Image default
Αγορές

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε yields, ΡΜΙ, Ιταλία

Σε θετικό κλίμα γυρίζουν οι μετοχές σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο και Μαδρίτη την Πέμπτη, μετά την αρνητική έναρξη συνεδριάσεων και τη νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ -η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε υψηλότερα από αυτή του 10ετούς Treasury, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX αν και άνοιξε με πτώση κατά 0,47%, γυρίζει θετικά ( 0,27%), καθώς κινήθηκε ανοδικά ο σύνθετος ΡΜΙ τον Αύγουστο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,25%, ενώ ο CAC στο Παρίσι παραμένει αμετάβλητος. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,9%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,31%, καθώς ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα φαίνεται αποφασισμένο να «τρέξει» τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%.

Η καμπύλη αποδόσεων, που παρακολουθείται ως ένδειξη για επικείμενη ύφεση, για λίγο αντιστράφηκε την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο πρωινό trading της Πέμπτης υποχωρεί 1,3 μονάδα βάσης, στο 1,564%, ενώ του 2ετούς με πτώση κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 1,548%.

Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνεται να βρέθηκαν σε δίλημμα, για το αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων και συγκεκριμένα κατά 50 μονάδες βάσης προκειμένου να τονωθεί ο πληθωρισμός που είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Και ενώ υπήρξε συζήτηση για μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, ήταν κοινή η θέση των αξιωματούχων πως δεν θα πρέπει να δώσουν την εντύπωση ότι σχεδιάζουν περισσότερες  μειώσεις, όπως αναφέρουν τα πρακτικά. Δηλαδή ότι η μείωση των επιτοκίων είναι μια αναπροσαρμογή της πολιτικής της Fed και όχι η αρχή ενός επιθετικού κύκλου χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed στη διήμερη συνεδρίαση 30-31 Ιουλίου μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο προσκήνιο η ιταλική πολιτική σκηνή, αφότου η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε την Τετάρτη ότι προετοιμάζεται για συνομιλίες μα το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων, για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, μετά την κατάρρευση του προηγούμενου ανάμεσα στο Πέντε Αστέρων και την ακροδεξιά Λέγκα.

Χαμηλότερα και τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς για τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην Ιαπωνία, τον Αύγουστο.

Ο Jibun Bank ΡΜΙ για τη μεταποίηση αυξήθηκε στις 49,5 μονάδες από 49,4 τον Ιούλιο –παρέμεινε ωστόσο χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύει το -, ο τομέας υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, υποδηλώνοντας ότι η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να αντισταθμίζει κάποιες ισχυρές εξωτερικές πιέσεις στην οικονομία.

Σχετικα αρθρα

Βουτιά στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ιταλία

admin

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Μικτά πρόσημα στην Ασία με ελπίδες από ΗΠΑ

admin

Ράλι ανόδου για τις ευρωαγορές λόγω Fed

admin

Wall Street: Θετικό κλίμα με την προσοχή στη Fed

admin

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης

admin

Μηνιαία πτώση 1,7% για τον Dow Jones

admin

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές-Κέρδη στην περιφέρεια

admin

Εμπορικές απειλές και κοροναϊός ρίχνουν τις ευρωαγορές

admin

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

admin

Επιφυλακτικό ξεκίνημα στη Wall Street

admin

Δεύτερη μέρα απωλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

«Βυθίστηκαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις της Fed

admin

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

admin

Η Κίνα στήριξε την άνοδο στις ευρωαγορές

admin