Image default
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας : Καμία αλλαγή έως τον Φεβρουάριο του 2020

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας έως τον Φεβρουάριο του 2020. Τη σχετική απόφαση, που αναστέλλει τις αυξήσεις που θα επέρχονταν βάσει των νέων μετρήσεων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υπέγραψε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπογράφηκε από τον γγ του υπουργείου Μεταφορών σχετική απόφαση βάσει της οποίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020 στις άδειες κυκλοφορίας και στο μηχανογραφικό σύστημα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το ισχύον πρότυπο υπολογισμού των ρύπων, ο συνδυασμένος κύκλος εκπομπών CO2 με βάση τον κύκλο NEDC II.

Συνεπώς, καμία αλλαγή και επιβάρυνση στα τέλη κυκλοφορίας δεν θα προκύψει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όπως εξηγεί στο One Channel ο συντάκτης αυτοκινήτου Βαγγέλης Κιούσης.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, καθ’ οδόν για τη Βουλή βρίσκεται και τροπολογία με την οποία τα τελωνεία θα συνεχίσουν επίσης έως τις 29/2/2020 να υπολογίζουν με τον ισχύοντα σήμερα τρόπο τα τέλη ταξινόμησης (δηλαδή να λαμβάνουν υπόψη τις τιμές NEDC II).

Δεν αλλάζει τίποτα για κανένα αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Είναι ένα καλό διάστημα για την κυβέρνηση για να δουν ξανά τις κλίμακες για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και τους συντελεστές, επισημαίνει ο κ. Κιούσης.

Το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στις κινήσεις αυτές γιατί την 1η Σεπτεμβρίου 2019 τίθεται σε ισχύ πανευρωπαϊκά νέο πρότυπο υπολογισμού για τις εκπομπές ρύπων των IX βάσει του οποίου θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης.

Το νέο πρότυπο ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) είναι πιο αυστηρό από τα προηγούμενα και οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά (στην Ελλάδα για τα καινούρια και στην Ευρώπη για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα) από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά.

Η κλίμακα υπολογισμού των ετήσιων τελών για τα οχήματα αυτά έχει ως εξής:

0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ

91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο

101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο

121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο

141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο

161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο

181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο

201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριο

Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο

Μετά την αλλαγή του προτύπου υπολογισμού των ρύπων, οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα αυξηθούν για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 (ή μεταγενέστερη ημερομηνία αν αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών). Αυτό σημαίνει όταν ένα όχημα που εκπέμπει σήμερα 130 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη ύψους 156 ευρώ.

Με το νέο πρότυπο θα εμφανίζεται, για παράδειγμα, να εκπέμπει 200 γραμμάρια ρύπων έτσι ο ιδιοκτήτης του εφόσον αυτό ταξινομηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά θα κληθεί να πληρώσει ετήσια τέλη ύψους 556 ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ περισσότερα.

Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί προσαρμογή της κλίμακας υπολογισμού των τελών.

Βάσει της νέας απόφασης που υπέγραψε ο γγ Μεταφορών, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της περίπου ένα εξάμηνο προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή ακριβώς την προσαρμογή των κλιμάκων για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και των συντελεστών ώστε να μην επέλθουν δυσβάστακτες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Σημειώνεται ότι στα υπόλοιπα οχήματα, δηλαδή αυτά που έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης, δεν αναμένονται αλλαγές.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία : Ο Σολτς θα παραμείνει ΥΠΟΙΚ μολονότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για ηγεσία SPD

admin

Αποποίηση κληρονομιάς : Στα ύψη το κίνημα «δεν κληρονομώ»

admin

Με Χρ. Σταϊκούρα και Άδ. Γεωργιάδη το 2nd NPL Summit

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας για μεταφορά φ. αερίου προς την Ευρώπη

admin

Ρωσία : Με δικό της πλοίο θα ολοκληρώσει τον Nord Stream 2 μετά την απόσυρση των Ελβετών

admin

Από τα ελληνικά πλεονάσματα έως τα επιτόκια του ευρώ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

admin

Alpha Bank : «Best Private Bank in Greece» για δεύτερη συνεχή χρονιά

admin

Το νομοσχέδιο των μεγάλων ανατροπών για οικονομία και επενδύσεις

admin

ΣΕΒ: Κατώτερες των περιστάσεων οι επενδύσεις στην Ελλάδα

admin

Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Νέα στρατηγική για το χρέος

admin

Τσακαλώτος : Το μαγικό ραβδί του Μητσοτάκη – Εμείς θα επιμείνουμε σε μια ισορροπημένη πολιτική

admin

ΕΣΠΑ : Στο 32,7% το ποσοστό απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ: Στο επίκεντρο η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

admin

Χατζηδάκης : Θα υπάρξει και τρίτη φάση για το «Εξοικονομώ κατ΄οίκον»

admin

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις στο ξεκίνημα

admin

ΔΕΘ: Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ εγκαινίασε ο Κωστής Χατζηδάκης

admin

ΗΠΑ-Κίνα: Το κείμενο της διμερούς εμπορικής συμφωνίας θα δημοσιοποιηθεί αύριο

admin