Image default
Επιχειρήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 14,8% στο εξάμηνο

Σημαντική βελτίωση σε όλα τα βασικά μεγέθη της σημείωσε η Εθνική Ασφαλιστική κατά το α’ εξάμηνο 2019.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή ασφαλίστρων (εξαιρουμένων των δικαιωμάτων) κατά το α’ εξάμηνο 2019 κατέγραψε ανοδική πορεία, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,8% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Κλάδου Ζωής, παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26,0% ανερχόμενα σε €286,5 εκ. έναντι €227,4 εκ. το α’ εξάμηνο 2018. Η μείωση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των Γενικών Κλάδων σε €68,8 εκ. έναντι €82,0 εκ. το α’ εξάμηνο 2018 αποδίδεται στο μεγαλύτερο τμήμα της σε ανανεώσεις συμβολαίων που είχαν πραγματοποιηθεί το α’ εξάμηνο του 2018 και είχαν διάρκεια άνω του ενός έτους. Οι εν λόγω ανανεώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του β’ εξαμήνου του 2019.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα παραγωγής, το εταιρικό δίκτυο συνεργατών και το δίκτυο πρακτόρων σημείωσαν αύξηση το α’ εξάμηνο 2019 σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2018 κατά 6,0% σε €122,5 εκ. και 7,2% σε €75,5 εκ. αντίστοιχα, ενώ η παραγωγή του δικτύου Bancassurance σημείωσε αύξηση 44,2% σε €128,6 εκ. κατά την ίδια περίοδο.

Τον Ιούλιο του 2019, η Εταιρία ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού της με συνολικό κόστος €12,7 εκ. Η εν λόγω ενέργεια εκτιμάται ότι εκτός από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά €8,0 εκ. ανά έτος, θα βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Εταιρίας και θα δημιουργήσει επίσης ευκαιρίες ανέλιξης για το υφιστάμενο προσωπικό της Εταιρίας.

Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της παραγωγής της, η Εθνική Ασφαλιστική πέτυχε το α’ εξάμηνο 2019 και υψηλή κερδοφορία, με τα κέρδη προ φόρων, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, να διαμορφώνονται σε €38,2 εκ. έναντι €34,1 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αξιοσημείωτη είναι και η βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων κατά € 196,7 εκ. κατά την 30 Ιουνίου 2019 σε σχέση με 31 Δεκεμβρίου 2018, σε €1.000,5 εκ. (2018: €803,8 εκ.), λόγω κυρίως της αναταξινόμησης ομολόγων από το χαρτοφυλάκιο των Διακρατούμενων μέχρι τη Λήξη ομολόγων στο χαρτοφυλάκιο των Διαθέσιμων προς Πώληση αξιογράφων.

Η Εταιρία, παραμένοντας προσηλωμένη στον σκοπό της για την προστασία των ασφαλισμένων της έδωσε άμεση προτεραιότητα στην καταβολή αποζημιώσεων που αφορούσαν τις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και από το σεισμό στην Αττική.

Η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε στάδιο στρατηγικού μετασχηματισμού, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικής λειτουργίας, με στόχο την διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με συνεχή προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους και παραμένοντας ταυτόχρονα φιλική και ανθρώπινη απέναντι στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται.

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

admin

Εννέα ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ ευρυζωνικών δικτύων

admin

Στη λίστα Fortune Greece Most Admired Companies το Public

admin

Σταθερός τζίρος και κάμψη κερδών για το Πλαίσιο

admin

Στα €19,22 εκατ. το καθαρό ενεργητικό του ΤΕΑ εργαζομένων της Interamerican

admin

Σαράντης: Στα €13,65 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Ελλάκτωρ: Αρχική συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού

admin

Νέο τριετές business plan ετοιμάζει η MLS

admin

Τα πρώτα 26,6 εκατ. μπήκαν στο ταμείο της Bain

admin

Σαράντης: Αύξηση 16,8% στα EBITDA εννεαμήνου

admin

Πειραιώς: Πρώτα… φρεσκάρει και μετά πουλά το Ντυνάν

admin

Intrasoft International: Ανέλαβε έργο για τον Ευρωπαϊκό οργανισμό Χημικών Προϊόντων

admin

«Χρυσό» για τον Ομιλο Stoiximan/Betano στα EGR Operator Awards 2019

admin

ΟΤΕ: Νέο έργο τεχνολογίας για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

admin

Την μονάδα της Kleeman στη Σαγκάη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

admin

Αλουμύλ: Επιμήκυνση δανείων σε 10ετή ορίζοντα

admin

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πτυχιούχους από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Μηχανές στο… φουλ για τη Cenergy

admin