Image default
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Θεμελιώνει την πρώτη μεγάλη επένδυση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Η πρώτη μεγάλη άμεση επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στα χρόνια της μεταμνημονιακής εποχής, υλοποιείται από μία εγχώρια εταιρεία. Ο λόγος για τη Mytilineos, που ξεκινά να κατασκευάζει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 826 MW, με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Μάλιστα στις 2 Οκτωβρίου η εισηγμένη διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τη θεμελίωση του έργου στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου της Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Mυτιληναίος έχει χαρακτηρίσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής game changer, μιας και σηματοδοτεί και τη νέα εποχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, η οποία μεταβαίνει σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Ο σταθμός της Mytilineos αναμένεται να λειτουργήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Ευρώπης. Θα κατασκευαστεί από τον τομέα Έργων EPC – ΜΕΤΚΑ, ενώ ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός προέρχεται από την General Electric και μάλιστα στην εκδήλωση για τη θεμελίωση θα παραστεί και ο CEO της General Electric Power Europe, Michael Reichsteiner.

Ο νέος σταθμός θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Με τον σταθμό αυτό, η εισηγμένη φτιάχνει πια ένα χαρτοφυλάκιο με ισχύ άνω των 2.000 MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).

Ταυτόχρονα, η Mytilineos συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, καθώς με τη χρήση του φυσικού αερίου ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων και οι επιπτώσεις τους. Το φυσικό αέριο κατά την καύση του εκπέμπει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, ενώ ένας σταθμός CCGT υπολογίζεται ότι εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των εκπομπών μιας θερμικής λιγνιτικής μονάδας.

Σχετικα αρθρα

Στρατηγική Συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Hellenic American Leadership Council

admin

«True Leader» η Interamerican Ζωής

admin

Jumbo: Πωλήσεις 512,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Mandate έκδοση 5ετούς ομολόγου έδωσαν τα ΕΛΠΕ

admin

Alpha Bank: Στη Fortress το χαρτοφυλάκιο Neptune

admin

Creta Farms: Στο 9,98% μειώθηκε το ποσοστό του Εμ Δομαζάκι

admin

Η Πειραιώς Real Estate στη διεθνή συνάντηση MR&H

admin

Συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν με Εθνική Ασφαλιστική

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Wind: Σχεδόν το 95% ελέγχουν πλέον Golden Tree και Cyrus

admin

Intracom: Στην Cubico Ltd η K-Wind έναντι 18 εκατ. ευρώ

admin

Ο Ρούμπεν Μπουρλάς νέος Πρόεδρος και CEO στη Sunlight

admin

Περιβαλλοντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Mastercard

admin

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

admin

Μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ερρίκος Ντυνάν

admin

Βραβείο καλύτερης ασφαλιστικής 2020 για την Εθνική Ασφαλιστική

admin

ΕΤΕ: «Τρέχει» διαγωνισμός για πώληση NPLs 400 εκατ. στην Κύπρο

admin