Image default
EUROBANK Τράπεζες

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24,2 εκατ. και σταθερή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2019

Tα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019 ανακοίνωσε η Eurobank Κύπρου, βάσει των οποίων τα κέρδη μετά φόρων της τράπεζας ανέρχονται στα 24,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 24,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα, επισημαίνεται η ισχυρή κεφαλαιακή της θέση, αφού τόσο ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio), όσο και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθαν στο 23,1% από 26,4% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στα στοιχεία που συνέβαλαν στη θετική πορεία της τράπεζας συγκαταλέγεται και η σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.209 εκ. από €4.383 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 31% από 28%.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55% από 4,5%, ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 33% από 30%.

Η ανακοίνωση της τράπεζας επισημαίνει ότι «η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets».

Eurobank Κύπρου, αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2019

Η Eurobank Κύπρου τονίζει ότι τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα αποδεικνύουν την σταθερά αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της, αλλά και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας», αναφέρεται ενδεικτικά.

H Eurobank Κύπρου εκφράζει, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία της για το μέλλον της χώρας μας, ενώ «βλέπει» και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Η θέση αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, που διατηρείται στο 3,2%, υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης και αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική, αλλά και την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ωστόσο, ότι «υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα με τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και την αναπτυξιακή πορεία, η Τράπεζα επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς, που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι τομείς της ναυτιλίας και του Affluent Banking.

Αναφορικά με τα ζητήματα τεχνολογίας, η Τράπεζα, με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της, καθώς και την προσήλωση της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της, συνεχίζει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού, με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νέων και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.Σχετικα αρθρα

Μέσω πακέτου άλλαξε χέρια το 1,8% της Eurobank

admin

H Commerzbank σχεδιάζει 4.300 απολύσεις και «λουκέτο» σε 200 υποκαταστήματα

admin

Eurobank: Επίσημη έναρξη της ψηφιακής πλατφόρμας Trade Club Alliance

admin

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Bank στις 20 Νοεμβρίου

admin

Γιατί μπήκε λουκέτο σε δύο ανταλλακτήρια συναλλάγματος

admin

Η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια αύριο

admin

Big business βλέπει στην Ελλάδα η doValue

admin

Προμήθειες 700 εκατ. από τους καταναλωτές στις τράπεζες το α΄ εξάμηνο

admin

Eurobank: Πλήγμα για τις ελληνικές εξαγωγές η επιβράδυνση της ευρωζώνης

admin

Στη Λάρισα το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Χάθηκαν $6,5 τρισ. στις μετοχές από τα μέσα Φεβρουαρίου

admin

Στις ευρωπαϊκές μετοχές γυρίζει η Barclays το 2020

admin

Ποιες χρεώσεις καταργεί η Alpha Bank

admin

Eurobank και EY στηρίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις

admin

Τράπεζες: 2 «συν», ένα «πλην» από τη Eurobank Equities

admin

Ηρακλής: Κρατικές εγγυήσεις ως 2,7 δισ. ανά τράπεζα

admin

Eurobank: Καθαρά Κέρδη €90εκ. το Α΄ εξάμηνο 2019

admin

McKinsey: Οι τράπεζες κινδυνεύουν να γίνουν μια «υποσημείωση της Ιστορίας»

admin