Image default
Επιχειρήσεις

Διπλασίασε τα κέρδη της η Profile στο εξάμηνο

H Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, στα οποία καταγράφεται ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών και ιδιαιτέρως της κερδοφορίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε η περαιτέρω δραστηριοποίηση του Ομίλου στις διεθνείς αγορές, με τα έσοδα από το εξωτερικό να αντιπροσωπεύουν πλέον τα 2/3 του συνολικού τζίρου, αποτέλεσμα της διεθνοποίησης και της συνεχούς επένδυσης σε νέες λύσεις.

Πιο αναλυτικά, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 7,6 εκατ. έναντι € 6,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 20%, λόγω της περαιτέρω διείσδυσης του Ομίλου στις διεθνείς αγορές, καθώς και της διαρκούς προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις νέες λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε € 2,1 εκατ. έναντι € 1,7 εκατ. το 2018, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 28%, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των ιδίων προϊόντων στον κύκλο εργασιών, καθώς και σε νέους πελάτες από αγορές του εξωτερικού, ως αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης των πωλήσεων και της Έρευνας & Ανάπτυξης. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 81% και διαμορφώθηκαν σε € 1,2 εκατ. έναντι € 0,7 εκατ. το προηγούμενο έτος, αυξανόμενα κατά € 0,5 εκατ. λόγω του μεγαλύτερου κύκλου εργασιών του Ομίλου και των θετικών χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Κατ’ επέκταση, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διπλασιάστηκαν ανερχόμενα σε € 1,0 εκατ. από € 0,5 εκατ. το 2018, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε € 0,0894 έναντι € 0,0417.

Ο Όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με δείκτη ξένων προς ίδια κεφάλαια στο 1,0x, και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,6x, συνέπεια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης.

Ο Όμιλος Prοfile ενίσχυσε την εξωστρέφειά του με νέες αναλήψεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, παρουσιάζοντας και νέες καινοτομίες στις λύσεις του για Investment Management, Banking και Treasury, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη σε απαιτήσεις για αυτοματοποίηση, reporting καθώς και PSD2 και Open Banking με δυνατότητες Cloud και SaaS. Επιπλέον, διεύρυνε τις διεθνείς δραστηριότητές του αυξάνοντας κατά περισσότερο από 30% το ανθρώπινο δυναμικό του και υποστηρίζοντας προγράμματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης όπως το Stackforce. Παράλληλα, συνέχισε την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη σε τοπικές και διεθνείς εξειδικευμένες εκδηλώσεις για την παρουσίαση των νέων λύσεων και την εδραίωση της κατά τόπους παρουσίας του, σε διεθνές επίπεδο.

Ο Όμιλος και οι λύσεις του διακρίνονται συστηματικά σε διεθνείς μελέτες των Gartner, Celent, Forrester, Aite group κ.λπ., αποσπώντας βραβεύσεις από εξειδικευμένους οργανισμούς του κλάδου, για την καινοτομία και τις τεχνολογίες που ενσωματώνουν.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και με επίκεντρο την περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές, η διοίκηση του Ομίλου αναμένει επίτευξη των στόχων της και κατά το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Σχετικα αρθρα

Αττικά Πολυκαταστήματα: Στους βασικούς μετόχους το ποσοστό της Picar

admin

ΔΕΗ: Επανέρχεται το σενάριο έκδοσης ομολόγου

admin

Στη Westnet οι λύσεις της Check Point για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

admin

Tην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζει η Eurobank

admin

Πειραιώς: Μηδενική επιβάρυνση για αναλήψεις μετρητών σε νησιά που δεν έχει ΑΤΜ

admin

Αυξημένη αισιοδοξία των Ελλήνων CFOs

admin

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Τέλος στην ανομία των online εταιρειών

admin

Εξατομικευμένα online ασφαλιστικά πακέτα για ΙΧ από Eurobank και Eurolife

admin

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά για προληπτικές εξετάσεις προστάτη

admin

Ελληνική συμμετοχή στο υπουργικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

admin

Enel: Εγκαίνια στην Εύβοια για τη μεγαλύτερη επένδυση αιολικών στην Ελλάδα

admin

Μουζάκης: Οι στόχοι, το… «κομβικό» 2021 και το πετυχημένο φεστιβάλ

admin

Αυξάνουν την πίεση στην Creta Farms οι τράπεζες

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Λεκκός: Μοχλός ανάπτυξης η αύξηση των επενδύσεων

admin

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

admin

Μύλοι Λούλη: Θα καλύψει το σύνολο της ΑΜΚ της Kenfood

admin

Τρία νέα προϊόντα από την Intracom Telecom

admin