Image default
Οικονομία

Μητσοτάκης: Μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία από το Βερολίνο

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, κάτι που μετέφερε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.

«Αποτελεί πια κοινό τόπο ότι η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ακόμα μία πολύ σημαντική αύξηση τον τελευταίο μήνα. Είμαστε πολύ πιο πάνω πια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και έχουμε καταφέρει και έχουμε αντιστρέψει μια τάση όπου ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει».

«Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί το αίτημα κάθε Έλληνα πολίτη. Να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μόνο κάποιων», υπογράμμισε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε λίγες μέρες οι Έλληνες φορολογούμενοι θα δουν μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ.

Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ότι θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει τακτικός δίαυλος των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, με τη συνεργασία των περιφερειών και των δήμων και ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας των επιμελητηρίων με αυτήν.

Σε αίτημα προς τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει στην 84η ΔΕΘ την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως «η προτεραιότητα την οποία δίνουμε στην καινοτομία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη και ναι, η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας».

Κλείνοντας είπε ότι περισσότερα θα πει σε μία εβδομάδα κατά την επίσκεψη του στη Διεθνή Έκθεση.

Σχετικα αρθρα

Λεμέρ: Απαράδεκτες οι απειλές των ΗΠΑ για επιπλέον δασμούς, η ΕΕ θα απαντήσει

admin

Για δάνεια 300 εκατ. συμφώνησαν υπουργείο Οικονομικών και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

admin

Καζίνο Ελληνικού : «Παγώνει» ο διαγωνισμός – Εξετάζεται η προσφυγή της Hard Rock

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 1,55%

admin

Κοροναϊός : Νέοι δικαιούχοι στη λίστα για τα 800 ευρώ

admin

Ισχυρή αντίδραση στο Χρηματιστήριο με κέρδη 6% μετά το τραπεζικό άλμα

admin

Επίδομα θέρμανσης : Μέχρι πότε μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις

admin

Η ώρα της κρίσεως για την ΕΚΤ

admin

Η Ε.Ε. ενέκρινε την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα από την Andromeda Seafood

admin

Γιούνκερ: Ίσως καλύτεροι οι Ευρωπαίοι μετά την πανδημία

admin

Με τηλέφωνο, email και ραντεβού η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σε ΔΟΥ και Τελωνεία

admin

Ασφαλιστικό : Οι ανατροπές που έρχονται – Ποιοι θα επηρεαστούν

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα στις τιμές παραγωγού

admin

Συρρίκνωση δραστηριοτήτων κι απολύσεις ανακοίνωσε η Praxia Bank

admin

Διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και Μητρώου Πολιτών – Ποια έγγραφα αφορά

admin

Η τελευταία μάχη Ντράγκι: Τι σηματοδούν για την ευρωπαϊκή οικονομία οι αποφάσεις του

admin

ΗΠΑ : Ταμείο ανεργίας για το 1/5 των εργαζομένων σε κάποιες πολιτείες λόγω κοροναϊού

admin

Κοροναϊός : Σήμερα οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

admin