Image default
ALPHA BANK Τράπεζες

Alpha Bank: Νέο επιχειρηματικό σχέδιο στο τέλος τους έτους

Στα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τους έτους στάθηκε η διοίκηση της Alpha Bank στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Alpha Bank συνέχισε να παρέχει χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα με τις νέες εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι νέες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 με βάση τις θετικές εξελίξεις που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση μιας φιλόδοξης στρατηγικής, την οποία πρόκειται να οριστικοποιήσει το management.

Τα μη εξυπηρετούμενη ανοίγματα (ΜΕΑ) μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά €0,4 δισ. το 2ο τρίμηνο του 2019, με αρνητικό σχηματισμό σε όλα τα τμήματα δανείων. Παράλληλα, οι πωλήσεις των NPLs κατά περίπου €3,7 δισ. έχουν ήδη ξεκινήσει. Η μείωση των 3,7 δισ. ευρώ αφορά τα Project Neptune (χαρτοφυλάκιο δανείων ΜμΕ με εξασφαλίσεις ακινήτων, πάνω από 4 χιλιάδες properties) και Project Orion (τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου δανείων λιανικής με εξασφαλίσεις σε οικιστικά ακίνητα, πάνω από 23 χιλιάδες properties). Στο τέλος του 2019, τα ΜΕΑ, βάσει της στοχοθεσίας, θα μειωθούν στα 16,2 δισ. ευρώ από 21,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Οι καταθέσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 2,2 δισ. ευρώ ή 5,9% σε ετήσια βάση. Η χρηματοδοτική βάση βελτιώνεται καθώς η τράπεζα αντικαθιστά τη ρευστότητα που αντλεί μέσω διατραπεζικών συναλλαγών (repos) με τις μηδενικού κόστους πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Λόγω της εκλογικής περιόδου, ο αριθμός πλειστηριασμών μειώθηκε αισθητά, με αναστολή από την υπουργική απόφαση. Το 83% των επιτυχώς δημοπρατημένων ακινήτων έχουν αποκτηθεί από την ίδια Alpha bank.

Το καθαρό έσοδο τόκων διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση στα 388,6 εκατ. ευρώ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο παρέμεινε επίσης σταθερό σε 2,5%. Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση. To guidance για το κόστος πιστωτικού κινδύνου (CοR) μειώνεται ελαφρώς στο 1,8% έναντι μέσου όρου 3,2% το 2018.

Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας τοποθετείται στο 17,8%, αυξημένος κατά 80 μονάδες βάσης, θετικά επηρεασμένος από την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ομολόγων. Σε όρους Fully Loaded B3 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι στο 14,8% και το υπερβάλλον αποθεματικό είναι ύψους 1,9 δισ. ευρώ υψηλότερο από τις απαιτήσεις του κανονισμού SREP (13,75%).

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Στα 3,1 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η HSBC

admin

Εθνική: Επιστρέφει τόκους σε συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών

admin

Πώς αλλάζει την εικόνα της ΕΤΕ η έκδοση του ομολόγου

admin

Το βαρίδι που κρατά καθηλωμένες τις ευρωτράπεζες

admin

Ο Φώντας Αυλωνίτης νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank

admin

Citigroup: Αύξηση 7% στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

admin

Εθνική: Στα πολιτικά δικαστήρια η τελική κρίση για ΛΕΠΕΤΕ

admin

«Μεγάλος αδερφός» για στρατηγικούς κακοπληρωτές

admin

Τραπεζικοί «πόντοι» και κουπόνια αλλάζουν τον χάρτη σε εμπόριο-υπηρεσίες

admin

Attica Bank: Στα 6,8 εκατ. τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων στο τρίμηνο

admin

Alpha Bank: Στο 5,075% το ποσοστό της Schroders

admin

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

admin

Deutsche Bank: Πόσα κέρδη θα παρουσιάσουν οι τράπεζες το Q2

admin

UniCredit: Στα 1,9 δισ. ευρώ τα κέρδη β’ τριμήνου

admin

ΕΚΤ: Οι πιστωτικοί κανόνες στα επιχειρηματικά δάνεια έγιναν πιο αυστηροί το Q2

admin

Ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

JP Morgan: Πιο υποστηρικτικό για τις τράπεζες το νέο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

admin

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Πρόστιμο €1,6 εκατ. στη JP Morgan

admin