Image default
Επιχειρήσεις

VKN Capital: Ενδιαφέρον για την Creta Farms

Ενίσχυση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της VKN Capital επιδιώκει η οικογένεια Κάτσου, εξετάζοντας σειρά πιθανών ευκαιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Β.Κάτσος –στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας της Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης – αναφέρθηκε στο κατ’αρχήν ενδιαφέρον του για την Creta Farm.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν είναι πρώιμη η οποιαδήποτε αξιολόγηση μιας σοβαρής επενδυτικής επιλογής, εξαιτίας των ουσιαστικών περιπλοκών που σχετίζονται με την εξυγίανση της εταιρείας.

Παρόλα αυτά και έχοντας ήδη τοποθετηθεί επενδυτικά στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων μέσω της Παλίρροια και της Cafetex, το VKN Capital επιδιώκει περαιτέρω διείσδυση. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Μινέρβα, και μπήκε στο «κάδρο» και η CretaFarms.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες επενδύσεις του οικογενειακών συμφερόντων fund, ο κ. Κάτσος ανάφερε ειδικότερα, πως η Παλίρροια, σχεδιάζει –μετά και την στελεχιακή της ενίσχυση- διπλή στρατηγική ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει την οργανική της επέκταση στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτοχρόνως σχεδιάζει την ενίσχυση της και μέσω εξαγορών, ούτως ώστε να αποκτήσει ένα pull προϊόντων μεσογειακής διατροφής, που θα τις επιτρέψει αποτελεσματικότερη διείσδυση στα δίκτυα πωλήσεων. Σημειώνεται πως η Παλίρροια, ως αυτόνομη εταιρική οντότητα διαθέτει καθαρό ταμείο 20 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό, θέση που της επιτρέπει επιθετική ανάπτυξη, πέραν των πιθανών κινήσεων της VKN Capital.

Όσον αφορά την Cafetex, η οποία διαχειρίζεται το Brand Coffee Way, συνεχίζει τη διείσδυση της στα εγχώρια λιανικά δίκτυα και σε δεύτερο χρόνο μια εξωστρεφή στρατηγική, η οποία προς το παρόν εμποδίζεται από τον ειδικό φόρο που αποτρέπει τις εξαγωγές.

Πέραν των παραπάνω, το VKN Capital συνεχίζει να σκανάρει ευκαιρίες τόσο στους τομείς υπηρεσιών υγείας (έχει ήδη επενδύσει σε ιδιωτική κλινική στη Μύκονο), στο χώρο του φαρμάκου (προνομιακό πεδίο λόγω της παραδοσιακής ενασχόλησης της οικογένειας) αλλά και σε τουριστικές επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται πως η VKN Capital από κοινού με το Olympia Group (συμφερόντων Π. Γερμανού) έχουν αποκτήσει το 12,8% της Lamda Development, υποστηρίζοντας την μακροπρόθεσμη επένδυση στο Ελληνικό. Δήλωσε δε πως το επενδυτικό σχήμα είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει με νέα κεφάλαια την εν λόγω επένδυση μέσω πιθανής νέα ΑΜΚ.

Σχετικα αρθρα

Πώς η «καθολική υπηρεσία» ρεύματος γίνεται σωσίβιο μπαταχτσήδων

admin

Η Coca-Cola 3Ε υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

admin

Open Day από Emirates στην Ελλάδα

admin

Πρόγραμμα στήριξης των οικογενειακών επιχειρήσεων από Eurobank και EY 

admin

Σαράντης: Rebound στην Ελλάδα το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου

admin

Διάκριση για Koullias Hotels στο Treasures of Greek Tourism 2019

admin

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επέλεξε την EY και τις λύσεις SAP

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Creta Farms: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Οδοφωτισμός: Τα έργα που σχεδιάζονται στο Νότιο Αιγαίο και η παράταση στην Ηπειρο

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil

admin

Medicon: Ρύθμισε οφειλή 2,9 εκατ. ευρώ προς την ΕΤΕ

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Προχωρά το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο 150 εκατ.

admin

Η AΜΒΥΞ αποκλειστικός συνεργάτης της Molson Coors Brewing Company στην Ελλάδα

admin

Χρυσό Βραβείο «Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος» στην IDE

admin

«Εθελοντές εν Δράσει» από τη Eurolife ERB

admin

Η κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον τελικό για το καζίνο Ελληνικού

admin

Δέσμευση Energean για μηδενικούς ρύπους ως το 2050

admin