Image default
Επιχειρήσεις

Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

«Πέρυσι προχωρήσαμε σε μια επανεστίαση των δραστηριοτήτων μας και των προοπτικών τους, προσπαθώντας να αξιολογήσουμε σε ποιους τομείς είμαστε περισσότερο και σε ποιους άλλους λιγότερο δυνατοί. Έτσι αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την αγορά του Ισραήλ στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Φέτος, βαδίζουμε πάνω στις περυσινές μας αποφάσεις».

Αυτά δήλωσε, στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η διοίκηση της Ideal, συμπληρώνοντας πως οι φετινές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου δεν αναμένεται να διαφέρουν ουσιωδώς από τις αντίστοιχες περυσινές, αν δεν συμπεριληφθούν στις τελευταίες η έκτακτη αρνητική επίδραση από τη διακοπή της δραστηριότητας στο Ισραήλ (καθαρή ζημία για το 2018, 2,047 εκατ. ευρώ και χωρίς την έκτακτη προαναφερόμενη επίπτωση, καθαρά κέρδη 389 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2018, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είχε διαμορφωθεί στα 13,67 εκατ. ευρώ).

Η Ideal σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις κυρίως τομείς:

α) Στις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (cyber security, πάνω από το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών της, όντας ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην Ελλάδα), μια αγορά που στη χώρα μας είναι μικρή αλλά στο εξωτερικό υπολογίζεται γύρω στα 100-120 δισ. ευρώ.

β) Στις ηλεκτρικές συσκευές (είχε προ ετών εξαγοράσει το σχετικό τμήμα του ομίλου Fourlis), όπου μεταξύ άλλων έχει λανσάρει και το brand name «Ideal» στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές.

γ) Στις πωλήσεις ειδών πληροφορικής, δραστηριότητα που έχει σημειώσει μεγάλη μείωση από το 2015, όταν η Toshiba αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά των προσωπικών υπολογιστών (PC).

«Το 2009, από τα 70 εκατ. ευρώ πωλήσεων της Ideal, περίπου τα 60 εκατ. ευρώ προέρχονταν από την Toshiba. Εμείς, παρά την τεράστια αυτή απώλεια και παρά τη γενικότερη περίοδο της κρίσης, καταφέραμε να επιβιώσουμε έχοντας μια νοικοκυρεμένη εταιρεία με ισχυρή ρευστότητα. Μας ενδιαφέρει βέβαια η ανάπτυξη και σε κάθε μία από τις δραστηριότητές μας υπάρχουν -κάτω βέβαια από προϋποθέσεις- δυνατότητες γι’ αυτό. Από την άλλη πλευρά, προτεραιότητά μας είναι αυτή η αύξηση των εργασιών να συνοδεύεται από κέρδη. Είμαστε και θα παραμείνουμε μια συμμαζεμένη εταιρεία», σημείωσαν κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εισηγμένης.

Επίσης, η διοίκηση απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στον μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και στα σημαντικά διαθέσιμα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που διέθετε η εισηγμένη στις 31/12/2018.

β) Στην πολιτική της να περνά στα ετήσια έξοδα (και όχι στο άυλο πάγιο ενεργητικό) το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεών της.

Σχετικα αρθρα

Απορροφά την κυπριακή θυγατρική η Σαράντης

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ

admin

Οδοφωτισμός: Τα έργα που σχεδιάζονται στο Νότιο Αιγαίο και η παράταση στην Ηπειρο

admin

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

admin

ΟΤΕ: Εκδοση επταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

admin

Κρι Κρι: Τα σχέδια για Μεγάλη Βρετανία και οι νέες επενδύσεις

admin

Νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο σχεδιάζει η Jumbo

admin

Αναστασάτος: Πότε θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης

admin

Διπλασίασε τα κέρδη της η Profile στο εξάμηνο

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπουτάρης

admin

Δανεισμός προσωπικού στην Intrum από την Πειραιώς

admin

MLS: Επανενεργοποιεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Κωτσόβολος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους

admin

Αύξηση παραγωγής και 200 θέσεις εργασίας από τη Sunlight

admin

Μοτοδυναμική: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο

admin

Μπουτάρης: Προχωρά μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τηλεφωνικά τα χρέη στη ΔΕΗ

admin

Το 75% της ASA Recycle απέκτησε θυγατρική της Ελλάκτωρ

admin