Image default
Πολιτική

Πατούλης: Σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή

Πραγματοποιήθηκε απόψε η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κατάμεστο χώρο του αίθριου στο Ζάππειο Μέγαρο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Τριών Όπλων, περιφερειαρχών, δημάρχων, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών, διπλωματικών αντιπροσωπειών .κ.λ.π, ενώ τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

«Ο Γιώργος Πατούλης μαζί με το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελεί εγγύηση για να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης, υποδοχής επενδύσεων, κοινωνικής συνοχής και δράσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών» τόνισε στην ορκωμοσία της Νέας Περιφερειακής Αρχής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την απόφαση του υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη «να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο της Περιφέρειας Αττικής».

Επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. «Να σηματοδοτήσει την ανάταση και την αναγέννηση ύστερα από αρκετά δύσκολα χρόνια». Εξέφρασε την πίστη του, στο πρόσωπο του Γ. Πατούλη λόγω της πολυετούς και αποτελεσματικής ενασχόλησης του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Αμαρουσίου. «Είναι ένας άνθρωπος που ενώνει, δημιουργεί συγκλίσεις, συνεργασίες και είμαι βέβαιος ότι έχει το όραμα και το σχέδιο να φέρει την Αττική στη θέση που της αξίζει. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνεργαστεί με όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής» ανέφερε ο υπουργός. Κάνοντας αναφορά στους παριστάμενους δημάρχους Αθηναίων και Πειραιά Κώστα Μπακογιάννη και Γιάννη Μώραλη, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άψογη συνεργασία με όλους του δημάρχους αλλά και με το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου «υπάρχουν δυνάμεις και πρόσωπα με εμπειρία που μπορούν να συνδράμουν σε ένα κοινό σχέδιο και σε ένα κοινό όραμα για την Περιφέρεια Αττικής».

Από την πλευρά του ο νέος περιφερειάρχης επισήμανε ότι «σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή» και δήλωσε την αποφασιστικότητά του να αναδείξει την Αττική «με ενότητα συνεργασία, συναπόφαση και τον πολίτη πρωταγωνιστή», σε μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Τη συνεργασία «θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, δήλωσε κατηγορηματικά και ο Γ. Πατούλης. «Δεν θα επιτρέψουμε διχασμούς». Εξάλλου επικαλούμενος τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη λήξη του εμφύλιου που αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους, τόνισε πως «είναι μια μέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους πόσο μπορεί να βλάψει τον τόπο ο διχασμός και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δεξιούς , αριστερούς και κεντρώους». «Προτεραιότητα μας θα είναι ο πολίτης»

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως πυξίδα για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ο ουσιαστικός διάλογος, η ενότητα, η συναίνεση και η συνεργασία, με προτεραιότητα τον πολίτη της Αττικής.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, σε όλες τις περιοχές της .

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε πως θα αναδειχθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που μπορούν να παράγουν πλούτο και να αξιοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό και τη νέα μας γενιά, που θέλουμε να την κρατήσουμε στην Ελλάδα.

Κλείνοντας δήλωσε ότι αυτά μπορούν να γίνουν «αλλά θα είμαστε πιο δυνατοί , αν έχουμε εσάς μαζί μας και σε αυτό το νέο ξεκίνημα, σας θέλουμε δίπλα μας.Για να πάμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά» .

Στις τοποθετήσεις τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην νέα Διοίκηση της Περιφέρειας ενώ συγκρατημένα προσδιόρισαν την ταυτότητα τους επί των βασικών ζητημάτων που χρήζουν αντιμετώπιση .

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της απερχόμενης περιφερειάρχη Ρένας Δούρου η οποία στο ξεκίνημα της νέας περιφερειακής αρχής, ευχήθηκε στην πλειοψηφία «την αυτονόητη καλή επιτυχία, για το συμφέρον όλων των πολιτών της Αττικής».

Δεν παρέλειψε δε, να δηλώσει «υπερήφανη για τις παρεμβάσεις της δικής μας θητείας, κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και αλλαγής ποιότητας και αισθητικής στην άσκηση της εξουσίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γ. Σγουρός χαρακτήρισε αναγκαιότητα την οικονομική ενίσχυση αν όχι αυτοτέλεια του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τον ρόλο που της αναλογεί και προέτρεψε τον Γ. Πατούλη να μην αμελήσει αυτό το βασικό αίτημα.

Σημειώνεται ότι στο ζήτημα της ασφάλειας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, εστίασαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Ειδικότερα για το ζήτημα των απορριμμάτων, συλλογικότητες και φορείς της Δυτικής Αττικής είχαν διοργανώσει κινητοποίηση και είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου. Με πανό και συνθήματα διαδήλωναν την πρόθεση να μην επιτρέψουν την παράταση ζωής του ΧΥΤΑ στη Φυλή και να αποτρέψουν την περαιτέρω χρήση της περιοχής σε «σκουπιδότοπο όλης της Αττικής» . Η επιχείρηση προσέγγισης τους στην εκδήλωση αποτράπηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τέλος στη τελετή ορκωμοσίας την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και την μείζονα Αντιπολίτευση ο Χρήστος Σπίρτζης. Επίσης παρέστησαν , οι αντιπρόεδροι της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και Αθ. Μπούρας, οι υπουργοί: Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κων/ος Χατζηδάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι υφυπουργοί : Βας. Διγαλάκης, Δόμνα -Μαρία Μιχαηλίδου, Δημ. Οικονόμου, Γρ. Ζαριφόπουλος, Κων. Σκρέκας, Εμ. Κόνσολας, ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς, ο ευρωβουλευτής Στ. Κιμπουρόπουλος, βουλευτές, εκπρόσωποι δικαστικών, παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων κ.α.

Σχετικα αρθρα

Μενδώνη: Περισσότερα από 10.000.000 ευρώ δόθηκαν για πολιτιστικές δράσεις

admin

Θεοδωρικάκος: €19 εκατ. στους 12 νέους δήμους – Παράταση του προγράμματος «Φιλόδημος»

admin

Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία, είμαστε ευγνώμονες και υπερήφανοι

admin

Δένδιας: Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας

admin

Χρυσοχοΐδης: Τέλος οι μεταγωγές τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές

admin

Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις από τις ΗΠΑ

admin

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική συνομιλία με Νετανιάχου

admin

Κόντρα Γεωργιάδη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: Στο «μενού» και η διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

admin

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Προγράμματος με επικεφαλής τον Σταθάκη

admin

Γεννηματά: Επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός της δεξιάς

admin

Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να πωλούνται στην Τουρκία όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας

admin

Ξυπνάει ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ και βάζει φρένο στις αλλαγές του Αλέξη Τσίπρα

admin

Παναγιωτόπουλος: Δεν αυξάνεται η θητεία αλλά θα αποκτούν δεξιότητες οι οπλίτες

admin

Προκλήσεις από Ακάρ: Μίλησε ξανά για τη «γαλάζια πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο

admin

Στο τραπέζι η προμήθεια γαλλικών Rafale – Ο σχεδιασμός για τις κοινές ασκήσεις με το Charles de Gaulle

admin

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ «σταύρωνε» τον Παπασταύρου

admin

Λευκωσία: Να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα με τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

admin

Συνάντηση Τσιάρα με δικαστές και δικηγόρους

admin