Image default
Οικονομία

Πόλεμος μεταξύ ΥΠΟΙΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Πόλεμος ανακοινώσεων διεξάγεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και δείχνουν αύξηση των εσόδων τον Ιούλιο και υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα.

Το φιτίλι άναψε η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε περί αποδείξεων ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά επιπλέον σταθεροποίησε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Εξαπολύοντας μάλιστα δριμεία επίθεση στη ΝΔ τόνιζε ότι «είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η προπαγάνδα της ΝΔ και του αρχηγού της, Κυρ. Μητσοτάκη, για τους «άχρηστους και ανίκανους» καταρρέει με πάταγο. Τη διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.»

» Ό,τι και να υποστηρίζει η ΝΔ, η αλήθεια δεν αλλάζει: το παλιό πολιτικό σύστημα -η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους πολίτες στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε μια νέα περίοδο σταθεροποίησης και ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών».

Το γάντι σήκωσε το υπουργείο Οικονομικών κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων και των αριθμών με αποτέλεσμα «να συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες».

Επιτίθεται δε στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να εξετάσει τις επιδόσεις του κατά τη διακυβέρνηση της χώρας σε ότι αφορά την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την εξέλιξη του ιδιωτικού χρέους, και τις επενδύσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την οικονομία με οικονομική μεγέθυνση 0,8%, την επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και το 2016, και έκτοτε η οικονομία σέρνεται, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, πολύ χαμηλότερα από τους στόχους. Ενώ, ως προς την ευρύτερη κατάσταση της οικονομίας, επί ΣΥΡΙΖΑ η ανταγωνιστικότητα συρρικνώθηκε, το ιδιωτικό χρέος διογκώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παρέμειναν υψηλές, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελέστηκε και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επιβλήθηκαν το 2015, εξακολουθούν να υφίστανται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αυτή την οικονομική πραγματικότητα, οι πολίτες την βίωσαν και πρόσφατα, με την ψήφο τους, επέφεραν πολιτική αλλαγή» τονίζει ακόμη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η ανταπάντηση δεν άργησε να έρθει από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την ΝΔ ότι αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα και αυτό που αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να αποδεχθεί αυτό που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει το γραφείο Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΥΠΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στο δικό του πλανήτη

Ούτε τη δεύτερη ανακοίνωση άφησε αναπάντητη το υπουργείο Οικονομικών, επιστρέφοντας μάλιστα την κατηγορία για άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αποδεχθεί αυτό που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι χρέωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία με τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ κόστος.

Οι πολίτες όμως το βίωσαν και αποφάσισαν να απαλλάξουν τη χώρα από την Κυβέρνησή του.»

» Αποδεικνύεται όμως, για ακόμη μία φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στο δικό του πλανήτη…»

«Να είναι βέβαιος ότι εμείς θα τον καλούμε συνεχώς να «προσγειωθεί» και να συμμετέχει σε συζητήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με ειλικρίνεια και δημιουργική διάθεση» καταλήγει η νέα ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σχετικα αρθρα

Εφορία: Στο ηλεκτρονικό σφυρί τα ακίνητα οφειλετών

admin

Παράνομη και καταχρηστική θεωρούν την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε οι συνήγοροι των 38 στελεχών της Πειραιώς

admin

Thomas Cook : Ποιος θα αγοράσει τα 555 καταστήματά της

admin

«Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα για λιγότερο φόρο»: Προσκλητήριο στους πλούσιους του κόσμου, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

admin

ESM για Ελλάδα: Τετραπλό κέρδος από την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ

admin

Αγορά ακινήτων: Σε θετικούς ρυθμούς έπειτα από μία δεκαετία κρίσης, ποιοι κλάδοι θα έχουν ζήτηση

admin

Κυβέρνηση : Μειώνουμε φόρους, εγγυόμαστε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

admin

Nέο ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

admin

Εποχικό επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται – Τι ποσό θα λάβουν

admin

ΕΚΤ: Αναθεώρηση προς τα κάτω για ρυθμό ανάπτυξης και πληθωρισμό Ευρωζώνης

admin

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για συντάξεις, αναδρομικά και εισφορές

admin

Σίτι: Θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας μετά το Brexit

admin

ΔΕΗ : Ρυθμίστε τις οφειλές σας με ένα τηλεφώνημα

admin

Οι αλλαγές στις νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων και η μείωση του ΕΝΦΙΑ

admin

Φορολογική κατοικία : Το κυβερνητικό σχέδιο για προσέλκυση πλούσιων επενδυτών

admin

ΕΦΚΑ: Αυτοί είναι οι μέσοι μισθοί πλήρους και μερικής απασχόλησης

admin

Ληξιπρόθεσμα Δημοσίου : Αμετάβλητες οι υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο

admin

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται -Οι αυξήσεις και οι μειώσεις

admin