Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

Κυνηγητό για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών άνω του 1,5 δισ. ευρώ εξαπολύει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ βάζοντας στο στόχαστρο συνολικά 1.477.000 πελάτες της.

Εξ’ αυτών 582.000 χαρακτηρίζονται ως στρατηγικοί κακοπληρωτές αφού έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών και συνολικού ύψους 545 εκ. ευρώ.

Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνουν 895.000 «τελικοί» πελάτες, δηλαδή καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο, ή μετήλθαν διαφόρων κόλπων για την αποφυγή πληρωμής των λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αφήσει φέσι στη ΔΕΗ 1 δις. ευρώ. Στην τελευταία κατηγορία ήδη η εταιρία, το τελευταίο δίμηνο, έχει στείλει 30.000 εντολές αποκοπών ρεύματος.

Με δήλωση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης τονίζει:  “Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

Επιπλέον με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ. Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας. Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου».

Σχετικα αρθρα

Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

admin

Άβαξ: Πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου έως €20 εκατ. από τη ΓΣ

admin

Χαιρετίζει η ΕΑΣΕ τις φοροελαφρύνσεις του προϋπολογισμού

admin

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

admin

Δρομέας: Ανοδικές επιδόσεις, αλλά και προειδοποίηση για μεταφορά έδρας

admin

Creta Farms: Αγωγή-φωτιά κατά του Κ. Δομαζάκη

admin

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

admin

Αύξηση 55,8% στα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 9μηνο

admin

Eurobank: Κέρδη 90 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Κέρδη 20 εκατ. ευρώ για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών το πρώτο εξάμηνο

admin

Mytilineos: Επένδυση που ανατρέπει δεδομένα στην αγορά ηλεκτρισμού

admin

Πάγωσε η αγορά ακινήτων περιμένοντας την αναστολή ΦΠΑ

admin

ΕΒΖ: Πρόσκληση για μίσθωση των μονάδων σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες

admin

Πετρόπουλος: Ο Ιωάννης Κατσουρίδης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

admin

Η απάντηση Intrakat στην πλευρά Ολυμπιακού για το οικόπεδο στου Ρέντη

admin

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

admin

Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε καταθέσεις

admin

Attica Group: Στα €15,50 εκατ. αυξήθηκαν τα EBITDA στο εξάμηνο

admin