Image default
Αγορές

Βαριές απώλειες στη Wall Street μετά τον Τραμπ

Βαριές απώλειες σημειώνει η Wall Street καθώς φαίνεται να φουντώνει η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα που θα γνωστοποιήσει σήμερα το απόγευμα (αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας), ενώ… διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγική τους δραστηριότητα από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, σφοδρή ήταν η επίθεση του  Τραμπ κατά του Τζ. Πάουελ με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στο Jackson Hall.

«Ως συνήθως η FED δεν έκανε τίποτα», έγραψε στο Twitter. «Είναι απίστευτο ότι μπορούν να «μιλούν» χωρίς να ξέρουν ή να ρωτούν τι κάνω, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Εχουμε πολύ ισχυρό δολάριο και πολύ αδύναμη FED. Θα δουλέψω «εξαιρετικά» και με τα δυο και οι ΗΠΑ θα πάνε σπουδαία», συμπλήρωσε για να ακολουθήσει το… καρφί:

«Η μόνη ερώτησή μου είναι ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Τζ. Πάουελ ή ο Πρόεδρος Ξι;»

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι

“Θα λειτουργήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για να διατηρήσουμε την επέκταση της οικονομίας”. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,82%, στις 25.774 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κατά 1,94%και φτάνει στις 2.866 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με πτώση κατά 2,32%, βρίσκεται στις 2,32 μονάδες.

Φόρους σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων αποκάλυψε το Πεκίνο την Παρασκευή, σε μία τελευταία ένδειξη κορύφωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το -, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου με δήλωσή του ενημερώνει ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς 5% ή 10% σε 5.078 προϊόντα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι δασμοί σε κάποια προϊόντα θα επιβληθούν την 1η Σεπτεμβρίου και στα υπόλοιπα στις 15 Δεκεμβρίου.

Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα κατά των ΗΠΑ, σε αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $300 δισ., είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με ανάρτηση του στο Twitter ο αρχισυντάκτης των Global Times, Hu Xijin.

«Σύντομα θα αποκαλύψει ένα σχέδιο επιβολής δασμών ως αντίποινα σε συγκεκριμένα αμερικανικά προϊόντα. Η Κίνα έχει πολεμοφόδια για να παλέψει. Η πλευρά των ΗΠΑ θα πονέσει», σημείωσε.

Based on what I know, China will take further countermeasures in response to US tariffs on $300 billion Chinese goods. Beijing will soon unveil a plan of imposing retaliatory tariffs on certain US products. China has ammunition to fight back. The US side will feel the pain.

— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT) August 23, 2019

Tα πιο χαμηλά επιτόκια θα βοηθούσαν στην επίτευξη του στόχου όσον αφορά τον πληθωρισμό, δηλώνει ο πρόεδρος της Fed του St. Louis. Μιλώντας στο CNBC, ο James Bullard υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να πηγαίνει καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, λόγω του σήματος για ύφεση που στέλνει η αγορά ομολόγων, σημειώνει χαρακτηριστικά. «Η καμπύλη αποδόσεων αντιστρέφεται. Αυτό δεν είναι καλό», είπε στον Steve Liesman.

Παράλληλα, το Σάββατο ξεκινάει η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 7, στη Γαλλία, στην οποία θα συναντηθούν οι ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 3% στα 53,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 3,4 μονάδες βάσης, στο 1,60%, ενώ του 2ετούς με πτώση κατά 2,3 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,58%.

Σχετικα αρθρα

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στα μακροοικονομικά στοιχεία

admin

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall

admin

Sell off στη Wall Street μετά τα επιτόκια

admin

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Πτώση στη Wall Street αλλά με ρεκόρ για την Apple

admin

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

admin

Απώλειες στη Wall Street με επίκεντρο το εμπόριο

admin

Δεύτερη μέρα απωλειών στις ευρωαγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες πίεσαν τις ευρωαγορές

admin

Διστακτικό άνοιγμα στη Wall Street

admin

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Λονδίνο και ΕΚΤ

admin

Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη με τον κορονοϊό να προκαλεί αρνητικό κλίμα

admin

Μικρή πτώση στη Wall με το βλέμμα στον κορωνοϊό

admin

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

admin

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

admin

Σε πτωτική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin