Image default
Πολιτική

Η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Την δέσμευσή του ότι θα είναι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων επανέλαβε σήμερα κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

«Σήμερα υπογράφουμε ένα άρρηκτο συμβόλαιο με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια πρώτα και πάνω απ’ όλα, θα βάζουμε τα συμφέροντα αυτού εδώ του τόπου, της γεωγραφικά μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, των επτά περιφερειακών ενοτήτων και των 2 εκατομμυρίων πολιτών», υπογράμμισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας δίνοντας την δέσμευση ότι θα διοικήσει, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στόχος είναι «να ενώσουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα».

«Τα επόμενα χρόνια έχουμε πολλά να κάνουμε. Σύμμαχός μας στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πάντα οι αξίες μας, που έρχονται από παλιά, όμως δεν είναι ούτε ξεπερασμένες, ούτε φθαρμένες, είναι βαθιές και αναλλοίωτες. Προχωράμε με εργατικότητα, θάρρος, αφοσίωση, επιμονή και διεκδικητικότητα. Με συνεργασία, αλληλεγγύη, πατριωτισμό, αγάπη για τον τόπο μας. Προσωπικός μου στόχος δεν είναι η ευημερία αποστειρωμένων αριθμών και δεικτών, που θα ανακηρύξουν επιτυχημένη τη διοίκησή μας. Στόχος είναι να ενώσουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από ένα μέλλον διαφορετικό, ένα μέλλον καλύτερο, με δυνατότητες, προοπτικές και ευκαιρίες για όλους, με ανθρώπους που θα νοιώθουν σιγουριά, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για τη ζωή τους, τη δουλειά τους, την οικογένειά τους. Και σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που ονειρεύονται αυτό το καλύτερο μέλλον και που είτε είναι σήμερα εδώ, είτε βρίσκονται σε κάποια γειτονιά, σε ένα χωριό ή σε κάποια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας ένα πράγμα θέλω να τους πω απόψε: Μην ακούτε άλλο τις αμφιβολίες ή τους φόβους σας, ακούστε τις ελπίδες και τις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. Γιατί αξίζουμε και δικαιούμαστε το καλύτερο. Γιατί όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Μακεδονία πάντα τα καταφέρνει».

[embedded content]

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε την ανάγκη ότι η μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για τον τόπο είναι «να χτίσουμε μια Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό, τα ιδανικά και τις αξίες μας, το δυναμισμό και τις ικανότητές μας, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου. Άλλωστε, στη συνείδηση των πολιτών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως φορέας αποτελεσματικότητας και σταθερότητας, που κράτησε όρθια τη Μακεδονία στα πιο δύσκολα χρόνια, που στήριξε στην πράξη την κοινωνία και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις, στους παραγωγούς, στους αγρότες και τους επαγγελματίες, που πέτυχε μεγάλες νίκες και πρωτιές, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στις εξαγωγές, στον τουρισμό, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στην υλοποίηση έργων».

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα οι πέντε άξονες του σχεδίου του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

1. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

2. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

3. Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

4. Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

5. Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Τέλος, ο περιφερειάρχης έθεσε ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 τη συνεργασία όλων. «Στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στο έργο που κάνουμε, και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσφορά τους. Και φυσικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι δυνάμεις, όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και έχουν πολλά να προσφέρουν, με προτάσεις, ιδέες, κριτική, δίνοντας πάντα όλοι, τον καλύτερό μας εαυτό, τηρώντας κάθε στιγμή τον όρκο που σήμερα δώσαμε, προτάσσοντας την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η ώρα να κάνουμε και στη χώρα μας το μεγάλο βήμα μπροστά, τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

O χαιρετισμός του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα που παρευρίσκομαι στην τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να λείπει από την τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας, ενός ανθρώπου, ο οποίος πήρε το 62% στον πρώτο γύρο των εκλογών. Είναι προφανές ότι έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για να συνεχίσει ένα δημιουργικό έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η τετραετία που ξεκινά σήμερα θα είναι η πιο γόνιμη και η πιο  δημιουργική», επισημαίνοντας την ευαισθησία και προσωπική δουλειά του πρωθυπουργού για την Μακεδονία και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη βδομάδα στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο, αναπτυξιακό, επιχειρησιακό πρόγραμμα, που θα αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. «Η πιο ευρηματική παρέμβαση είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ σε συνδυασμό με την απόδοση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης δεκάδων στρεμμάτων για την αναψυχή αλλά και ένα σύνολο έργων που μπορεί να αναμορφώσει την περιοχή», επισήμανε.

«Από αύριο ξεκινάει ένας εξαιρετικός κύκλος δουλειάς και μία εξαιρετική συνεργασία τετραετίας. Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα συνεργαστούμε για ένα έχει η πόλη μας σε όλους τους τομείς που χρειάζεται, πολλές αλλαγές, υποδομές, υπηρεσίες και το πρόσωπο της πόλης του 2023 να είναι πολύ καλύτερο και πολύ διαφορετικό», τόνισε σε δηλώσεις του, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης για σεισμό στην Αλβανία: Να κινηθούμε γρήγορα και να σώσουμε ζωές

admin

Παναγιωτόπουλος: Σε βάθος χρόνου εκτείνεται η απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

admin

Σταϊκούρας σε Αμερικανούς επενδυτές: Σε τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης η ελληνική οικονομία

admin

Νοτοπούλου: Ο Θεοχάρης εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί τα ψέματά του

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη για το κλείσιμο της εθνικής οδού ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση

admin

Μέλος του ΝΑΤΟ και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία

admin

Ξανθός: Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

admin

Γεννηματά: Σημίτης, Βενιζέλος και Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις για Πρόεδροι της Δημοκρατίας

admin

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής

admin

Politico: Ο Σχοινάς θέτει τα θεμέλια για μια ευρωπαϊκή πολιτική υγείας

admin

Η απάντηση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένου

admin

Τσιάρας: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το εγχείρημα των Κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης»

admin

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη στην Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις

admin

Βαρβιτσιώτης για τουρκική προκλητικότητα: Οι Έλληνες στεκόμαστε όρθιοι και ενωμένοι

admin

Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες

admin

Ελληνοτουρκικά: Παρατείνεται η NAVTEX για το Oruc Reis μέχρι 1η Σεπτεμβρίου

admin

Κώστας Τσιάρας: «Δεν μίλησα ποτέ για ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης»

admin