Image default
Ευρώπη

400.000 ευρώ για την κοινωνική οικονομία

Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και της διαπεριφερειακής συνεργασίας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Social economy missions.

Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «COSME», έχει συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και προσφέρει χρηματοδότηση έως 90%.

Ειδικότερα, στόχος της παρούσας πρόσκλησης είναι η υποστήριξη ενός δικτύου περιφερειακών και τοπικών αρχών της ΕΕ με παρόμοιες προτεραιότητες / θέματα και εμπειρογνώμονες στον τομέα και μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας να συμβάλουν στη σταδιακή δημιουργία μιας μόνιμης κοινότητας πρακτικής στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας ως βασικό στοιχείο ενός βιώσιμου ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος.

Το πρόγραμμα COSME ενθαρρύνει την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ, το επιχειρηματικό πνεύμα και τη δημιουργία και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση της εταιρείας τους, σε πολίτες που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση, αλλά και σε κρατικές αρχές που διαμορφώνουν σχετικές πολιτικές.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον ανήκουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και σε μη Κερδοσκοπικούς ή μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης σε Ερευνητές και Ερευνητικά Κέντρα.

Μεταξύ των δημόσιων φορέων συμπεριλαμβάνονται οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, η Κεντρική Κυβέρνηση και οι Κρατικοί Οργανισμοί και Επιχειρήσεις.

Η κοινοπραξία πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές νομικές οντότητες που βρίσκονται σε τουλάχιστον τρία κράτη μέλη της ΕΕ ή σε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COSME. Επιπλέον, η κοινοπραξία πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία δημόσια αρχή σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο από κάθε κομητεία που εκπροσωπείται στην κοινοπραξία.Τελος, όλες οι κοινοπραξίες πρέπει να επαληθεύουν και να δηλώνουν μέσω του αρχηγού / συντονιστή τους ότι κανένα από τα μέλη τους δεν συμμετέχει σε άλλη πρόταση με την ίδια προτεραιότητα στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

Το πρόγραμμα έχει προθεσμία υποβολής την 26/09/2019 και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα μας.

Σχετικα αρθρα

Η Γαλλία εξαπολύει επίθεση για να σημαδέψει το μέλλον της Ευρώπης

admin

Η Βαυαρία ζητά υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία

admin

Γερμανία: Η Α.Μέρκελ καλεί την ΕΕ να προετοιμασθεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

admin

GeoFluxus: Ελληνική συμμετοχή στο 1o βραβείο EU Datathοn για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

admin

SOTEU – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: στρατηγική για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ – σχέδιο δράσης κατά του ρατσισμού και των εγκλημάτων μίσους

admin

COVID-19: κλείνουν πανεπιστήμια, ΙΕΚ, φροντιστήρια, σχολεία σε όλη τη χώρα για τουλάχιστον 14 ημέρες

admin

Πώς ο πόλεμος της Ευρώπης στα πλαστικά επηρεάζει τα πετροχημικά

admin

Ελληνοτουρκικά: Τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του διαλόγου

admin

Τζόνσον: Εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ή «παράδοση» στην Ε.Ε.

admin

Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική: πιο «πράσινη», πιο δίκαιη και πιο στιβαρή

admin

Η Κομισιόν καλεί τη Βρετανία να καταθέσει νέες προτάσεις για το Brexit το ταχύτερο δυνατό

admin

Εμπρηστική ρητορική από την Τουρκία με φόντο το ευρωπαϊκό τελεσίγραφο

admin

5.8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της στρατηγικής υγείας στην ΕΕ

admin

Πιο αυστηρά κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. ζητεί η Γαλλία

admin

Στη Μέση Ανατολή, όλα τα στρατόπεδα με μια χώρα μιλούν: Τη Ρωσία

admin

Αυστρία: Το FPO επαναφέρει στο προσκήνιο την έξοδο από την Ε.Ε.

admin

Τριτοκοσμική εικόνα στη διαχείριση αποβλήτων

admin

Στο Βερολίνο για το άτυπο Συμβούλιο Εμπορίου ο ΥΦΕΠΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης

admin