνεται ότι απλώς σιωπούσε.
Για να αγοράσει προστασία στις φυλακές, ο Επστάϊν κατέθετε χρήματα στον λογαριασμό τουλάχιστον τριών άλλων συγκρατουμένων του.
Κατά τις συναντήσεις τους με τους δικηγόρους του, που γίνονταν κατ’ ιδίαν σε ξεχωριστό χώρο σύμφωνα με την DailyMail.com, άδειαζαν το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δύο φορές.
Αν και οι φυλακισμένοι βλέπουν την οικογένειά τους για 30 λεπτά, οι κρατούμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο να βλέπουν τους νομικούς τους συμβούλους. Παράλληλα, στα μηχανήματα υπάρχουν τσιπς, μπισκότα και σόδες, σύμφωνα με μια γυναίκα που επισκεπτόταν συστηματικά τον σύζυγό της, όταν βρισκόταν στην 9η πτέρυγα των συγκεκριμένων φυλακών.
Πάντως, η ίδια γυναίκα υποστηρίζει ότι η ζωή στα κελιά είναι δύσκολη, γιατί οι κρατούμενοι δεν περνούν κοινό χρόνο. Το χρονικό του εγκλεισμού του στις φυλακές
Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου και μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης. Η αλλαγή ήταν τεράστια, όταν κανείς σκεφτεί την προηγούμενη πλούσια ζωή του.
Στις 18 Ιουλίου, ο δικαστής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αποδράσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν ζήτησε να βάλει εγγύηση του σπίτι του στη Νέα Υόρκη και το ιδιωτικό του τζετ,.
Πέντε ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο πάτωμα του κελιού του, φέροντας τραύματα στο λαιμό. Στο κελί, ο Έπσταϊν βρισκόταν με τον Νίκολας Ταρταλιόνε, πρώην αστυνομικό της Νέας Υόρκης που κατηγορείται για δολοφονίες. Ο Ταρταλιόνε ζητούσε βοήθεια και υποστήριξε ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν, όταν συνήλθε, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον συγκρατούμενό του. Όμως η εκδοχή του δισεκατομμυριούχου απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής.
Μετά τις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν τέθηκε σε επιτήρηση λόγω φόβων για αυτοκτονία και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο κελί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.
Εκτός από ένα μαντήλι, που δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε θηλιά, ο Έπσταϊν επρόκειτο να μπει σε κελί όπου τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ και δεν υπάρχουν σεντόνια και κλινοσκεπάσματα. Επίσης, θα έπρεπε να συναντά καθημερινά ψυχολόγο.
Έξι μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση και επέστρεψε στην πτέρυγα που βρισκόταν πριν. Η απόφαση των υπευθύνων των φυλακών να τελειώσουν την περίοδο παρακολούθησης προκάλεσε κριτική από ειδικούς της ψυχικής υγείας. Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασυνήθιστη.
Την 1η Αυγούστου, τρεις ημέρες αφότου ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση, ένας από τους δικηγόρους του, ο David Schoen τον επισκέφθηκε για περίπου πέντε ώρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αποκάλυψε ο δικηγόρος του στους Times, μια γυναίκα θεραπεύτρια σταμάτησε στο δωμάτιο και του ζήτησε να βγει έξω για λίγο για να μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Έπσταϊν.
Η θεραπεύτρια υποστήριξε ότι η επίσκεψη ήταν μέρος του πρωτοκόλλου που ακολουθείται για περιστατικά για τα οποία υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας.
«Έμεινε το πολύ πέντε λεπτά», ανέφερε ο Schoen, διευκρινίζοντας ότι ο Έπσταϊν δεν είχε πρόβλημα με την επίσκεψη.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο χρηματιστής έδειχνε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία τους στην υπόθεση ενώ είχε πίστη στην νομική τους στρατηγική.
Τις επόμενες ημέρες όμως, αναφέρει το προσωπικό της φυλακής και δικηγόροι, η διάθεση του Έπσταϊν ήταν πολύ κακή. Τα μαλλιά του και τα γένια του μεγάλωσαν και προτιμούσε να κοιμάται στο πάτωμα του κελιού του, παρά στο κρεβάτι. Τι έγινε την τελευταία ημέρα της ζωής του
Στις 9 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα που ήταν ζωντανός, ο χρηματιστής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο ιδιωτικό δωμάτιο επισκέψεων με τους δικηγόρους του, όπως έκανε και τις περισσότερες ημέρες.
Ως έγκλειστος με υψηλό προφίλ, απαιτούσε επιπλέον φρουρούς να τον μεταφέρουν από και προς το δωμάτιο και επίσης ζητούσε συχνά διαλείμματα για μπάνιο, όπου απαιτούσε συνοδούς.
Τα βράδια, οι φρουροί όφειλαν να ελέγχουν τον Έπσταϊν στο κελί του κάθε 30 λεπτά. Όμως σταμάτησαν στις 3.30 το πρωί περίπου. Αξιωματούχοι της φυλακής αναφέρουν ότι οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, που εργάζονταν για πολλές ώρες, αποκοιμήθηκαν.
Ένας αξιωματούχος είπε στους Times ότι το κελί του Έπσταϊν είχε κελί που έβλεπε στο χώρο που βρίσκονταν οι φρουροί και πιθανόν μπορούσε να δει εάν πραγματικά κοιμήθηκαν.
Στις 6.30 το πρωί της 10ης Αυγούστου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο κελί του χωρίς τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με την επίσημη αυτοψία, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποίησε σεντόνι για να φτιάξει τη θηλιά.
Ωστόσο οι δικηγόροι του αρνούνται το πόρισμα της νεκροψίας.
«Η υπερασπιστική ομάδα σκοπεύει να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και τις αιτίες θανάτου του Έπσταϊν. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα της ιατρικής εξέτασης» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Tweet

Σχετικα αρθρα

«Βράζει» από οργή το Ιράν για το Boeing – Oι ΗΠΑ στηρίζουν τους διαδηλωτές

admin

Βρετανία: Ο Τζόνσον επιμένει σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

admin

Κορωνοϊός: Ο Καναδάς κλείνει τα σύνορά του για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις

admin

Κορωνοϊός: Ένας ασθενής θα μπορούσε να μολύνει 59 χιλιάδες άτομα, λέει Βρετανός εμπειρογνώμονας

admin

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το όγδοο κρούσμα στον Καναδά

admin

Εκλογές στην Ελβετία – Στο επίκεντρο η κλιματική αλλαγή

admin

Τρομακτικό βίντεο με την παράσυρση φορτηγού από τρένο στην Τουρκία – Ο οδηγός επέζησε

admin

Φονικός σεισμός στις Φιλιππίνες : Τουλάχιστον 7 νεκροί και 200 τραυματίες

admin

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Βόρεια Ιρλανδία

admin

Λιβύη: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο Mitiga μετά τις απειλές του Χάφταρ

admin

Ζάεφ: Είμαι απογοητευμένος από την ΕΕ αλλά αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

admin

Κορωνοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων στη Γαλλία – Τα νοσοκομεία του Παρισιού θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού

admin

Κορωνοϊός: 16 τα κρούσματα στη Γερμανία – Πρώτο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

admin

ΗΠΑ: Δεν θα τιμωρήσουμε τον Μαδούρο εάν φύγει από την εξουσία

admin

Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί και 33 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

admin

Κοροναϊός : Εντείνεται η ανησυχία – Πέντε νεκροί, άλμα κρουσμάτων στην Ισπανία

admin

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Συμφωνία με «πήλινα πόδια» στο Βερολίνο

admin

Αφγανιστάν : Περίπου 4 στους 5 πολίτες δεν ψήφισαν από φόβο επιθέσεων

admin