Image default
Επιχειρήσεις

Πειραιώς σε προσωπικό RBU: Ωρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Κάλεσμα στους εργαζομένους στο τμήμα κόκκινων δανείων να δεχτούν τα μπόνους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μεταφερθούν στην κοινή εταιρεία που συστάθηκε με την Intrum απευθύνει ο Χρήστος Μεγάλου. Προειδοποιεί ότι η Τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές, με γνώμονα την πλήρη λειτουργία της νέας εταιρείας την 1η Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η στρατηγική συμφωνία με την Intrum για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού σχήματος παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. H κοινή εταιρεία, στην οποία η Intrum θα συμμετέχει κατά 80% και η Τράπεζα Πειραιώς κατά 20%, θα είναι σε πλήρη λειτουργία την 1η Οκτωβρίου 2019.

Επιλέγοντας την Intrum, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εξασφάλισε έναν αξιόπιστο συνεργάτη. Μια κορυφαία διεθνή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, παρουσία σε 24 ευρωπαϊκές χώρες με μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία απασχολεί περισσότερους από 9.000 εργαζομένους. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης με κεφαλαιοποίηση ύψους 3 δισ. ευρώ και είναι οργανωμένη σύμφωνα με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης.

Σημαντικό στοιχείο στη συμφωνία με την Intrum είναι ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια θέσης εργασίας. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην εργασία και διασφαλίσαμε και τις 1.300 θέσεις της μονάδας RBU, οι οποίες μαζί με τις δραστηριότητές της μεταφέρονται στη νέα εταιρεία τη 16η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, προστατέψαμε τα συμφέροντα και το επαγγελματικό μέλλον όλων των εργαζομένων. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις έτσι ώστε, πέρα από όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στο νέο επιχειρηματικό σχήμα να μην χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους στην Τράπεζα.

Σε αυτή τη βάση συμφωνήσαμε με την ΟΤΟΕ και τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο τη διατήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον, όπως αυτά θα ισχύουν στις εκάστοτε Συλλογικές Συμβάσεις των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συμφωνία που η ΟΤΟΕ χαρακτήρισε «Σταθμό», η οποία διασφαλίζει πλήρως τους εργαζόμενους και το σύνολο των θέσεων εργασίας, ενώ προσφέρει νέες επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα διαχείρισης απαιτήσεων, στον οποίο η νέα εταιρεία θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.

Επιπρόσθετα, συμφωνήσαμε να αποδοθεί εγγυημένο μπόνους απόδοσης πέντε μισθών και πριμ μετάβασης και παραμονής στο νέο σχήμα τεσσάρων μισθών, στοιχείο που αποδεικνύει την επιθυμία της νέας εταιρείας να υποδεχθεί όλους τους εργαζόμενους στο RBU.

Με όλες αυτές τις ενέργειες εξασφαλίσαμε το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας.

Πολλοί συνάδελφοι αξιολογώντας ορθώς τα πλεονεκτήματα της πρότασης έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά. Με τη θετική τους επιλογή έχουν κατοχυρώσει το σύνολο των προνομίων και παροχών που προβλέπονται στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ.

Θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους που μέχρι τώρα είναι επιφυλακτικοί ή και αρνητικοί, να επανεξετάσουν τη στάση τους σταθμίζοντας τα πραγματικά δεδομένα. Οι εγγυήσεις και οι παροχές είναι διαθέσιμες σε όλους στην παρούσα φάση και είναι επωφελείς για τη μετάβαση στη νέα εταιρεία. Όλα τα δεδομένα αποτυπώνονται με σαφήνεια στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και απέχουν πολύ από τη διαστρεβλωμένη εικόνα που ορισμένοι σκοπίμως παρουσιάζουν.

Η ανεύθυνη αυτή στάση τους, που υπαγορεύεται από προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ευεργετικών παροχών και εγγυήσεων της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και να τεθεί σε κίνδυνο η απασχόληση όσων δεν μεταβούν στη νέα εταιρεία. Διότι είναι προφανές ότι μετά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του RBU στη νέα εταιρεία, η δυνατότητα απορρόφησης πλεονάζοντος προσωπικού από την Τράπεζα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, η Τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές, με γνώμονα την πλήρη λειτουργία της νέας εταιρείας την 1η Οκτωβρίου.

Είναι πλέον η ώρα που ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου υπεύθυνα, με ψυχραιμία και ρεαλισμό για το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του.

Σχετικα αρθρα

Πλήγμα για το Airbnb από γνωμοδότηση συμβούλου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Βλάβες στις εγκαταστάσεις της Digea στον Υμηττό

admin

Aegean: Στις 11/9 το record date για τους τόκους του ομολόγου

admin

Grecotel: Ανοίγει ακόμα 10 ξενοδοχειακές μονάδες

admin

Σ. Κόκκαλης: Να δυναμώσουμε τη θέση της Intralot – H νέα στρατηγική του Ομίλου

admin

Αυστρία: Συνεχίζεται η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων

admin

Ρωσία: Τουλάχιστον 1 νεκρός από φωτιά σε εργοτάξιο

admin

Skroutz: Μειοψηφικό πακέτο απέκτησε το CVC Capital Partners

admin

Σε λειτουργία η έα μονάδα της Polyplastic Rivulis στη Ρωσία

admin

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αλλά η ανάκαμψη θα έρθει γρήγορα

admin

ΛΔ Κονγκό: Νεκρός από Έμπολα για πρώτη φορά μετά από 50 μέρες

admin

Εξερράγη πύραυλος της SpaceX του Έλον Μασκ

admin

Ελληνόκτητο τάνκερ ο «κύριος ύποπτος» για πετρελαιοκηλίδα στη Βραζιλία

admin

Νέα υπηρεσία εξατομικευμένων δρομολογίων για επιχειρήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin

Intrasoft International: Ανέλαβε έργο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Blockchain

admin

Κίνηση-ορόσημο για την κοινή πορεία Public-MediaMarkt με επένδυση ύψους 1,5 εκ. ευρώ

admin

BriQ: Ολοκληρώθηκε η αγορά του τουριστικού καταλύματος «Mr & Mrs White Corfu»

admin

Αντισηπτικά τζελ, αναπνευστήρες… το Cern στη μάχη εναντίον του κορονοϊού

admin