Image default
Πρώτο Θέμα

«Βρέχει» χρήμα στην Ευρωζώνη:Νέο ρεκόρ πωλήσεων ομολόγων

Οι πωλήσεις νέων ομολόγων στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ (1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια), νωρίτερα από ποτέ, καθώς οι εταιρείες εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού πριν τη δυνητική αστάθεια του τέλους του έτους για την άντληση κεφαλαίων.

Η BT Group Plc, η Continental AG και η Snam SpA εντάχθηκαν στον κατακλυσμό την Πέμπτη, δημιουργώντας την πιο πολυσύχναστη εβδομάδα για εταιρικες έκδοσεις από τον Μάρτιο του 2018. Οι 13 προσφορές της ημέρας θα αυξήσουν πιθανώς τις πωλήσεις για το έτος πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, νωρίτερα από το προηγούμενο έτος και δύο εβδομάδες ταχύτερα από το ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του -.

Οι εταιρίες ενδέχεται να επισπευσαν τα σχέδια πωλήσεων μετά την καλοκαιρινή επιβράδυνση, καθώς ζυγίζουν επικείμενους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της αβεβαιότητας του Brexit, των εμπορικών πολέμων και των αυξανόμενων φόβων ύφεσης. Το κόστος δανεισμού σε επίπεδο επενδύσεων σε Ευρώ είναι επίσης χαμηλότερο από 0,3%, ακόμη και μετά την άνοδο της τάξης του 0,23% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δείκτη - Barclays.

“Πολύ εύκολες συνθήκες χρηματοδότησης” προσελκύουν τους δανειολήπτες στην αγορά, δήλωσε ο Viktor Hjort, παγκόσμιος επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της BNP Paribas SA. “Το Brexit μπορεί να είναι ένας παράγοντας, αλλά μόνο για να προωθηθεί ήδη προγραμματισμένη χρηματοδότηση.”

Η άνοδος των πωλήσεων ομολόγων  το 2019 ξεκίνησε από τον Ιανουάριο, όταν οι υψηλού επιπέδου εταιρικές πράξεις του ευρώ αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο όγκος της Marketwide ξεπέρασε τα 221 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του -. Η καλύτερη αρχή σε ένα χρόνο τουλάχιστον από το 2014 οφειλόταν εν μέρει στην Brexit, η οποία στη συνέχεια προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο.

Το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί φέτος λόγω οικονομικών ανησυχιών που προκαλούν προσδοκίες για πιθανή χαλάρωση της κεντρικής τράπεζας. Αυτό βοήθησε την ανάκαμψη των αμερικανών δανειοληπτών που πωλούσαν χαρτονομίσματα ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών jumbo από τη Medtronic Plc και την Fiserv Inc. τον Ιούνιο, καθώς και από την Danaher Corp. και την AT & T Inc. αυτή την εβδομάδα.

Η BT εμπορεύεται εξαμηνιαίες και δεκαετές διαρκειες με αρχική συμφωνία για την τιμολόγηση στη μεγαλύτερη δόση σε περίπου 155 μονάδες βάσης πάνω από τα midswaps, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα.

Σχετικα αρθρα

Ποια Tesla; Η πραγματική ευκαιρία βρίσκεται στην BMW

admin

Οι ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για την άνοδο του νομίσματός τους

admin

Mark Mazower: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει, λοιπόν, αποτύχει…

admin

Το Χ.Α. και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία

admin

Το αίνιγμα του Minsky της ευρωζώνης

admin

Handelsblatt: Οι Ελληνες δεν χρωστάνε μόνο στους δανειστές αλλά και στο κράτος

admin

Το νόμισμα που μετρά περισσότερο είναι το αμερικανικό δολάριο

admin

Φωτιά στο Νταβός από Τσίπρα και Σόιμπλε

admin

DW: Χάνει η Γερμανία σε λάμψη ως επενδυτικός προορισμός

admin

«Ντέιβιντ Αϊνχορν: Ο νέος Μίδας των hedge funds»

admin

Ισχύς εναντίον σαχλαμάρας

admin

Σε πτώση οι μετοχές- Νευρικότητα στα ομόλογα

admin

Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία της να αναστρέψει την κατάσταση

admin

Η ρητορική για το προσφυγικό θυμίζει τη σύνοδο κορυφής του 1938 πριν το Ολοκαύτωμα

admin

Το «βρώμικο» παιχνίδι των funds εναντίον των ελληνικών τραπεζών

admin

Το Grexit που μπορεί να συμβεί

admin

Ποιες λύσεις δίνουν οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

admin

Σε επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε τον ΟΤΕ η S&P

admin