Image default
Πολιτική

Τριήμερο ΔΕΘ για Μητσοτάκη με ανάπτυξη, φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις

Με το σχέδιο «ανάπτυξη για όλους» ανά χείρας μεταβαίνει  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με βασικό στόχο την παρουσίαση ενός κοστολογημένου αναπτυξιακού σχεδίου αξιοπιστίας, χωρίς παροχολογίες και πλειοδοσία υποσχέσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει σε ένα πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στη στήριξη νέων επενδύσεων και με βασικούς «πυλώνες» τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας. 
Ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει  συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα -μετά από χρόνια αδράνειας- σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα προσθήκη – έκπληξη στο πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, με την κυβέρνηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.
Παράλληλα, θα προβεί σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων και νομοθετηματων της κυβέρνησης από ημέρα καθηκόντων της έως και σήμερα, όπως για παράδειγμα το πρώτο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και τον νόμο για το επιτελικό κράτος.
Πρώτος σταθμός, κατά την άφιξή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η ενημέρωση που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο, ενώ αργότερα θα έχει  συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το Σάββατο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ, ενώ το βράδυ ( 20.00) θα μιλήσει στο Βελλίδειο. 
Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου,  αναμένεται να αναφερθεί στη μείωση από τη χρήση 2019 του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% και από τη χρήση 2020 στο 20%, στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5% από τη φετινή χρήση, στην  αναστολή του ΦΠΑ στην παράδοση νεόδμητων ακινήτων για τρία έτη, δηλαδή έως και το 2022, στη αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα για επιπλέον τρία έτη, δηλαδή έως το τέλος του 2022. Παράλληλα, αναμένονται και μια σειρά παρεμβάσεων στον κλάδο των ακινήτων που στοχεύουν στην τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις. Όπως αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης.  
Σημειώνεται πως τρεις μεγάλες επενδύσεις προωθήθηκαν ήδη, λίγες μέρες πριν από τη ΔΕΘ. H εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, την οποία μπλόκαραν επί χρόνια οι ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η χαρακτηριστικότερη από αυτές και ήδη υπογράφηκαν οι σχετικές ΚΥΑ. Παράλληλα, προχώρησε η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και ξεμπλοκάρονται τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. 
Επιπλέον, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, πέρα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόσο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της. Πρόγραμμα επίσκεψης Πρωθυπουργού στην ΘεσσαλονίκηΠαρασκευή 6 Σεπτεμβρίου
18:00 Αναχώρηση από αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για Θεσσαλονίκη
19:00 Ενημέρωση από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
19:30 Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Τυφλών κατά τη διάρκεια της Προπόνησής τους 
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
20:45 Συνάντηση με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα (ξενοδοχείο «ΜΕΤ»)
21:30 Συνάντηση με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Electra Palace»Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ
10:30-13:15  Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ 
13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (TAP 2 OPEN Bootcamp)
20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο ΒελλίδειοΚυριακή 8 Σεπτεμβρίου
13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού

Σχετικα αρθρα

Mηχανοκίνητη πορεία της KNE για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

admin

Βασιλική Θάνου: Δεν μετείχα στη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Novartis

admin

Δένδιας: Το μυστικό της ξαφνικής επίσκεψης στη Λιβύη

admin

Πόσο μας στοίχισαν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις του 2019

admin

Οι προτάσεις Βελόπουλου στον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

admin

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη του υψυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση με προξενικές αρχές ανά τον κόσμο

admin

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

admin

Τα «γυρίζει» ο Παππάς: Μιλούσα για τα λεφτά Σαμαρά – Παπασταύρου λέει τώρα, ενώ πριν φώναζε για ηχητικό μοντάζ

admin

Κορωνοϊός: Κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν σε στελέχη ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν στην καμπάνια ενημέρωσης

admin

Παυλόπουλος από Καρύταινα: Χρέος μου να προστατεύω την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης – Μας εμπνέει το έργο του Δημητρακόπουλου

admin

Αυτό είναι το όνομα που προστέθηκε στη λίστα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

admin

Ο Μητσοτάκης ξενάγησε στο Μαξίμου μαθητές δημοτικού που συνάντησε στην Ηρώδου Αττικού – Δείτε φωτογραφίες

admin

Κικίλιας: Να ενισχύσουμε τα κέντρα Υγείας και τα ΤΟΜΥ

admin

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τη διαμάχη Αθήνας – Άγκυρας, γράφει η Süddeutsche Zeitung

admin

Κορωνοϊός: Στα χρωματα της Ιταλίας θα φωταγωγηθεί η Βουλή των Ελλήνων

admin

Αναστασιάδης: Οι απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

admin

Φίλης: Η σημαία δεν είναι έπαθλο επιδόσεων και φορέας προστριβών στα σχολεία

admin

ΔΕΘ: Η επίσκεψη Τσίπρα στα περίπτερα με προϊόντα από επεξεργασία κάνναβης

admin