Image default
Επιχειρήσεις

Housemarket: Απόσχιση του κλάδου ακινήτων και εισφοράς του στην Trade Estates

Η «HOUSEMARKET» γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Διάσπασης δι’ απόσχισης του κλάδου ακινήτων και εισφορά αυτού στη συνιστώμενη «TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4601/2019 με παράλληλη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2166/1993 σε συνδυασμό με αυτές του ν. 2778/1999.

Ειδικότερα, η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου ακινήτων της Διασπώμενης και στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στη λογιστική κατάσταση απόσχισης της 31ης Μαΐου 2019.

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της κατά Νόμο απαιτούμενης εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Housemarket καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Διάσπασης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διασπώμενης.

Συγκεκριμένα στην Trade Estates θα μεταβιβαστούν τρία ακίνητα και η Housemarket με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ελέγχει 41,15% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης.

Τα τρία ακίνητα είναι:

* ‘Ενα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο που κείται στο Πατριαρχικό Πυλαίας στο 12ο χλμ Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκτάσεως επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών Εκατόν Δέκα Πέντε Χιλιάδων Εξακοσίων Δέκα Επτά (115.617), επί του οποίου έχουν ανεγερθεί κτίσματα εμπορικής χρήσης συνολικής επιφάνειας τετραγωνικών μέτρων Είκοσι Τριών Χιλιάδων Εννιακοσίων Ενενήντα Πέντε (23.995).

* Ένα ενιαίο γήπεδο που κείται στη θέση «Επισκοπή» του Δημοτικού Διαμερίσματος Σερβιανών του Δήμου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων, επιφανείας μέτρων τετραγωνικών Διακοσίων Είκοσι Εννέα Χιλιάδων Διακοσίων Οκτώ και 0,85 (229.208,85) και ένα αγροτεμάχιο, που βρίσκεται στη θέση «Περαταριά» της κτηματικής περιφέρειας του Δημοτικού Διαμερίσματος Μπιζανίου του Δήμου Μπιζανίου Ιωαννίνων, εκτάσεως μέτρων τετραγωνικών Οκτώ Χιλιάδων Επτακοσίων Είκοσι Έξι (8.726), επί των οποίων έχει ανεγερθεί κτίριο εμπορικού κέντρου καθώς και η κυκλοφοριακή του σύνδεση, και περιλαμβάνει το ακίνητο, περισσότερα καταστήματα, χώρους στάθμευσης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων, αποθήκες και λοιπούς κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, μέρη, πράγματα και εγκαταστάσεις, καθώς και κοινόκτητες και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, καθώς και κόμβο κυκλοφοριακής σύνδεσης, που εξυπηρετούν το όλο κτηριακό συγκρότημα.

* ‘Ενα ενιαίο αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο εκτάσεως τετραγωνικών μέτρων 70.444,95 που βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας, στο 53ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, εντός της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων Βοιωτίας, της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Οινοφύτων της επαρχίας Θηβών του Νομού Βοιωτίας, επί του οποίου έχουν ανεγερθεί κτίσματα (βιομηχανοστάσιο και αποθήκες, γραφεία αποθηκών και βοηθητικοί χώροι) επιφάνειας τετραγωνικών μέτρων Τριάντα Χιλιάδων Διακοσίων Τριάντα Οκτώ (30.238).

Σχετικα αρθρα

Ψηφιακή πλατφόρμα ανιχνεύει τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις εν μέσω κορονοϊού

admin

Lamda: Η ΑΜΚ, οι κινήσεις Λάτση και το παρασκήνιο στο Ελληνικό

admin

Ν. Καραμούζης (Grant Thorton): «Η χώρα δεν αντέχει να εξέλθει και από αυτή την κρίση φορτωμένη με νέα δάνεια»

admin

Από τη Warply το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το G app

admin

Χρηματιστήριο: Αγοραστές οι Έλληνες το Σεπτέμβριο-Ρευστοποίησαν οι ξένοι

admin

Νάκας: Στις 11 Νοεμβρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Οι συνεργασίες Naval Group με ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες Belh@rra

admin

Εσοδα 183,3 εκατ. ευρώ για τη Σφακιανάκης

admin

Sky Express: Τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

admin

Έτοιμη για έκδοση ομολόγου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Θα ακολουθήσει η Lamda

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Παραμένω βασικός μέτοχος, είχα ενημέρωση την ΕΚ

admin

Ξεκινούν οι δημοπρασίες για το «Σύζευξις ΙΙ»

admin

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών στο εννεάμηνο 2020

admin

ΕLVALHalcor: Η απάντηση της ελληνικής βιομηχανίας

admin

Πόλεμος Navtex για ρωσικές ασκήσεις σε περιοχές της Κύπρου

admin

3K Investment Partners: Στο 1 τρισ. η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων

admin

Στρατηγική συνεργασία EMMA CAPITAL – ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε.

admin

Οι αρκούδες οδηγούν το Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο

admin