Image default
Επιχειρήσεις

Για 11η χρονιά ο ΟΤΕ στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good, που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις αξιολογώντας εισηγμένες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, συγκαταλέγεται για 11η χρονιά ο ΟΤΕ. Με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια του FTSE4Good, ο Όμιλος ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση. Η αξιολόγηση αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στις 36 εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τις συνολικά 8 ελληνικές, που περιλαμβάνονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging.

«H έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι άρρηκτα δεμένη με την επιχειρηματικότητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργούν υπεύθυνα, αναζητούν διαρκώς τρόπους ώστε να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενιών. Στον Όμιλο ΟΤΕ, η στάση αυτή είναι καθημερινή μας πρακτική. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα οφέλη της για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους, την ίδια την κοινωνία και το περιβάλλον, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ

Οι αρχές και πρακτικές της Βιώσιμης Ανάπτυξης διέπουν το σύνολο της λειτουργίας του Ομίλου ΟΤΕ, από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσει για τους πελάτες του, μέχρι τις επενδύσεις του σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογίες, τα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, αλλά και τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΟΤΕ συμμετέχει σε πλήθος διεθνών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογείται από φορείς κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων, βελτιώνοντας συνεχώς την κατάταξή του, όπως αποτυπώνεται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2018.

Ο δείκτης FTSE4Good Emerging περιλαμβάνει πάνω από 530 εταιρείες από 23 αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας πάροχο χρηματιστηριακών δεικτών, FTSE Russell (επωνυμία της συνεργασίας μεταξύ της FTSE International Limited και της Frank Russell Company), έχει σχεδιαστεί ώστε να μετρά την επίδοση των εταιρειών στην εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Σχετικα αρθρα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Μινέρβα από την Deca Investments

admin

Creta Farms: Στο 30,59% η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

admin

Βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας από την Groupama Ασφαλιστική

admin

Sunlight: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού oμολογιακού

admin

Διπλή χρυσή βράβευση του Ομίλου Ηρακλής στα Manufacturing Excellence Awards 2019

admin

Πώς θα κινηθεί η Intrum με τα NPΕs της Πειραιώς

admin

Wind: Σχεδόν το 95% ελέγχουν πλέον Golden Tree και Cyrus

admin

Ν. Παππάς: Σκάνδαλο μια πιθανή πώληση των ΕΛΠΕ από τη ΝΔ

admin

ΣΙΔΜΑ: Περιορίστηκαν οι προ φόρων ζημιές το α’ εξάμηνο

admin

Νέα χρηματοδότηση στο IRC από το ίδρυμα Citi

admin

Στις 31 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

Που ετοιμάζεται να επενδύσει η Quest

admin

Διπλή διάκριση για Δωδώνη στα φετινά Greek Export Awards

admin

Λύση για ΛΑΡΚΟ εντός Γενάρη επιδιώκει το ΥΠΕΝ

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

Πρωτοποριακό TEDx για τις πωλήσεις από την Interamerican

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Μυλωνάς: Στα 5 δισ. τα κόκκινα δάνεια της ΕΤΕ το 2020

admin