Image default
Επιχειρήσεις

Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

«Πέρυσι προχωρήσαμε σε μια επανεστίαση των δραστηριοτήτων μας και των προοπτικών τους, προσπαθώντας να αξιολογήσουμε σε ποιους τομείς είμαστε περισσότερο και σε ποιους άλλους λιγότερο δυνατοί. Έτσι αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την αγορά του Ισραήλ στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Φέτος, βαδίζουμε πάνω στις περυσινές μας αποφάσεις».

Αυτά δήλωσε, στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η διοίκηση της Ideal, συμπληρώνοντας πως οι φετινές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου δεν αναμένεται να διαφέρουν ουσιωδώς από τις αντίστοιχες περυσινές, αν δεν συμπεριληφθούν στις τελευταίες η έκτακτη αρνητική επίδραση από τη διακοπή της δραστηριότητας στο Ισραήλ (καθαρή ζημία για το 2018, 2,047 εκατ. ευρώ και χωρίς την έκτακτη προαναφερόμενη επίπτωση, καθαρά κέρδη 389 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2018, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είχε διαμορφωθεί στα 13,67 εκατ. ευρώ).

Η Ideal σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις κυρίως τομείς:

α) Στις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (cyber security, πάνω από το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών της, όντας ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην Ελλάδα), μια αγορά που στη χώρα μας είναι μικρή αλλά στο εξωτερικό υπολογίζεται γύρω στα 100-120 δισ. ευρώ.

β) Στις ηλεκτρικές συσκευές (είχε προ ετών εξαγοράσει το σχετικό τμήμα του ομίλου Fourlis), όπου μεταξύ άλλων έχει λανσάρει και το brand name «Ideal» στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές.

γ) Στις πωλήσεις ειδών πληροφορικής, δραστηριότητα που έχει σημειώσει μεγάλη μείωση από το 2015, όταν η Toshiba αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά των προσωπικών υπολογιστών (PC).

«Το 2009, από τα 70 εκατ. ευρώ πωλήσεων της Ideal, περίπου τα 60 εκατ. ευρώ προέρχονταν από την Toshiba. Εμείς, παρά την τεράστια αυτή απώλεια και παρά τη γενικότερη περίοδο της κρίσης, καταφέραμε να επιβιώσουμε έχοντας μια νοικοκυρεμένη εταιρεία με ισχυρή ρευστότητα. Μας ενδιαφέρει βέβαια η ανάπτυξη και σε κάθε μία από τις δραστηριότητές μας υπάρχουν -κάτω βέβαια από προϋποθέσεις- δυνατότητες γι’ αυτό. Από την άλλη πλευρά, προτεραιότητά μας είναι αυτή η αύξηση των εργασιών να συνοδεύεται από κέρδη. Είμαστε και θα παραμείνουμε μια συμμαζεμένη εταιρεία», σημείωσαν κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εισηγμένης.

Επίσης, η διοίκηση απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στον μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και στα σημαντικά διαθέσιμα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που διέθετε η εισηγμένη στις 31/12/2018.

β) Στην πολιτική της να περνά στα ετήσια έξοδα (και όχι στο άυλο πάγιο ενεργητικό) το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεών της.

Σχετικα αρθρα

Οι πρωταγωνιστές του ιπποδρόμου στα Horse Racing Awards 2020

admin

H PWC ορκωτός λογιστής της Folli Follie

admin

Κλουκίνας: Καμία επίπτωση από τον ορισμό διαχειριστή στη βρετανική Mothercare

admin

Έρχεται εκτίναξη στην αγορά των έξυπνων φορετών συσκευών

admin

Intralot: Νέος διευθύνων σύμβουλος στη θυγατρική της στις ΗΠΑ ο Byron Boothe

admin

Καζίνο Eλληνικού: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Hard Rock

admin

Το σκάνδαλο Wirecard φέρνει αυστηρές ρυθμίσεις για τις Fintech στην Ευρώπη

admin

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

Σελόντα: Στις 31/1 η Γενική Συνέλευση για την απόσχιση κλάδων

admin

Forthnet: Μπαίνει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας

admin

Ryanair: Ισχυρές οι κρατήσεις από Βρετανούς και Ιρλανδούς για διακοπές στην Ελλάδα

admin

Ιασώ: Διανέμει μέρισμα €0,02/μετοχή

admin

Καστελόριζο: Ανοίγει το ενδέκατο κατάστημα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

admin

Φωτοβολταϊκό 2MW στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές

admin

ΔΕΗ: Βροχή παραπόνων για τις τσουχτερές χρεώσεις του 11770

admin

Πλαίσιο Computers: Σε τροχιά κερδοφορίας και το 2019

admin

Coca Cola HBC: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Μπεν Αλμανζάρ

admin

Μυτιληναίος: Στα €0,3436/μετοχή το μέρισμα, από 1η Ιουλίου η πληρωμή

admin