Image default
Επιχειρήσεις

Εκλεισε η συμφωνία Hines-Pasal για το Athens Heart

Τη διαχείριση του εμπορικού κέντρου Athens Heart αναλαμβάνει η αμερικανική Hines μετά τη συμφωνία που υπέγραψε στις 29 Αυγούστου με την Pasal. Η συμφωνία προβλέπει πως η Pasal θα συνεχίσει την υποστήριξη του εμπορικού κέντρου για την επόμενη διετία. Με βάση τον σχεδιασμό του αμερικανικού ομίλου, το Athens Heart θα μετατραπεί στο πρώτο στάδιο σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο, με ενίσχυση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την προσθήκη κινηματογραφικών αιθουσών. 

Όπως ανακοίνωσε η Hines, η διεθνής επενδυτική εταιρεία real estate, προχώρησε σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε premium εκπτωτικό εμπορικό 22.000 τ.μ. Με τον τρόπο αυτό κλείνει μια πολύμηνη περίοδος διαπραγμάτευσης με μεταξύ της Hines και της Pasal για το εμπορικό κέντρο.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets, θα διαθέτει κινηματογράφο και θα υποστεί ριζική ανακαίνιση ώστε να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό αναψυχής και εστίασης. Η ανακατασκευή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή από διεθνείς μάρκες.

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, το Gazi Outlet βρίσκεται στην πιο δυναμική περιοχή της Αθήνας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την Ακρόπολη και 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον το ακίνητο εδρεύει μεταξύ της τουριστικής περιοχής κέντρου και του λιμένα Πειραιά, o οποίος δέχεται 17 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Ο Paul Gomopoulos, Διευθύνων Σύμβουλος της Hines στην Ελλάδα, είπε: «To Gazi Outlet θα αποτελέσει έναν συναρπαστικό προορισμό στην καρδιά της πρωτεύουσας, προσφέροντας τις καλύτερες ελληνικές και διεθνείς μάρκες ένδυσης, καταστήματα εστιατορίων και café καθώς και χώρους αναψυχής. Θεωρούμε ότι το Γκάζι είναι μία πολύ ζωντανή και ελκυστική περιοχή, γνωστή και για το «Τεχνόπολις» κέντρο πολιτισμού και εκδηλώσεων τόσο στους Αθηναίους όσο και σε τουρίστες. Η Hines έχει ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων άνω του 1 εκατομμυρίου τ.μ. και διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, ενώ έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής outlet mall στην Ρωσία. Έχουμε μια σαφή στρατηγική να επανατοποθετήσουμε το ακίνητο στην αγορά και να αξιοποιήσουμε τη διεθνή και τοπική εμπειρία μας για να δημιουργήσουμε έναν συναρπαστικό νέο προορισμό στην Αθήνα.»

Σχετικα αρθρα

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Συνέργεια με τα σούπερ μάρκετ Δ.Θανόπουλος Α.Ε

admin

Χαλυβουργική: Απάντηση στην αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

admin

BFF: Η νέα εταιρική ταυτότητα μετά τη συγχώνευση με τη DEPObank

admin

SAP: Νέα λύση για το ηλεκτρονικό εμπόριο

admin

Τεχνητό κρέας: Αυτές είναι οι 4 SOS επιχειρηματικές συμβουλές από τον «βασιλιά» του είδους

admin

Jumbo: Eπιστροφή με click inside – Σε ποια καταστήματα

admin

ΙΣΝ: Ενισχύει τον στόλο του ΕΚΑΒ με δύο νέα ελικόπτερα αξίας 10,1 εκατ. ευρώ

admin

Λαζαρίδης: Η τεχνολογία διαμορφώνει το μέλλον των κεφαλαιαγορών

admin

Η ρωσική ATON επέλεξε το Axia της Profile

admin

Amazon Fresh: Το πρώτο σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία άνοιξε στο Λονδίνο

admin

Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

admin

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin