Image default
Πρώτο Θέμα

Γερμανια: Τέστ στις αγορές με ομόλογο 30ετιας με 0% !

Η Γερμανία θα εκδωσει ένα τεράστιο ομολογιακό δάνειο με κουπόνι 0% για πρώτη φορά την Τετάρτη, σε μια αναταραχή των πωλήσεων χρέους τις επόμενες δύο εβδομάδες, προσφέροντας αρνητικά ποσοστά.

Το έθνος έχει ήδη πωλήσει μόνο χρέος με κουπόνι 0% μέχρι 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός παγκόσμιου ράλι. Η δημοπρασία 30ετίας αυτής της εβδομάδας θα δοκιμάσει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία του καταφυγίου τώρα που ολόκληρη η καμπύλη αποδόσεων της Γερμανίας βρίσκεται σε αρνητική περιοχή.

Η γερμανική πώληση χρέους που πληρώνει το κουπόνι 0% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απόρριψης της ζήτησης για την BofA.

Η αναζήτηση αποδόσεων έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των 30 ετών σε αρνητικά επίπεδα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις απόδοσης των ασφαλιστικών εταιρειών και των συνταξιοδοτικών ταμείων, σύμφωνα με την Bank of America Corp. Αυτό που κινδυνεύει να επαναληφθεί είναι ο Απρίλιος του 2015, όταν οι ετήσιες αποδόσεις προσέγγισαν το 0% για πρώτη φορά και η έλλειψη όρεξης για πώληση χρέους πυροδότησε πώληση, είπε.

Υπάρχουν κάποιες σχετικές παραλλαγές με το σημερινό περιβάλλον της αγοράς “, δήλωσε ο Ralf Preusser, παγκόσμιος επικεφαλής των στρατηγικών επιτοκίων στην Bank of America, σε σημείωμα. Ο κίνδυνος είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα των αποδόσεων, το γερμανικό δημόσιο ταμείο θα αντιμετωπίσει τελικά μια “απεργία αγοραστών”, είπε.

Η Γερμανία θα πουλήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια) νέων 30ετών χρεών στις 10:30 π.μ. ώρα Λονδίνου την Τετάρτη. Η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Γερμανίας υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης την Τρίτη σε μείον 0,18% – πολύ χαμηλότερη από το επίπεδο 0,29% στις 17 Ιουλίου, όταν έληξε τελευταία χώρα με παρόμοιο χρέος.

Μία προσεκτικά ακολουθούμενη παραμετρος στη δημοπρασία της Τετάρτης θα είναι το ποσοστό υπέρβασης εγγραφής, το οποίο πλησίασε ρεκόρ χαμηλά στην πώληση του Ιουλίου, έχοντας πέσει για τους τρεις τελευταίους πλειστηριασμούς. Ο Preusser δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να βλέπει να ξεθωριάζει οποιαδήποτε σημαντική υποεκτέλεση του 30ετούς χρέους στη νέα προσφορά.

Η Γερμανία θα πωλήσει έπειτα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ ενός νέου διετούς ομολόγου στις 27 Αυγούστου, ακολουθούμενη από ένα άλλο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στις 28 Αυγούστου και τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ πενταετών τίτλων στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σχετικα αρθρα

Τα χρέη έχουν πνίξει τα νοικοκυριά – Πώς να προστατευτείτε από τις κατασχέσεις

admin

O Trump αποχαιρετά (;) το ΝΑΤΟ

admin

SZ: Διάβολος και Βελζεβούλ οι Τραμπ και Πούτιν

admin

Παγιώνεται το προβάδισμα Μέρκελ έναντι Σουλτς

admin

DW:Προς μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα

admin

Η αρχή του τέλους και το «βρώμικο» παιχνίδι της Γαλλίας

admin

Γιατί οι ΗΠΑ κρύβουν βαρέλια με πετρέλαιο κάτω από το έδαφός τους

admin

Όχι, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να διαλυθεί

admin

Alpha Bank: Η κρίση στην Ελλάδα αναμένεται να επέλθει χρονικά αργότερα σε σχέση με άλλες χώρες

admin

New York Times: Τελειώνει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

admin

Οι μετανάστες ψάχνουν νέους δρόμους προς τα Βαλκάνια μετά το κλείσιμο των συνόρων

admin

Αργός θάνατος στο X.A

admin

Το ευρώ σε υψηλά οκτώ ετών σε σχέση με τη λίρα

admin

Το μεγάλο (;) «μπάμ» της Apple στην αγορά περιεχομένου

admin

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση για να αποτρέψει τη χρεοκοπία

admin

Η κυπριακή συμφωνία μπορεί να έλθει μέχρι το τέλος του έτους

admin

Σε κίνδυνο το Eurogroup λόγω κρίσης στο Βερολίνο!

admin

«Καζάνι» που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

admin