Image default
Πρώτο Θέμα

«Βρέχει» χρήμα στην Ευρωζώνη:Νέο ρεκόρ πωλήσεων ομολόγων

Οι πωλήσεις νέων ομολόγων στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ (1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια), νωρίτερα από ποτέ, καθώς οι εταιρείες εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού πριν τη δυνητική αστάθεια του τέλους του έτους για την άντληση κεφαλαίων.

Η BT Group Plc, η Continental AG και η Snam SpA εντάχθηκαν στον κατακλυσμό την Πέμπτη, δημιουργώντας την πιο πολυσύχναστη εβδομάδα για εταιρικες έκδοσεις από τον Μάρτιο του 2018. Οι 13 προσφορές της ημέρας θα αυξήσουν πιθανώς τις πωλήσεις για το έτος πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, νωρίτερα από το προηγούμενο έτος και δύο εβδομάδες ταχύτερα από το ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του -.

Οι εταιρίες ενδέχεται να επισπευσαν τα σχέδια πωλήσεων μετά την καλοκαιρινή επιβράδυνση, καθώς ζυγίζουν επικείμενους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της αβεβαιότητας του Brexit, των εμπορικών πολέμων και των αυξανόμενων φόβων ύφεσης. Το κόστος δανεισμού σε επίπεδο επενδύσεων σε Ευρώ είναι επίσης χαμηλότερο από 0,3%, ακόμη και μετά την άνοδο της τάξης του 0,23% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δείκτη - Barclays.

“Πολύ εύκολες συνθήκες χρηματοδότησης” προσελκύουν τους δανειολήπτες στην αγορά, δήλωσε ο Viktor Hjort, παγκόσμιος επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της BNP Paribas SA. “Το Brexit μπορεί να είναι ένας παράγοντας, αλλά μόνο για να προωθηθεί ήδη προγραμματισμένη χρηματοδότηση.”

Η άνοδος των πωλήσεων ομολόγων  το 2019 ξεκίνησε από τον Ιανουάριο, όταν οι υψηλού επιπέδου εταιρικές πράξεις του ευρώ αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο όγκος της Marketwide ξεπέρασε τα 221 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του -. Η καλύτερη αρχή σε ένα χρόνο τουλάχιστον από το 2014 οφειλόταν εν μέρει στην Brexit, η οποία στη συνέχεια προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο.

Το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί φέτος λόγω οικονομικών ανησυχιών που προκαλούν προσδοκίες για πιθανή χαλάρωση της κεντρικής τράπεζας. Αυτό βοήθησε την ανάκαμψη των αμερικανών δανειοληπτών που πωλούσαν χαρτονομίσματα ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών jumbo από τη Medtronic Plc και την Fiserv Inc. τον Ιούνιο, καθώς και από την Danaher Corp. και την AT & T Inc. αυτή την εβδομάδα.

Η BT εμπορεύεται εξαμηνιαίες και δεκαετές διαρκειες με αρχική συμφωνία για την τιμολόγηση στη μεγαλύτερη δόση σε περίπου 155 μονάδες βάσης πάνω από τα midswaps, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα.

Σχετικα αρθρα

Αντεπίθεση των μικρών στον κλάδο των αναψυκτικών

admin

Θεραπεύοντας τις πληγές της αποσχιστικότητας στην Ισπανία

admin

Πρόβα Τσίπρα – Μητσοτάκη για εκλογές και στο βάθος το τέταρτο μνημόνιο

admin

Εύθραυστη και παροδική η ιταλογαλλική συμμαχία

admin

Οι ευθύνες Ομπάμα για τη Συρία και τον κόσμο

admin

Γιατί οι Gucci και Dior θέλουν να ανοικοδομήσουν την Παναγία των Παρισίων

admin

Φωτιά παίρνουν τα ακίνητα στη Γερμανία

admin

Το Βερολίνο συνεχίζει να εξάγει υποβρύχια στην Τουρκία

admin

Αντιμετωπίζοντας τον δημοσιονομικό μπαμπούλα

admin

Σπαζοκεφαλιά η επόμενη κυβέρνηση στη Ρώμη

admin

Τα προβλήματα που δείχνουν οι αγορές για την Ευρωπαϊκή οικονομία

admin

Η «τέχνη της ανάλυσης» και η «τέχνη της κερδοσκοπίας»

admin

DW: Η Ελλάδα ελπίζει σε γρήγορη λύση στο θέμα του χρέους

admin

Το ευρώ: Nομισματική ένωση ή πολιτικός διχασμός;

admin

Στην Ελλάδα, η ιδιοκτησία σημαίνει χρέος

admin

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στην Ελλάδα

admin

Το Brexit αποκαλύπτει τις αδυναμίες της Βρετανίας

admin

Βερολίνο: Δεν θα δοθεί επιπλέον βοήθεια στουςπρόσφυγες στο Αιγαίο

admin