Image default
Επιχειρήσεις

Νηρέας: Στα €51 εκατ. το τίμημα από την πώληση παραγωγικών εγκαταστάσεων

Η Νηρεύς ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν λήψεως της από υπ’ αριθμ. Πρωτ 2939 14/8/ 2019 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δια της οποίας της ζητήθηκε να μεριμνήσει για την διαβίβαση σχετικού ερωτήματος απευθυντέου προς την Αmerra , μέσω των τραπεζώνμετόχων αυτής , έλαβε από τις Τράπεζες «Τράπεζα Πειραιώς», «Eurobank Ergasias», «Alpha Bank», «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» επιστολές με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Αθήνα, 19 Αυγούστου 2019

Σε συνέχεια της από 14/8/2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου 2939 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τα κάτωθι θέματα, προκειμένου εν συνεχεία να προβείτε στην σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3556/2007 μέσα.

Συγκεκριμένα: Κατόπιν επικοινωνίας με τις εταιρείες Amerra Capital Management LLC, MDC Industry Holding Company LLC και Andromeda Seafood S.L, προκειμένου να λάβουμε ενημέρωση αναφορικά με τα θέματα που θίγονται στην ανωτέρω επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πληροφορηθήκαμε ότι το συνολικό τίμημα για την πώληση των παραγωγικών εγκαταστάσεων των εταιρειών ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε και ΙΧΥΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε προς την εταιρεία Μπιτσάκος Α.Ε. συμφωνήθηκε στο ποσό των € 51.000.000. Ωστόσο, η ακριβής κατανομή του συνολικού τιμήματος που θα καταβληθεί από την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε θα οριστικοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες δημοσιεύσεις για την προσήκουσα του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω παρασχεθείσα πληροφόρηση προς εσάς πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.»

Υπενθυμίζεται εκ νέου ότι η Νηρεύς δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην συμφωνία που όπως ανακοινώθηκε υπεγράφη στις 2/8/2019 και επομένως δεν δύναται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον υπολογισμό, επιμερισμό και τρόπο καταβολής του τιμήματος που θα αντιστοιχεί στις μονάδες της .

Όπως αναφέρεται και ανωτέρω στην επιστολή των Τραπεζών η ακριβής κατανομή του συνολικού τιμήματος που θα καταβληθεί από την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε θα οριστικοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής , επομένως η εταιρεία δε μπορεί να εκτιμήσει την σχετική επίδραση στα μελλοντικά θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της καθώς δεν προσδιορίζεται το ποσόν του τιμήματος που αφορά στη Νηρεύς.

Σημειώνεται τέλος ότι η ως άνω συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και ότι η υλοποίηση της συμφωνίας θα τελεί επίσης υπό τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς το εταιρικό επίπεδο .

Σχετικα αρθρα

Πετρόπουλος: Αύξηση 30% στις πωλήσεις 9μήνου

admin

Lufthansa: Δεκτή η πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης για διάσωση

admin

Πράσινο φώς για το δάνειο των 6,3 δισ. στην Fiat Chrysler – Το μεγαλύτερο σε αυτοκινητοβιομηχανία

admin

Intralot: Πρώτο Βραβείο για το Τερματικό PhotonX στα Διεθνή Βραβεία IGA 2020

admin

Νέα προγράμματα ασφάλισης αγροτικών οχημάτων από την Interamerican

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Βράβευση στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

admin

Τι σημαίνει για εργοδότες και εργαζόμενους ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Τι θα ισχύσει από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου

admin

Universal Studios: Παράταση της αναστολής λειτουργίας των θεματικών πάρκων μέχρι την 31η Μαΐου

admin

Τρ. Πειραιώς: Ο Περικλής Δοντάς νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ

admin

Forthnet: Μετατροπή 22.153 μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές

admin

Ρουμανία: Ξεπέρασε τους 200 ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό

admin

Νέα υπηρεσία εγγραφής περιεχομένου από τη Wind Vision

admin

ΟΠΕΚ+: Τελική συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως

admin

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Στα 53,66 ευρώ το μέσο πασχαλινό καλάθι στα σούπερ μάρκετ

admin

Μέτοχος μειοψηφίας το Δημόσιο σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

admin

ΣΕΒ: Μείωση της απασχόλησης κατά 155 χιλ. άτομα το 2020 – Προτεραιότητα στη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

admin

Κορονοϊός: Έως 15 Μαΐου σε “παύση” η Νέα Υόρκη, λέει ο Κουόμο

admin

Dionic: «Στάσιμες» οι συζητήσεις με τις τράπεζες

admin