Image default
Επιχειρήσεις

Κέρδη 24 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου στο εξάμηνο

Στα €24,2 εκ. ανήλθαν τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το εξάμηνο του 2019 έναντι κερδών €24,1 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας(Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 23,1% από 26,4% πέρσι.

Αναφέρεται επίσης ότι η τράπεζα έχει σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.209 εκ. από €4.383 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 31% από 28%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55% από 4,5%.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 33% από 30%.

«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας», σημειώνεται.

H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, που διατηρείται στο 3,2%, υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης και αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά και την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. «Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για περεταίρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή», υπογραμμιζεται.

Η Τράπεζα επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της ναυτιλίας και του Affluent Banking. Σε θέματα τεχνολογίας, η Τράπεζα συνεχίζει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νεών και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Σχετικα αρθρα

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Εθνική: Κέρδη προ φόρων 423 εκατ. στο 9μηνο

admin

Creta Farms: Στο 5,31% η έμμεση συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Ο Ρούμπεν Μπουρλάς νέος Πρόεδρος και CEO στη Sunlight

admin

Από 2 Οκτωβρίου χωρίς το 12ο τοκομερίδιο οι ομολογίες της Housemarket

admin

Εως τέλη Οκτωβρίου ο στρατηγικός επενδυτής στην Creta Farms

admin

ΕΤΕ: Πουλά «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια

admin

Sato: To 2020 η απόφαση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Alpha Bank: Στην doValue κυπριακά NPEs και ακίνητα αξίας 3,2 δισ. ευρώ

admin

Quest: Διερευνητικές επαφές με Γ.Ε. Δημητρίου

admin

ΟΤΕ: Ιστορικό χαμηλό στο κόστος άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές

admin

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία τίθεται άμεσα η ΛΑΡΚΟ

admin

Ελληνικά Καλώδια: Εγκαινιάστηκε το αιολικό πάρκο του Καφηρέα

admin

Trastor: Αντλεί κεφάλαια για επενδύσεις στην κτηματαγορά

admin

ΕΛΠΕ: Ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς για το ομόλογο

admin

Εφοπλιστές και ίδρυμα Ωνάση «μπαίνουν» στα Αττικά Πολυκαταστήματα

admin

Νέος CEO στον όμιλο Andromeda Seafood ο Alex Myers

admin

Καταγγελία Viva κατά ART BG Ελλάδος για τη συναυλία του Bryan Adams

admin