Image default
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Creta Farms

Αναβλήθηκε για τις 23/9, μετά από αίτημα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, η σημερινή ΓΣ της Creta Farm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας υπέβαλε το αίτημα αφού διαπίστωσε ότι ο Μάνος Δομαζάκις συγκέντρωσε εκ νέου την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της εταιρείας.

Αυτό είχε συμβεί και στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη στις 26/6, από την οποία είχε αποχωρήσει ο Κ. Δομαζάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Creta Farm:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις αναβολής για την συζήτηση και λήψη απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσια διάταξης. Ειδικότερα: α) ο μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης του Στυλιανού υπέβαλε νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ β) ο κ. Εμμανουήλ Δομάζακις του Στυλιανού υπέβαλε νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Κατά τη κρίση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, επί πολλαπλών αιτημάτων αναβολής κατ’ άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18, η Γενική Συνέλευση θα αναβληθεί για τον απώτερο αιτούμενο εκ μίας ή περισσοτέρων εκ των ως άνω αιτήσεων χρόνο αναβολής, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος αναβολής δεν μπορεί να

υπερβαίνει τις 20 ημέρες από την αρχική συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Και τούτο διότι η ως άνω διάταξη, κατά την αληθή και σαφή της έννοια, παρέχει σε έκαστο εκ των μετόχων που συγκεντρώνει τις οριζόμενες από την διάταξη προϋποθέσεις (τουλάχιστον 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει και επιτύχει αναβολή εξαντλώντας, εφόσον το επιθυμεί, μέχρι και το ανώτατο

προαναφερόμενο εικοσαήμερο χρονικό όριο αναβολής της Γενικής Συνέλευσης.

Το εν λόγω δε δικαίωμα δεν επιτρέπεται να περιοριστεί και θιγεί από τυχόν υποβαλλόμενα από άλλους μετόχους συναφή αιτήματα αναβολής, όπου ζητείται συντομότερος χρόνος αναβολής. Τα ανωτέρω υποστηρίζονται και από την νομική θεωρία.

Κατόπιν τούτου, και σύμφωνα με το άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18 ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε την αναβολής της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων (αρχικών και πρόσθετων) της ημερήσιας διάταξης που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη για την απώτερη αιτούμενη, κατά τα προαναφερόμενα ημερομηνία αναβολής και συγκεκριμένα για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Επειδή η μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση της 23 η Σεπτεμβρίου 2019, αποτελεί συνέχιση της προηγούμενης, δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων. Στη μετ’ αναβολή Γενική Συνέλευση μπορούν να μετέχουν και νέοι μέτοχοι, (έχοντες την ιδιότητα του μετόχου κατά την έναρξη της 30/08/2019, ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή της 5ης ημέρας πριν την ημερομηνία συνεδρίασης τους Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 04/09/2019), τηρουμένων των σχετικών διατυπώσεων συμμετοχής και σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 124 του Ν.4548/18.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέος Οικονομικός Διευθυντής ο Γιώργος Πουλόπουλος

admin

Marfin: «Όχι» στην πρόταση της Emma Capital για τη Vivartia

admin

ΟΕΕ-ΤΕΕ: Να παραταθεί έως τις 15/5 η προθεσμία για αιτήσεις 600 ευρώ

admin

Κρι Κρι: Στα €7,64 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Β. Ψάλτης: Δάνεια 14 δισ. ευρώ από Alpha Bank ως το 2022

admin

Αίγυπτος: Απαγορεύει τα φιλανθρωπικά γεύματα “ιφτάρ” κατά το ραμαζάνι λόγω του κορονοϊού

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Επιστροφή κεφαλαίου από 1 Οκτωβρίου

admin

Αποχωρεί ο φιλέλληνας επικεφαλής της L’Oreal Ζαν Πολ Αγκόν

admin

Οι μνηστήρες στην ιδιωτικοποίηση των δυο ΔΕΠΑ

admin

Για δύο μήνες μαγειρευμένα γεύματα από τον Μπάρμπα Στάθη στο Γηροκομείο Αθηνών

admin

ElvalHalcor: Στις 25/5 η ΓΣ για μέρισμα και κοινό ομολογιακό δάνειο

admin

ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG θα μοιραστούν τους 135.000 πελάτες της καθολικής υπηρεσίας

admin

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών στο εννεάμηνο

admin

Συνθήκες αποστροφής του επενδυτικού ρίσκου στο Χ.Α.

admin

LAMDA: Πως θα διατεθούν τα κεφάλαια από την έκδοση ομολόγου

admin

Αύξηση 15%-16% στις πωλήσεις για το 2019 αναμένει η Frigoglass

admin

Κορονοϊός: Έκκληση από τον δήμο Κωνσταντινούπολης για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας

admin

Mytilineos: Δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τις πυρκαγιές

admin