Image default
Πρώτο Θέμα

Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;

Των Clem Chambers και Intelligent Investing

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις χρήματα στις χρηματαγορές είναι να πωλήσεις όταν φοβάσαι και να αγοράσεις/διακρατήσεις όταν είσαι ικανοποιημένος με τα κέρδη σου.

Κάτι αντίστοιχο μου έτυχε πριν από μερικές ημέρες όταν το bitcoin (BTC) ήταν στα 9.500 δολάρια. Ήθελα τόσο να ρευστοποιήσω το 25% των BTC μου, διασφαλίζοντας το κόστος της θέσης μου σε μετρητά, και να διακρατήσω τα υπόλοιπα. Μπορείτε να απαριθμήσετε όλους τους λόγους γιατί αυτό αποτελεί μια έξυπνη ιδέα ή όχι, ωστόσο η πτώση του ήταν το έναυσμα και προκάλεσε την επιθυμία φυγής, ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Πρόκειται για ένα ένστικτο που οι traders και ιδιαίτερα οι επενδυτές πρέπει να κρατούν υπό έλεγχο.

Ευτυχώς, παίζω το παιχνίδι του υψηλού ρίσκου αρκετό καιρό ώστε να περιμένω. Όταν θέλω να ρευστοποιήσω μια επένδυση αποκλειστικά και μόνο επειδή έχει βυθιστεί, περιμένω τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες πριν κάνω μια τέτοια κίνηση. Αν και όταν το bitcoin φτάσει τα 13.500 δολάρια, θα θέλω να αγοράσω, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα σταματήσω τον εαυτό μου από το να αγοράσει στην ανοδική τάση.

Επομένως, δεν έκανα τίποτα και δείτε τι συνέβη:

Για άλλη μια φορά το να μην κάνεις τίποτα είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να επιλέξεις όταν έχεις μια καλή θέση.

Στο μοντέλο μου, αυτή είναι Κίνα και ακόμη περισσότερο ο εμπορικός πόλεμος.

Όταν το bitcoin σημειώνει άλμα, κάτι αρνητικό έχει μόλις συμβεί στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς, αλλά σύντομα θα μάθουμε.

Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα tweet από τον Τραμπ και το BTC ανεβαίνει και πάλι. Τι συνέβη εχθές; Υποθέτω πως ό,τι κι αν ήταν οδήγησε σε άλμα το bitcoin, και άφησε τον Αμερικανό πρόεδρο πιο “μπουρινιασμένο” απ’ ό,τι συνήθως.

Πρόκειται ακόμη για θεωρία, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει. Τι κάνουμε λοιπόν; Σε βραχυπρόθεσμη βάση προκύπτει το ερώτημα: η κατάσταση με την Κίνα θα συνεχιστεί επί μακρόν;

Η συνέχιση του εμπορικού πολέμου σημαίνει άνοδο του BTC. Όσο περισσότερο διαρκεί ο εμπορικός πόλεμος, τόσο υψηλότερα θα πάει το bitcoin.

Κατά την άποψή μου είναι πιθανό ο εμπορικός πόλεμος να συνεχιστεί για πολύ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να υποκύψει και όπως συμβαίνει στους περισσότερους πολέμους, και οι δύο πλευρές είναι προετοιμασμένες να υποστούν σημαντικές απώλειες αλλά όχι να χάσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντέξεις το “τρενάκι του τρόμου” που προκαλούν οι εξελίξεις.

Αν ζούμε έναν εμπορικό πόλεμο “αντοχής”, το bitcoin θα βρεθεί πάνω από τα 20.000 δολάρια έως τα Χριστούγεννα ή και νωρίτερα.

Αυτό, αν η θεωρία είναι σωστή, αποτελεί δώρο για τους ιδιαίτερα άπληστους. Όταν το bitcoin “πετά”, σορτάρεις τον Dow Jones, διότι όταν το BTC πετά, χωρίς προφανή λόγο, είναι πολύ πιθανό κάποια αρνητική για τον Dow εξέλιξη να αποκαλυφθεί από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου σε μια-δυο μέρες. Διότι οι πληροφορίες μπορεί να φτάνουν πιο αργά στις ΗΠΑ, όμως τα κακά νέα για οτιδήποτε πάει στραβά και θα πλήξει την αμερικανική χρηματαγορά σύντομα, είναι δεδομένο ότι θα φτάσουν στην ασιατική αγορά του bitcoin πολύ νωρίτερα, εξασφαλίζοντας κρίσιμο χρόνο στους traders για να βγουν από τα meetings τους και να αναλάβουν δράση.

Η πτώση του BTC τη Δευτέρα, θα πρέπει να οδηγήσει σε άνοδο τον Dow την Τρίτη, και αντίστροφα. To bitcoin είναι δώρο που συνεχίζει να δίνει στους traders τη δυνατότητα να βγάλουν λεφτά.

Ο χρυσός και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα (Platinum Group Metals – PGM) θα ακολουθήσουν αλλά με πιο εκλεπτυσμένο και συγκρατημένο ρυθμό. Το bitcoin δίνει ένα διαφορετικό, καθοριστικό σήμα στους traders που θέλουν να συμμετέχουν στο επικίνδυνο παιχνίδι των μοχλευόμενων εμπορευμάτων.

Σήματα όπως αυτό δεν έρχονται πολύ συχνά και δεν διαρκούν πολύ, δεδομένου όμως ότι πρόκειται για παιχνίδι τρισεκατομμύριων δολαρίων, πάνω στο τραπέζι θα μείνουν “ψίχουλα” αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικα αρθρα

Η ύφεση της Φινλανδίας η τελική καταδίκη της Ευρώπης

admin

Handelsblatt: Δύσβατη η έξοδος από το πρόγραμμα -Η Ελλάδα απέχει από την επιστροφή στις αγορές

admin

Το Βερολίνο… ξεσκονίζει το σχέδιο «Ζ» για Grexit!

admin

Πώς να βοηθήσετε την ελληνική οικονομία πίνοντας

admin

Το 2018 αναμένεται η νέα γερμανική κυβέρνηση

admin

Με κλειστά χαρτιά ο Σολτζ για την ελάφρυνση του χρέους

admin

Στο σημείο μηδέν η Χαλυβουργία

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ : Να ενεργήσουν έως τις 31/1/2014 για να «προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους»…

admin

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της περιουσίας τους από την αρχή της κρίσης

admin

Μια χρονιά κρατικών χρεοκοπιών;

admin

Οι ομολογιούχοι των τραπεζών μπορεί να αποφύγουν το bail-in

admin

Η πρόκληση του Brexit της Τερέζα Μέι

admin

Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες για τους ηγέτες της ΕΕ

admin

Η ιρλανδική ανάκαμψη πρότυπο για την Ελλάδα

admin

Η ψήφος για την έξοδο από την ΕΕ μπορεί να ρίξει το ΗΒ σε ύφεση

admin

Eκρηκτικό photo finish +1,42%, με τις τράπεζες στο +4,44%

admin

To νέο σχέδιο κυριαρχίας της Κίνας

admin

Alpha: Ανακάμπτουν οι επενδύσεις σε κατασκευές και real estate

admin