Image default
Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

Ένα στοχευμένο και ευέλικτο πρόγραμμα κινήτρων πρόωρης αποχώρησης έθεσε στη διακριτική ευχέρεια του προσωπικού της από σήμερα έως τις 20 Σεπτεμβρίου η Alpha Bank, στοχεύοντας στην αποχώρηση περίπου 300 εργαζομένων, κυρίως από τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι, απευθύνεται σε όλους της εργαζόμενους στην τράπεζα. Εξαιρούνται από την περίμετρο οι θυγατρικές και όσοι εργάζονται σε κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, οι οποίες δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό.

Το ύψος της παρεχόμενης αποζημίωσης καθορίζεται από την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας, με τα κίνητρα να προσαυξάνονται για την ομάδα των εργαζομένων μεταξύ 40 με 50 ετών, που έχει τουλάχιστον 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να πάρουν έως και τη διπλάσια αποζημίωση.

Προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% παρέχεται στους εργαζόμενους σε επιλεγμένες κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην περίμετρο του προγράμματος καθώς στόχευση της τράπεζας είναι να αποσυμφορηθεί από το πλεονάζον προσωπικό.

Προσαύξηση 10 χιλ. ευρώ παρέχεται, επίσης, σε εργαζόμενους με δύο ανήλικα τέκνα. Το ποσό φθάνει στις 20 χιλ. ευρώ για όσους κάνουν χρήση του προγράμματος και διαθέτουν τρία ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

Για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα, η τράπεζα εγγυάται, επίσης, την άμεση καταβολή του συνολικού ποσού, το οποίο τους αναλογεί από τον ατομικό λογαριασμό του ομαδικού ασφαλιστηρίου. Πρόκειται για πρόσθετη παροχή, που εμφανίζεται πρώτη φορά σε κίνητρα εθελούσιας εξόδου. Για πρώτη φορά επίσης, η τράπεζα αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος αυτασφάλισης, ως το ποσό των 10 χιλ. ευρώ.

Τέλος, όσοι αποδεχθούν το πρόγραμμα την πρώτη εβδομάδα της περιόδου αποδοχής, λαμβάνουν, ως bonus, προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 5%. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 150 χιλ. ευρώ (μεικτά).

Το ευέλικτο πρόγραμμα αδείας μετά αποδοχών

Η δεύτερη βασική επιλογή του προγράμματος είναι άδεια μετά αποδοχών ως πέντε έτη. Επιλογή που απευθύνεται τόσο σε όσους έχουν ορατότητα συνταξιοδότησης, αλλά και σε αυτούς που επιδιώκουν να αναζητήσουν άλλη εργασία, έχοντας διασφαλίσει στο μεσοδιάστημα την ασφάλισή τους και ένα μειωμένο μηνιαίο εισόδημα.

Για να καταστήσει πιο ελκυστική την άδεια μετά αποδοχών για όσους θέλουν να αναζητήσουν μια νέα επαγγελματική πρόκληση, η τράπεζα δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα πρόωρης διακοπής του προγράμματος, κλιμακώνοντας το ύψος του εφάπαξ ποσού με κριτήριο την ταχύτητα διακοπής του προγράμματος.

Συγκεκριμένα όσοι επιλέξουν 3ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα. Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός του πρώτου έτους, θα πάρουν εφάπαξ το 80% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν μεταξύ δεύτερου και τρίτου έτους, θα πάρουν το 45% της αποζημίωσης.

Για όσους έχουν συμπληρώσει το 51ο έτος, ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στο 60% των υφιστάμενων μεικτών μηνιαίων αποδοχών τους και εφόσον διακόψουν το πρόγραμμα κατά την πρώτη διετία θα λάβουν εφάπαξ το 50% της αποζημίωσης. Το ποσό υποχωρεί στο 40% για το τρίτο έτος και στο 30% αν το πρόγραμμα διακοπεί μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου έτους.

Όσοι κάνουν χρήση, θα συνεχίσουν να έχουν για τέσσερα χρόνια κάλυψη από το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο της τράπεζας και θα διατηρήσουν τυχόν προνομιακά επιτόκια για εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουνίου η τράπεζα διατηρούσε πρόβλεψη 55,8 εκατ. ευρώ για την αποχώρηση προσωπικού. Στη διάρκεια του Α’ εξαμήνου χρησιμοποιήθηκαν προβλέψεις 3,2 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Το παγκόσμιο οικονομικό σοκ του κορονοϊού σε αριθμούς

admin

Νάκας: Στις 11 Νοεμβρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετατροπή των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

ΟΛΠ: Εγκαινιάζονται τα έργα επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας

admin

Folli Follie: Η Κεφαλαιαγορά «παίρνει το όπλο της»

admin

MYTILINEOS: Συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

admin

Κέρδη 45,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Θερμό ενδιαφέρον για το «πράσινο» ομόλογο

admin

Creta Farms: Τα χρέη των 150 εκατ. και η εκκρεμής χρηματοδότηση

admin

Telecoms: Διπλό χτύπημα με… ελληνικό ενδιαφέρον από BC Partners

admin

Cosmote: Διευκολύνει την επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών στην Εύβοια

admin

ΕΕΤΤ: Για τους λογαριασμούς 7 στις 10 καταγγελίες στην κινητή για το 2018

admin

Πετρόπουλος: Μεταβίβαση ακινήτου στην «ΝΤΕΛΠΑ» έναντι €4,07 εκατ.

admin

ΕΤΕ: Νέο «κορσέ» για προσωπικό και κόστη έβαλε η DG Comp

admin

Ολες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin

Yπόθεση Praxia: Πού πήγαν τα λεφτά;

admin

Εσοδα 183,3 εκατ. ευρώ για τη Σφακιανάκης

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Επιστροφή ασφαλίστρων για το πρόγραμμα Ασφαλιστικός Γονέας

admin