Image default
Επιχειρήσεις

Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

Σε συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσει το γεγονός πως δεν καλύπτονται πλέον οι όροι παροχής (covenants) των δύο μεγάλων ομολογιακών δανείων που είχε λάβει το 2016 και το 2017 βρίσκεται η διοίκηση της Ιntralot, όπως είπε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου, χωρίς, όμως, να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Τα δύο ομολογιακά είναι συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του εξαμήνου ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας αυξήθηκε στα 652 εκατ. ευρώ από 615,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση επικεντρώθηκε στο γεγονός πως αντιστρέφεται, όπως είπε, η καθοδική πορεία της ρευστότητας και επιτυγχάνεται ο στόχος για «μαξιλάρι ρευστότητας» μεταξύ 75 – 80 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου 2018 το συγκεκριμένο «μαξιλάρι» ξεπερνούσε τα 80 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από την πώληση του ποσοστού της Ιntralot στην «Ελληνικά Λαχεία» από την οποία θα αποκομίσει 20 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για την Bilyoner, της δεύτερης σύμβασης που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία μετά την προ μηνών απώλεια της σύμβασης για τον αθλητικό στοιχηματισμό, η διοίκηση υποστήριξε πως ενημερώθηκε ότι ανανεώθηκε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019 και πως στη συνέχεια θα υπάρξει δεκαετής σύμβαση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του εξειδικευμένου Τύπου, που είχαν κυκλοφορήσει τα μέσα Αυγούστου, και αυτή η σύμβαση χάνεται προς όφελος κοινοπραξίας υπό την τουρκική Demiroren.

Η διοίκηση της Ιntralot τόνισε πως διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των 50 εκατ. δολαρίων από τη θυγατρική στις ΗΠΑ. Επιπλέον, παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένα συμβόλαια που επηρέασαν τα αποτελέσματα, επισημάνθηκε το συμβόλαιο για το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον, αλλά και το γεγονός πως στο άμεσο μέλλον (μέχρι το 2027) δεν λήγει κάποια μεγάλη σύμβαση. Υπήρχαν και καλές εξελίξεις όπως η (έστω καθυστερημένη) εκκίνηση στο Illinois που είχαν θετικό αντίκτυπο.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η εταιρεία «δεν επείγεται» για την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων. Ειδικά για την Gamenet στην Ιταλία (ελέγχει το 20%) είπε πως έχει εντυπωσιακή βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων, γεγονός που αποτυπώνεται και στη μετοχή. Η διοίκηση επανέλαβε πως συνεχίζεται το σχέδιο εξοικονόμησης πόρων μέσω εσωτερικής αναδιάταξης, κυρίως στον τομέα ανάπτυξης των εφαρμογών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σχετικα αρθρα

Quest: Αύξηση 27% στα EBITDA εξαμήνου

admin

FG Europe: Με ποσοστό 97,54% η Silaner μετά τη Δημόσια Πρόταση

admin

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στο real estate από την Prodea

admin

Alpha Trust: Πόσο ωφελείται από την πιθανή πώληση των ιδίων μετοχών της

admin

BriQ: Στα €2,10 η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

admin

Πλειοψηφική θέση απέκτησε η Chipita στην EPTA America

admin

Νέος Γενικός Διευθυντής στο Novotel Αθηνών

admin

Eurobank: Καθαρά Κέρδη €90εκ. το Α΄ εξάμηνο 2019

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

admin

Παπαστράτος: Εντείνουν τη συνεργασία στις ΗΠΑ PMI και Altria

admin

Μεγάλη επένδυση της DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Για τις 28/11 μετατέθηκε η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών

admin

Στο 28,19% το ποσοστό του Εμμ. Δομαζάκι στην Creta Farms

admin

Πειραιώς: Μηδενική επιβάρυνση για αναλήψεις μετρητών σε νησιά που δεν έχει ΑΤΜ

admin

H Aegean αποκτά το 1,66% της Lamda Development

admin

Με την ΕΕΘ συναντήθηκαν στελέχη του «Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»

admin

Pfizer Hellas: Βαλκανικής εμβέλειας το hub στη Θεσσαλονίκη

admin