Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

Κυνηγητό για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών άνω του 1,5 δισ. ευρώ εξαπολύει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ βάζοντας στο στόχαστρο συνολικά 1.477.000 πελάτες της.

Εξ’ αυτών 582.000 χαρακτηρίζονται ως στρατηγικοί κακοπληρωτές αφού έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών και συνολικού ύψους 545 εκ. ευρώ.

Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνουν 895.000 «τελικοί» πελάτες, δηλαδή καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο, ή μετήλθαν διαφόρων κόλπων για την αποφυγή πληρωμής των λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αφήσει φέσι στη ΔΕΗ 1 δις. ευρώ. Στην τελευταία κατηγορία ήδη η εταιρία, το τελευταίο δίμηνο, έχει στείλει 30.000 εντολές αποκοπών ρεύματος.

Με δήλωση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης τονίζει:  “Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

Επιπλέον με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ. Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας. Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου».

Σχετικα αρθρα

Νέα πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ από EK για τη Folli Follie

admin

Μυτιληναίος: «Αλμα» τζίρου στα 990 εκατ. στο εξάμηνο

admin

Γερμανία: Το SPD Βερολίνου υπέρ των κοινών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε.

admin

ΕΛΠΕ: Εξετάζουμε έκδοση ομολόγου εντός του έτους

admin

United Airlines: Mειώνει και τα δρομολόγια του Αυγούστου

admin

Πούτιν και Ερντογάν συζητήσαν για κορονοϊό και Συρία

admin

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στο real estate από την Prodea

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης

admin

Λουξεμβούργο: Η δικαιοσύνη εμποδίζει τη μεταφορά ιρανικών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ

admin

Διάκριση για την εφαρμογή της ACS για κινητά

admin

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

admin

Αυτές οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές

admin

Πλαστικά Θράκης: Πτώση 7,5% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο

admin

Νέους γενικούς διευθυντές ανακοίνωσε η ΔΕΗ

admin

Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας

admin

ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση υδραγωγείων Αλιάκμονα – Αραβήσσου

admin

Ant: Διπλή ΙΡΟ για τη μητρική της Alibaba σε Σανγκάη και Χονγκ Κονγκ

admin

Τροπολογία – ανάσα για τους ζημιωθέντες της «Ασπίς Πρόνοια»

admin