Image default
Πολιτική

Παππάς: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ολιστική, συνολική αναπτυξιακή στρατηγική» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

«Την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα πρέπει και στο δημόσιο λόγο και συνολικά να την αναδεικνύει» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και συνέχισε : «’Αρα, δεν είναι μόνο ένα, δύο, ή τρία πρότζεκτ που πρέπει να προχωρήσουν, τα οποία βεβαίως πρέπει να προχωρήσουν, αλλά είναι μια συνολική οπτική για την ανάπτυξη».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία και συμμετείχε με την επιμελητηριακή κοινότητα, ιδιαίτερα στη δημιουργία του ψηφιακού ΓΕΜΗ. Επεσήμανε ότι λόγω των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης θα αποδοθούν 270.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές, ενώ τρέχουν προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους. Χαρακτήρισε, επίσης, ως σημείο τομή τη δημιουργία Εθνικής Ψηφιακής Πύλης, που θα επιτρέπει τις ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο όλων των φυσικών και νομικών προσώπων της χώρας.

«Οι πρώτες δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Ανασυγκρότησης είναι ότι αυτά τα έργα θα προχωρήσουν. Η ψηφιακή πύλη θα είναι πραγματικά η υπηρεσία μιας στάσης για επιχειρήσεις και πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο» είπε ο κ. Νίκος Παππάς και συνέχισε: «Μπορούμε πραγματικά, πιστεύω, μέσα από τέτοιες κινήσεις να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να καταστήσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα ακόμη πιο αποτελεσματική και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε, πολίτες και επιχειρήσεις, τις συναλλαγές μας με το δημόσιο».

Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι είχε ένα σχέδιο, το οποίο «δεν ταυτίζεται με το σχέδιο το οποίο έβαλε μπροστά η σημερινή κυβέρνηση» και το οποίο ήταν ένα σχέδιο μιας «ολιστικής» αναπτυξιακής στρατηγικής.

«Βεβαίως με προβλήματα, αλλά προσέξτε, προχθές βγήκαν τα στοιχεία. Είχαμε το δέκατο τρίμηνο θετικών ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία βρισκόταν η ελληνική οικονομία, λίγο πριν την πολιτική αλλαγή. Και θα θέλαμε αυτή η πορεία να συνεχιστεί» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε : «Εφαρμόσαμε ένα μίγμα πολιτικής το οποίο δυστυχώς είχε και δυσανάλογα βάρη από την προτεραία κατάσταση. Και για να μη φτάσουμε ξανά στη χρεοκοπία, βεβαίως πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές που οδήγησαν στη χρεοκοπία».

«Ποιες πολιτικές που μας έφτασαν στη χρεοκοπία και το 2010 και το 2012 έχει σκοπό να αλλάξει η κυβέρνηση;» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε : «Αυτή είναι μια συζήτηση που οφείλουμε να κάνουμε».

Για το έργο του Ελληνικού, ιδιαίτερα, συμφώνησε στα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ότι «η κριτική πρέπει να είναι ρεαλιστική, αληθινή και σε σωστές βάσεις» και χαιρέτισε την αναγνώριση από μέρους του, βημάτων που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι διερχόμαστε μια εποχή όπου το εξωτερικό περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό, κυρίως λόγω της πολιτικής αστάθειας στη Μεγάλη Βρετανία με το Brexit, της οικονομικής ύφεσης ισχυρών ευρωπαϊκών οικονομιών και του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Πρόσθεσε, ότι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης λάμβανε υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης των ενδεχόμενων “αρνητικών επιπτώσεων” σε αυτή τη διεθνή αρνητική συγκυρία.

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών διευκόλυνε σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της γρήγορης ανάπτυξης των δικτύων, των υποδομών, των επικοινωνιών, της ενέργειας, που θα βοηθήσουν και την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Εξέφρασε, τέλος, τη στήριξη εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του επιμελητηριακού θεσμού και μετέφερε και τους χαιρετισμούς του αρχηγού της, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες.

Σχετικα αρθρα

Τσίπρας: Μια κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα δώσει όπλα στην Τουρκία

admin

Προανακριτική Novartis: Στη Βουλή η μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου

admin

Υπουργείο Πολιτισμού για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Τα τραγούδια του αφήνουν βαθύ αποτύπωμα

admin

Παυλόπουλος: Ανάγκη υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου σε παγκόσμια κλίμακα

admin

Φώφη Γεννηματά: Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει να το κάνει στο Κίνημα Αλλαγής

admin

Φορολογικό νομοσχέδιο: Tα άρθρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Λαζαρίδης για μεταναστευτικό: Ακραίες φωνές δεν βοηθούν

admin

Πέτσας: Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την οικονομία

admin

Συναντήσεις Κουμουτσάκου στη Νέα Υόρκη για το μεταναστευτικό

admin

Μπογδάνος για κατάργηση ασύλου: Η κυβέρνηση ξεκινά με το δεξί

admin

Νέα μηχανήματα συνακροάσεων και αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων αγοράζει η ΕΥΠ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ιδιαίτερη αναφορά στα πρωτάκια κατά τον αγιασμό σχολείου στο Γαλάτσι

admin

Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία για τους Έλληνες παραγωγούς η εμπορική συμφωνία ΕΕ – Κίνας

admin

Σχοινάς από Μόρια: Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να μην έχει ακόμη μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική

admin

ΟΗΕ: Αυξανόμενες αναφορές παράτυπων επιστροφών από την Ελλάδα στην Τουρκία

admin

Allen Weisselberg, Trump Organization’s Finance Chief, May Be Questioned

admin

Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα βαδίζει με σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα

admin

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» και τη πανδημία

admin