Image default
Οικονομία

Στο χαμηλότερο επίπεδο τριετίας η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων

Τα ιταλικά κρατικά ομόλογα κάνουν ένα Ράλι αποδόσεων, καθώς αυτές των δεκαετών τίτλων αναφοράς υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν τριών ετών, καθώς οι ελπίδες για τον σχηματισμό μίας νέας κυβέρνησης τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα.

Η διάθεση για στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο ανέκαμψε σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο 24ωρο μετά την πρόβλεψη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τη σύναψη μίας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, σε συνέχεια των θετικών κινήσεων από το Πεκίνο.

Η απόδοση για το δεκαετές ιταλικό ομόλογο αναφοράς μειώθηκε 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 1,24% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, τροφοδοτώντας ένα Ράλι σε όλα τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρώπης.

Οι αποδόσεις των ομολόγων χωρών του πυρήνα της Ευρώπης σταθεροποιήθηκαν, με την απόδοση του δεκαετούς γερμανικού τίτλου να παραμένει στο -0,68%, κοντά στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ του -0,73% που σημειώθηκε νωρίτερα τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα φάνηκαν χθες να είναι πολύ κοντά σε μία συμφωνία για τον σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης, ωστόσο σήμερα οι εξελίξεις αυτές ανατράπηκαν. Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αλλαγή του κλίματος και για τα κρατικά ομόλογα, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στη συνέχεια.

Οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις έχουν αυξήσει φέτος την ανησυχία για τις προοπτικές ανάπτυξης, ωθώντας τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης για τα καλά σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στη λήψη μέτρων από την κεντρική τράπεζα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα μεγαλύτερης νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τις αγορές χρήματος να αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά περίπου 13 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

Σχετικα αρθρα

Γαλλία: Λείπουν 100.000 εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της εστίασης

admin

ΠΟΜΙΔΑ-έρευνα: Το 65% των ιδιοκτητών δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους

admin

Τέσσερις στη διεκδίκηση για το ΣΔΙΤ της Πολιτείας Καινοτομίας

admin

Λιβανός για παγετό : «Θα γίνει εξειδικευμένη καταγραφή ζημιών ανά καλλιέργεια»

admin

Πότε καταβάλλονται de minimis στα ροδάκινα και οι υπόλοιπες ενισχύσεις

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Έχει ήδη καταβληθεί το 20% των ζημιών του «Ιανού» και σεισμού στη Σάμο

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,4% στον γενικό δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ : Ξεκινά η μετατροπή της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα σε «πράσινη» εγκατάσταση

admin

Συνδεδεμένες σε κτηνοτροφία, μήλα, ζαχαρότευτλα, συμπύρηνα

admin

ΟΑΕΔ : Εως τις 26 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

admin

Προτεραιότητα η αποκατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου

admin

Υπουργείο Εργασίας : Καταβάλλεται αύριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 4.226 δικαιούχους

admin