Image default
Επιχειρήσεις

VKN Capital: Ενδιαφέρον για την Creta Farms

Ενίσχυση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της VKN Capital επιδιώκει η οικογένεια Κάτσου, εξετάζοντας σειρά πιθανών ευκαιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Β.Κάτσος –στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας της Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης – αναφέρθηκε στο κατ’αρχήν ενδιαφέρον του για την Creta Farm.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν είναι πρώιμη η οποιαδήποτε αξιολόγηση μιας σοβαρής επενδυτικής επιλογής, εξαιτίας των ουσιαστικών περιπλοκών που σχετίζονται με την εξυγίανση της εταιρείας.

Παρόλα αυτά και έχοντας ήδη τοποθετηθεί επενδυτικά στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων μέσω της Παλίρροια και της Cafetex, το VKN Capital επιδιώκει περαιτέρω διείσδυση. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Μινέρβα, και μπήκε στο «κάδρο» και η CretaFarms.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες επενδύσεις του οικογενειακών συμφερόντων fund, ο κ. Κάτσος ανάφερε ειδικότερα, πως η Παλίρροια, σχεδιάζει –μετά και την στελεχιακή της ενίσχυση- διπλή στρατηγική ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει την οργανική της επέκταση στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτοχρόνως σχεδιάζει την ενίσχυση της και μέσω εξαγορών, ούτως ώστε να αποκτήσει ένα pull προϊόντων μεσογειακής διατροφής, που θα τις επιτρέψει αποτελεσματικότερη διείσδυση στα δίκτυα πωλήσεων. Σημειώνεται πως η Παλίρροια, ως αυτόνομη εταιρική οντότητα διαθέτει καθαρό ταμείο 20 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό, θέση που της επιτρέπει επιθετική ανάπτυξη, πέραν των πιθανών κινήσεων της VKN Capital.

Όσον αφορά την Cafetex, η οποία διαχειρίζεται το Brand Coffee Way, συνεχίζει τη διείσδυση της στα εγχώρια λιανικά δίκτυα και σε δεύτερο χρόνο μια εξωστρεφή στρατηγική, η οποία προς το παρόν εμποδίζεται από τον ειδικό φόρο που αποτρέπει τις εξαγωγές.

Πέραν των παραπάνω, το VKN Capital συνεχίζει να σκανάρει ευκαιρίες τόσο στους τομείς υπηρεσιών υγείας (έχει ήδη επενδύσει σε ιδιωτική κλινική στη Μύκονο), στο χώρο του φαρμάκου (προνομιακό πεδίο λόγω της παραδοσιακής ενασχόλησης της οικογένειας) αλλά και σε τουριστικές επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται πως η VKN Capital από κοινού με το Olympia Group (συμφερόντων Π. Γερμανού) έχουν αποκτήσει το 12,8% της Lamda Development, υποστηρίζοντας την μακροπρόθεσμη επένδυση στο Ελληνικό. Δήλωσε δε πως το επενδυτικό σχήμα είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει με νέα κεφάλαια την εν λόγω επένδυση μέσω πιθανής νέα ΑΜΚ.

Σχετικα αρθρα

ΑΒΑΞ: Πούλησε τη JPA AE στην Sterner Stenhus

admin

Bosch Ελλάδας: Αύξηση του κύκλου εργασιών για 6η συνεχή χρονιά

admin

Intrakat: Άύξηση πωλήσεων και επιστροφή στα κέρδη το 2019

admin

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 111 κρούσματα μεταξύ υπηκόων χωρών της Αφρικής που ζουν στην Γκουάνγκτζου της Κίνας

admin

Ισπανία: Οχυρώνονται παραθαλάσσιες πόλεις για να εμποδίσουν την άφιξη τουριστών

admin

Γερμανία: Το SPD Βερολίνου υπέρ των κοινών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε.

admin

Ισπανία: Θα διανέμονται μάσκες από τη Δευτέρα σε όσους επιστρέφουν στην εργασία τους

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

INFORM Π. Λύκος: Την απόσχιση κλάδου ενέκρινε η ΓΣ

admin

Με μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων ανοίγουν Sani και Ikos Resort

admin

Σερβία: 425 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Νέα Group CFO του ομίλου η Χριστίνα Παπανδρέου

admin

Κέρδη 20 εκατ. ευρώ «βλέπει» για φέτος η Quest Holdings

admin

Κορονοϊός: Έως 15 Μαΐου σε “παύση” η Νέα Υόρκη, λέει ο Κουόμο

admin

Epsilon Net: Συνεχίζει τις Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

admin

Πετρόπουλος: Αύξηση 30% στις πωλήσεις 9μήνου

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Σχόλιο Ν. Καυκά για Χρηματιστήριο Αθηνών

admin