Image default
EUROBANK Τράπεζες

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24,2 εκατ. και σταθερή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2019

Tα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019 ανακοίνωσε η Eurobank Κύπρου, βάσει των οποίων τα κέρδη μετά φόρων της τράπεζας ανέρχονται στα 24,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 24,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα, επισημαίνεται η ισχυρή κεφαλαιακή της θέση, αφού τόσο ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio), όσο και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθαν στο 23,1% από 26,4% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στα στοιχεία που συνέβαλαν στη θετική πορεία της τράπεζας συγκαταλέγεται και η σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.209 εκ. από €4.383 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 31% από 28%.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55% από 4,5%, ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 33% από 30%.

Η ανακοίνωση της τράπεζας επισημαίνει ότι «η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets».

Eurobank Κύπρου, αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2019

Η Eurobank Κύπρου τονίζει ότι τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα αποδεικνύουν την σταθερά αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της, αλλά και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας», αναφέρεται ενδεικτικά.

H Eurobank Κύπρου εκφράζει, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία της για το μέλλον της χώρας μας, ενώ «βλέπει» και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Η θέση αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, που διατηρείται στο 3,2%, υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης και αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική, αλλά και την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ωστόσο, ότι «υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα με τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και την αναπτυξιακή πορεία, η Τράπεζα επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς, που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι τομείς της ναυτιλίας και του Affluent Banking.

Αναφορικά με τα ζητήματα τεχνολογίας, η Τράπεζα, με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της, καθώς και την προσήλωση της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της, συνεχίζει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού, με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νέων και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.Σχετικα αρθρα

Eurobank: Πέφτουν οι υπογραφές με doValue – Fortress

admin

UBS: Καθαρά κέρδη $1,4 δισ. το δεύτερο τρίμηνο

admin

ΤτΕ: Στα 139,69 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

admin

Την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για προστασία πρώτης κατοικίας

admin

Ηρακλής: Κρατικές εγγυήσεις ως 2,7 δισ. ανά τράπεζα

admin

Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β- για Τ. Κύπρου η Fitch

admin

Eurobank: Γιατί υποχωρεί ο τζίρος στο λιανεμπόριο

admin

Alpha Bank: Σήμερα οι μη δεσμευτικές για NPEs 1,8 δισ. ευρώ

admin

Νεκρός βρέθηκε ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία

admin

Ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Πώς θα γίνουν τα φετινά stress test των τραπεζών από την ΕΚΤ

admin

Eurobank: €149εκ. το εννεάμηνο 2019

admin

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εγιναν ρυθμίσεις προβληματικών δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ

admin

Στα $4,3 δισ. υποχώρησαν τα κέρδη της UBS το 2019

admin

Κέρδη 89,4 εκατ. στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

admin

Pantelakis: Η επόμενη μέρα για τις τράπεζες

admin

Στο «στόχαστρο» μπαίνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις

admin

Καραβίας: Οι τράπεζες θα φέρουν την ανάπτυξη που χρειάζεται η οικονομία

admin