Image default
Επιχειρήσεις

Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

Σε συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσει το γεγονός πως δεν καλύπτονται πλέον οι όροι παροχής (covenants) των δύο μεγάλων ομολογιακών δανείων που είχε λάβει το 2016 και το 2017 βρίσκεται η διοίκηση της Ιntralot, όπως είπε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου, χωρίς, όμως, να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Τα δύο ομολογιακά είναι συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του εξαμήνου ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας αυξήθηκε στα 652 εκατ. ευρώ από 615,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση επικεντρώθηκε στο γεγονός πως αντιστρέφεται, όπως είπε, η καθοδική πορεία της ρευστότητας και επιτυγχάνεται ο στόχος για «μαξιλάρι ρευστότητας» μεταξύ 75 – 80 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου 2018 το συγκεκριμένο «μαξιλάρι» ξεπερνούσε τα 80 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από την πώληση του ποσοστού της Ιntralot στην «Ελληνικά Λαχεία» από την οποία θα αποκομίσει 20 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για την Bilyoner, της δεύτερης σύμβασης που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία μετά την προ μηνών απώλεια της σύμβασης για τον αθλητικό στοιχηματισμό, η διοίκηση υποστήριξε πως ενημερώθηκε ότι ανανεώθηκε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019 και πως στη συνέχεια θα υπάρξει δεκαετής σύμβαση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του εξειδικευμένου Τύπου, που είχαν κυκλοφορήσει τα μέσα Αυγούστου, και αυτή η σύμβαση χάνεται προς όφελος κοινοπραξίας υπό την τουρκική Demiroren.

Η διοίκηση της Ιntralot τόνισε πως διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των 50 εκατ. δολαρίων από τη θυγατρική στις ΗΠΑ. Επιπλέον, παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένα συμβόλαια που επηρέασαν τα αποτελέσματα, επισημάνθηκε το συμβόλαιο για το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον, αλλά και το γεγονός πως στο άμεσο μέλλον (μέχρι το 2027) δεν λήγει κάποια μεγάλη σύμβαση. Υπήρχαν και καλές εξελίξεις όπως η (έστω καθυστερημένη) εκκίνηση στο Illinois που είχαν θετικό αντίκτυπο.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η εταιρεία «δεν επείγεται» για την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων. Ειδικά για την Gamenet στην Ιταλία (ελέγχει το 20%) είπε πως έχει εντυπωσιακή βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων, γεγονός που αποτυπώνεται και στη μετοχή. Η διοίκηση επανέλαβε πως συνεχίζεται το σχέδιο εξοικονόμησης πόρων μέσω εσωτερικής αναδιάταξης, κυρίως στον τομέα ανάπτυξης των εφαρμογών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σχετικα αρθρα

Στην Ελλάδα η γαλλική ασφαλιστική La Parisienne Assurances

admin

Performance Technologies: Από 23/9 η καταβολή μερίσματος €0,05

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Τρέχει και το «plan B» μέσω του ΧΑ

admin

Αύξηση 55,8% στα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 9μηνο

admin

Τέλος στις αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου – Εκλεισε λόγω υπερκάλυψης

admin

Intertech: Μερική αλλαγή στην κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Κανείς ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό για έκταση της ΒΙΟΜΕ

admin

Cosmote: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Η απεργία και οι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων

admin

BriQ Properties: Αγορά ακινήτου στη Βασιλίσσης Σοφίας 64 στην Αθήνα

admin

Πώς θα ευημερήσουν όλοι οι… αριθμοί στην αγορά κατοικίας

admin

ΕΤΕ: Τέσσερις επενδυτές στη 2η φάση του project Icon

admin

ΕΕΑ: Λουκέτο και απολύσεις βλέπει ο ένας στους 4

admin

Alpha Bank: Σύσταση Buy και upside 124,7% προβλέπει για τη μετοχή η Goldman Sachs

admin

Ακίνητα για αγορά αναζητά στην Αθήνα η Zoia

admin

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Αναλυτικά τι προβλέπει

admin

Folli Follie: Νέα παράταση για καταληκτική συμφωνία με ομολογιούχους

admin