Image default
Επιχειρήσεις

Στα χέρια του Diorama η Μινέρβα

Υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας της ελαιουργικής Mινέρβα μεταξύ της PZ Cussons και του private equity fund Diorama.

Το τίμημα έφτασε τα 45,1 εκατ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου η PZ Cussons για τη μεταβίβαση της Mινέρβα στην Diorama/Deca, αναφέρει τα εξής:

H PZ Cussons Plc, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους καταναλωτικών προϊόντων διεθνώς, προχώρησε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Mινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ΑΕ στην εταιρεία Mirties Enterprises Company Limited, θυγατρική της Diorama Investments SICAR SA. Διαχειριστής της Diorama έχει οριστεί η Deca Investments Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 45,1 εκατ. ευρώ. 

Με πλούσια ιστορία μεγαλύτερη των 115 χρόνων, η Mινέρβα είναι σήμερα μια εύρωστη βιομηχανία ειδών διατροφής. Έχει δημιουργήσει ένα εμβληματικό brand, ενώ διατηρεί ένα ισχυρό πορτφόλιο με περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, φέτα, βούτυρο, μαργαρίνη, ξίδι) και υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές. Παράλληλα αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου. Η ισχυρή θέση της Mινέρβα βασίζεται στην παραγωγική της βάση με τρεις μονάδες παραγωγής και τις συνεχείς επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού. 

Κατά την τελευταία οικονομική χρήση που έκλεισε στις 31 Μαΐου 2019, ο κύκλος εργασιών της Mινέρβα ανήλθε σε 50,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA σε 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο Alex Kanellis, Chief Executive της PZ Cussons Plc, δηλώνει: «Η συμφωνία για τη μεταβίβαση της Mινέρβα εντάσσεται στη νέα στρατηγική της PZ Cussons ‘Focus, Scale and Accelerate’ η οποία επικεντρώνεται στις κύριες κατηγορίες προϊόντων μας -προσωπικής φροντίδας και καλλυντικών-, και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν το μεγάλο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και θα μας προσφέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. 

Πιστεύω ότι η DIORAMA/DECA  είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που θα προσφέρει στη Mινέρβα σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά τους όλο το διάστημα της συνεργασίας μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Ο Partner και Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments AIFM, Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Το ενδιαφέρον μας στην Mινέρβα προϋπήρχε της απόφασης της PZ Cussons να πωλήσει την εταιρεία. Στοιχεία της ελκυστικότητάς της αποτελούν η μακρά και επιτυχημένη ιστορία της, η απαράμιλλη  αναγνωρισιμότητα του ονόματός της και η πεποίθηση ότι μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τους συνεπενδυτές μας, την διοίκηση και τους εργαζόμενους, θα κάνουμε την Mινέρβα ακόμα μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα εταιρεία που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Σχετικα αρθρα

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι για το μέλλον της Creta Farms

admin

Το 88ο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εγκαινίασε η ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Συλλογή Σχολικών Ειδών από την Alpha Bank σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

Κανάκης: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ

admin

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Profile: Ο Ευάγγελος Αγγελίδης εξελέγη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

H COSMOTE βάζει τέλος στο… «λακωνικό» ιντερνετ!

admin

Εβροφάρμα: Στα €17,46 εκατ. αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

admin

Σήμερα οι προσφορές για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό

admin

Euroxx: Αναβολή στην απόφαση απορρόφησης της «Αττικές Επενδύσεις»

admin

Αυξήθηκαν τα ποσοστά Πειραιώς και Eurobank στην Creta Farms

admin

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

admin

Σταθερές πωλήσεις το 2018 για τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

ΔΕΗ: Συνάντηση Στάσση με ΓΕΝΟΠ

admin

Στη δημοσιότητα η έκθεση για τη δυσοσμία στον Εύοσμο

admin