Image default
Επιχειρήσεις

Διπλασίασε τα κέρδη της η Profile στο εξάμηνο

H Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, στα οποία καταγράφεται ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών και ιδιαιτέρως της κερδοφορίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε η περαιτέρω δραστηριοποίηση του Ομίλου στις διεθνείς αγορές, με τα έσοδα από το εξωτερικό να αντιπροσωπεύουν πλέον τα 2/3 του συνολικού τζίρου, αποτέλεσμα της διεθνοποίησης και της συνεχούς επένδυσης σε νέες λύσεις.

Πιο αναλυτικά, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 7,6 εκατ. έναντι € 6,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 20%, λόγω της περαιτέρω διείσδυσης του Ομίλου στις διεθνείς αγορές, καθώς και της διαρκούς προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις νέες λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε € 2,1 εκατ. έναντι € 1,7 εκατ. το 2018, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 28%, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των ιδίων προϊόντων στον κύκλο εργασιών, καθώς και σε νέους πελάτες από αγορές του εξωτερικού, ως αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης των πωλήσεων και της Έρευνας & Ανάπτυξης. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 81% και διαμορφώθηκαν σε € 1,2 εκατ. έναντι € 0,7 εκατ. το προηγούμενο έτος, αυξανόμενα κατά € 0,5 εκατ. λόγω του μεγαλύτερου κύκλου εργασιών του Ομίλου και των θετικών χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Κατ’ επέκταση, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διπλασιάστηκαν ανερχόμενα σε € 1,0 εκατ. από € 0,5 εκατ. το 2018, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε € 0,0894 έναντι € 0,0417.

Ο Όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με δείκτη ξένων προς ίδια κεφάλαια στο 1,0x, και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,6x, συνέπεια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης.

Ο Όμιλος Prοfile ενίσχυσε την εξωστρέφειά του με νέες αναλήψεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, παρουσιάζοντας και νέες καινοτομίες στις λύσεις του για Investment Management, Banking και Treasury, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη σε απαιτήσεις για αυτοματοποίηση, reporting καθώς και PSD2 και Open Banking με δυνατότητες Cloud και SaaS. Επιπλέον, διεύρυνε τις διεθνείς δραστηριότητές του αυξάνοντας κατά περισσότερο από 30% το ανθρώπινο δυναμικό του και υποστηρίζοντας προγράμματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης όπως το Stackforce. Παράλληλα, συνέχισε την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη σε τοπικές και διεθνείς εξειδικευμένες εκδηλώσεις για την παρουσίαση των νέων λύσεων και την εδραίωση της κατά τόπους παρουσίας του, σε διεθνές επίπεδο.

Ο Όμιλος και οι λύσεις του διακρίνονται συστηματικά σε διεθνείς μελέτες των Gartner, Celent, Forrester, Aite group κ.λπ., αποσπώντας βραβεύσεις από εξειδικευμένους οργανισμούς του κλάδου, για την καινοτομία και τις τεχνολογίες που ενσωματώνουν.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και με επίκεντρο την περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές, η διοίκηση του Ομίλου αναμένει επίτευξη των στόχων της και κατά το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Σχετικα αρθρα

Μεγάλο project στις ζωοτροφές εξετάζει η Λανακάμ

admin

Cosmote: Οπτική ινα μέχρι το σπίτι σε νέες περιοχές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

admin

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατων

admin

Κ. Ξιφαράς: Νέες προοπτικές δημιουργεί ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB

admin

MYTILINEOS: Συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

admin

Διακρίσεις για τη εξαγωγική δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

admin

Από 26/11 με τη νέα ονομαστική αξία στο ταμπλό οι μετοχές της Euroxx

admin

Lamda: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ιδίων μετοχών στην Ορυμήλ

admin

Κέρδη 45,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Εκπτωτικά πακέτα και στοχευμένες εθελούσιες εξόδους

admin

Οι ΗΠΑ πληρώνουν τη Ρωσία για τον ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε για την καταπολέμηση του κορονοϊού

admin

Μεγάλου: Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ισχυρή ζήτηση

admin

Επιταχύνει η ΔΕΠΑ τους ρυθμούς στα διεθνή έργα

admin

Uni Systems: Τρεις συμβάσεις για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

admin

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

ΔΕΗ: Τέλη Μαρτίου η πρώτη τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

admin

Δυο προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης από την Interlife

admin

Παΐρης: Προχωρά σε έκδοση ομολογιακού ως 8,96 εκατ. ευρώ

admin