Image default
Οικονομία

Μητσοτάκης: Μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία από το Βερολίνο

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, κάτι που μετέφερε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.

«Αποτελεί πια κοινό τόπο ότι η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ακόμα μία πολύ σημαντική αύξηση τον τελευταίο μήνα. Είμαστε πολύ πιο πάνω πια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και έχουμε καταφέρει και έχουμε αντιστρέψει μια τάση όπου ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει».

«Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί το αίτημα κάθε Έλληνα πολίτη. Να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μόνο κάποιων», υπογράμμισε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε λίγες μέρες οι Έλληνες φορολογούμενοι θα δουν μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ.

Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ότι θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει τακτικός δίαυλος των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, με τη συνεργασία των περιφερειών και των δήμων και ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας των επιμελητηρίων με αυτήν.

Σε αίτημα προς τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει στην 84η ΔΕΘ την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως «η προτεραιότητα την οποία δίνουμε στην καινοτομία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη και ναι, η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας».

Κλείνοντας είπε ότι περισσότερα θα πει σε μία εβδομάδα κατά την επίσκεψη του στη Διεθνή Έκθεση.

Σχετικα αρθρα

Με οριακή πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Markit (ΡΜΙ): Σταθερή η συνολική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία

admin

Πράσινο φως από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ξεκινούν οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

admin

Με οριακή πτώση 0,4% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Πρόεδρος της ΕΚΤ από σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ

admin

Πλεόνασμα : Μέρισμα και αναδρομικά έρχονται τα Χριστούγεννα

admin

Golden Visa : Συνεχίζεται η «απόβαση» Κινέζων στην Ελλάδα

admin

Standard and Poor’s : Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές

admin

Χρ. Σταϊκούρας για δεκαετές: Στόχος μία επιτυχημένη έκδοση

admin

Πληρωμή μισθού σε…. κρυπτονομίσματα

admin

Τι φόρο θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες

admin

Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020

admin

Οι προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τη βελτίωση της Εργάνης

admin

EEA: «Πρωτιά» για τις επιχειρήσεις εστίασης, ακουλουθούν τα Airbnb

admin

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ πρέπει να κινείται γρήγορα για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό

admin

Σταϊκούρας στη Handelsblatt: Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά…

admin

Ένταξη βρεφικών ενδυμάτων και υποδημάτων σε ΦΠΑ 13% ζητά ο ΣΕΠΕΕ

admin

Δημοσιονομικό κενό : Το σχέδιο της κυβέρνησης και η επιμονή των θεσμών

admin