Image default
Πολιτική

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή»

Ανακοίνωσε την πρόθεση του να ξεκινήσει μία εποικοδομητική συνεργασία και με το κεντρικό κράτος, για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας – Τον υποδέχτηκαν ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλος

«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητά μας», υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου μετέβη την επομένη της ορκωμοσίας του, σηματοδοτώντας έτσι την πρωταρχική μέριμνα της νέας Περιφερειακής Αρχής, για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλος, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή θητεία και επιτυχία στο έργο του.
Ο κ. Πατούλης μετά την ενημέρωση του από τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχάρη το στελεχιακό δυναμικό για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, επισημαίνοντας ότι εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, «με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος».
Ανακοίνωσε την πρόθεση του να ξεκινήσει μία εποικοδομητική συνεργασία και με το κεντρικό κράτος, για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη, στην εκπαίδευση αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. «Θα είμαστε αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλετε και θα επικεντρωθούμε στο συντονισμό και των 66 Δήμων, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας», τόνισε.
Ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς επισήμανε, ότι ζητούμενο να υπάρξει μία αποτελεσματική συνεργασία με έμφαση στα τέσσερα στάδια που είναι η πρόληψη, η ετοιμότητα, η αντιμετώπιση και η αποκατάσταση. Εξήρε το υψηλό επίπεδο του προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος επισημαίνοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν ανάγκες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και απαιτείται στήριξη. «Προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή, οι περιουσίες των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος και σε αυτά θα επικεντρωθούμε» τόνισε.
Από την πλευρά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έκανε λόγο για προβλήματα και παθογένειες που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του πυροσβεστικού σώματος και εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης του συντονισμού.
Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη του ΕΣΚΕ και του ΠΣ, ενώ ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Ε. Λέκκας, αναφέρθηκε στη σημασία της συμβολής της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια για μία ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα μας και κυρίως στην Αττική, που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό και πρόκειται για μία Περιφέρεια με ιδιαιτερότητες.

Σχετικα αρθρα

Η «ανάκριση» του πρωθυπουργού επί 2,5 ώρες στη ΔΕΘ

admin

Κορωνοϊός – Τσίπρας: H EE καθυστέρησε να λάβει μέτρα – Προτείνουμε διακομματική επιτροπή

admin

Χαρίτσης: Πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μήνυμα Τσίπρα: Όχι σε άστοχες δηλώσεις – Προς πειθαρχικό όργανο για τις παραφωνίες

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

admin

Κορωνοϊός – Πέτσας: Ίσως ανοίξουν σχολεία και κάποια καταστήματα από αρχές Μαΐου

admin

Έργα 19,5 εκατ. ευρώ στα Χανιά εξήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου

admin

Κρίση στο Αιγαίο: Δεν θα επιτρέψουμε να πληγεί το Oruc Reis λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

admin

Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδος- Τουρκία στο ΝΑΤΟ

admin

Μητσοτάκης: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις για να υπερασπιστούν τα δίκαια της χώρας

admin

Τσίπρας: Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας, μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας

admin

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

admin

Αύριο στο Κάιρο για την τριμερή Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

ΝΑΤΟ: Σε στρατιωτικό επίπεδο οι συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας

admin

Καλογρίτσας κατά Παππά: Με ήθελαν για «μπροστινό», εκείνοι έβαζαν τα χρήματα και τη διοίκηση

admin

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος

admin

Βουλή: Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

admin