Image default
Αγορές

Τα αντίποινα της Κίνας ρίχνουν τη Wall Street

Η επιβολή νέων δασμών από την Κίνα σε αμερικανικά προϊόντα οδηγούν τη Wall Street σε αρνητικό έδαφος.  

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4%, στις 26.135 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κατά 0,5%και φτάνει στις 2.908 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με πτώση κατά 0,80%, βρίσκεται στις 7.927 μονάδες.

Φόρους σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων αποκάλυψε το Πεκίνο την Παρασκευή, σε μία τελευταία ένδειξη κορύφωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το -, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου με δήλωσή του ενημερώνει ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς 5% ή 10% σε 5.078 προϊόντα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι δασμοί σε κάποια προϊόντα θα επιβληθούν την 1η Σεπτεμβρίου και στα υπόλοιπα στις 15 Δεκεμβρίου.

Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα κατά των ΗΠΑ, σε αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $300 δισ., είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με ανάρτηση του στο Twitter ο αρχισυντάκτης των Global Times, Hu Xijin.

«Σύντομα θα αποκαλύψει ένα σχέδιο επιβολής δασμών ως αντίποινα σε συγκεκριμένα αμερικανικά προϊόντα. Η Κίνα έχει πολεμοφόδια για να παλέψει. Η πλευρά των ΗΠΑ θα πονέσει», σημείωσε.

Based on what I know, China will take further countermeasures in response to US tariffs on $300 billion Chinese goods. Beijing will soon unveil a plan of imposing retaliatory tariffs on certain US products. China has ammunition to fight back. The US side will feel the pain.

— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT) August 23, 2019

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. 

Οι traders θα προσπαθήσουν να εξάγουν κάποια συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί η κεντρική τράπεζα όσον αφορά τις μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλλας, Robert Kaplan, δήλωσε στο CNBC ότι θα ήθελε να αποφευχθεί μία μείωση τον Σεπτέμβριο, αλλά ότι έχει ωστόσο «ανοιχτό μυαλό».

Tα πιο χαμηλά επιτόκια θα βοηθούσαν στην επίτευξη του στόχου όσον αφορά τον πληθωρισμό, δηλώνει ο πρόεδρος της Fed του St. Louis. Μιλώντας στο CNBC, ο James Bullard υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να πηγαίνει καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, λόγω του σήματος για ύφεση που στέλνει η αγορά ομολόγων, σημειώνει χαρακτηριστικά. «Η καμπύλη αποδόσεων αντιστρέφεται. Αυτό δεν είναι καλό», είπε στον Steve Liesman.

Παράλληλα, το Σάββατο ξεκινάει η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 7, στη Γαλλία, στην οποία θα συναντηθούν οι ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 3% στα 53,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 3,4 μονάδες βάσης, στο 1,60%, ενώ του 2ετούς με πτώση κατά 2,3 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,58%.

Σχετικα αρθρα

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

admin

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Κέρδη στα κινεζικά χρηματιστήρια λόγω αισιοδοξίας για την οικονομία

admin

Μικτά πρόσημα και κύμα πωλητών στις ευρωπαϊκές αγορές

admin

Στο 2,01% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

admin

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

admin

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

admin

Θετικό άνοιγμα στη Wall λόγω βελτίωσης της υγείας του Τραμπ

admin

Ανοδικά αλλά με μικρά κέρδη η Wall Street

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin

Σε επίπεδο-ρεκόρ η Wall Street μετά το tweet Τραμπ για Κίνα

admin

Μεικτά πρόσημα στη Wall-Προς νέα υψηλά ο S&P

admin

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν όψει του Πάσχα των Καθολικών

admin

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, πτώση άνω του 3%

admin

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Το εμπόριο έδωσε ώθηση στη Wall Street

admin

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

admin

Σταθερές οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

admin