Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: To chicken game και η ευθεία απειλή των ομολογιούχων

Την απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρότεινε στις 15 Ιουλίου 2019 η διοίκηση της Folli Follie έχει ήδη κοινοποιήσει μερίδα των πιστωτών ομολογιούχων της εταιρείας, επιμένοντας σε ουσιαστικές αλλαγές επί του Term Sheet.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τα γκρουπ των ομολογιούχων έχουν αποστείλει αναλυτικές παρατηρήσεις, ερωτήσεις και αντιπροτάσεις, προκειμένου να συναινέσουν σ’ ένα σχέδιο εξυγίανσης κατά τις πρόνοιες του άρθρου 106 του Πτωχευτικού. Μέχρις στιγμής ωστόσο δεν έχουν εισπράξει την ανταπόκριση της διοίκησης της Folli Follie.

Η αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η εταιρεία, στην οποία επί της ουσίας περιέγραψε ως μονόδρομο μια καταληκτική συμφωνία με τους ομολογιούχους, αντιπαραβάλλοντάς την με την προοπτική μιας άτακτης πτώχευσης, έχει προκαλέσει τη μήνη των ομολογιούχων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχουν αφενός διαμηνύσει πως δεν υπάρχει ορατή διέξοδος και συμφωνία εκ μέρους των πιστωτών και αφετέρου, πως η διοίκηση της εταιρείας δεν είναι σε θέση να θέτει τελεσίγραφα. Απειλούν δε ευθέως πως θα στραφούν κατά των βασικών μετόχων, ορκωτών ελεγκτών, αλλά και όλων των μελών της διοίκησης της εταιρείας (παρελθόντων και σημερινών) ως μέρος της διαδικασίας ανάκτησης της επένδυσής τους στην περίπτωση πτώχευσης.

Σύμφωνα δε με νομικούς με τους οποίους επικοινώνησε το Euro2day.gr, η πιθανή απαλλαγή ευθύνης των μελών του Δ.Σ. της Folli Follie κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας δεν αποτελεί κανενός είδους «ανάχωμα» έναντι των πιθανών ποινικών ευθυνών που θα εγείρουν οι πιστωτές ή οποιοσδήποτε εθίγη από το συγκεκριμένο εταιρικό σκάνδαλο. Σημειώνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Folli Follie ελέγχουν περίπου το 40%, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ.

Από την πλευρά τους, οι ομολογιούχοι έχουν σθεναρά αντιταχθεί στη διατήρηση σημαντικών assets στην OpsCo, την εταιρεία που θα διατηρήσει και την όποια δραστηριότητα της FF. Θεωρούν χαμηλή την εγγύηση των 20 εκατ. ευρώ και αβέβαιη την κάλυψή τους με τα ακίνητα της AssetCo (τα οποία στην πλειονότητά τους είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο).

Έχουν ζητήσει επιπλέον την εισφορά του ενεχυριασμένου ποσοστού της Dufry, να έχουν λόγο και ασφαλώς μερίδιο σε κάθε πιθανή πώληση δραστηριοτήτων (όπως για παράδειγμα η Links of London), αλλά και αλλαγές στον μετοχικό έλεγχο της OpsCo, όπου επί της ουσίας οι παλαιοί μέτοχοι διατηρούν αλώβητα τα ποσοστά τους, εξαιρώντας τους πιστωτές.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενόχληση έχει επίσης προκαλέσει το γεγονός του ότι εγγυητής των ομολογιών ύψους 20 εκατ. ευρώ είναι η OpsCo και όχι οι λουξεμβουργιανές εταιρείες της Folli Follie που εξέδωσαν τα ομολογιακά δάνεια σε ευρώ και ελβετικό φράγκο.

Τα παραπάνω συμβαίνουν πάντως μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας στις 10 Σεπτεμβρίου, η οποία πλέον αποτελεί ένα ουσιαστικό χρονικό ορόσημο για την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης Folli Follie.

Σχετικα αρθρα

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Πόλεμος λάσπης από το περιβάλλον του πατέρα μας

admin

ΟΤΕ: Πρόθεση από ΔΣ για αγορά έως 30 εκατ. ίδιες μετοχές

admin

Η δύσκολη αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

admin

H ώρα της κρίσης για το Άκτιο – Αμβρακία ύψους 150 εκατ. ευρώ

admin

Λουμίδης Παπαγάλος: Γιορτάζει τα 100 χρόνια παρέα με Γαλάνη και Ζουγανέλη

admin

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκίνησε η ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης νέου έργου προϋπολογισμού 1,4 εκατ.

admin

Πτώση επιβατικής κίνησης 75% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο

admin

REDS: Σύναψη Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου 41,5 εκατ. – Πώς κινείται το Smart Park

admin

Λεκκός (Πειραιώς): Αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση των εξαγωγών

admin

Πάνω από 107.000 οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο

admin

Στην Intralot το 55% της Turkcell στην Inteltek

admin

Αναπληρωτής του Σπ. Θεοδωρόπουλου στην Chipita, ο Γιάννης Παπαχρήστου

admin

Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων

admin

Λιβάνης: Μη διανομή μερίσματος λόγω ζημιογόνου αποτελέσματας

admin

Folli Follie: Δεκτό το αίτημα προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών

admin

Μ.Εβδομάδα: Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

admin

Vitex: «Βάφει» 10 νοσοκομεία με 1.000 δωμάτια σε 5 χώρες

admin

Τι ρώτησαν τα funds στους Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

admin