Image default
Οικονομία

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού προκαλούν ικανοποίηση

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο σκέλος της οικονομίας και των φοροελαφρύνσεων, προκαλούν ικανοποίηση στα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, υπό την προϋπόθεση να αποκτήσουν άμεσα πρακτική ισχύ. ‘Αλλωστε, το πολιτικό σύστημα έχει χάσει προ πολλού την αξιοπιστία του και πλέον η κοινωνία και η οικονομία, εξερχόμενες βαθιά τραυματισμένες από την κρίση, περιμένουν να δουν μόνο πράξεις».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η οποία συνεχίζει ως εξής:

Μέτρα όπως η μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των εταιρειών και των λοιπών νομικών προσώπων από το 28% στο 24%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500-1.000 ευρώ που επιβάλλεται κάθε επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία, θα δώσουν αναμφίβολα βαθιές ανάσες σε όσες επιχειρήσεις άντεξαν την δεκαετία της κρίσης ενώ και η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης κατά 5 μονάδες, έως και το 2023, θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

«Αναμφίβολα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Θεσσαλονίκη, προκαλούν ικανοποίηση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καθώς κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, υλοποιώντας πάγια αιτήματά μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Παύλος Ραβάνης και προσθέτει ότι «η επιχειρηματικότητα που είναι βαθιά κλονισμένη από την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια και την ανακολουθία των εξαγγελιών σε σχέση με τις πράξεις, περιμένει να δει επιτέλους μια κυβέρνηση να υλοποιεί αυτά που υπόσχεται. Είναι μεγάλη ευκαιρία να ξανακτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις και το πολιτικό σύστημα, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η αρχή έγινε, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη αρκετά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ισχυρής και σταθερής ανάπτυξης».

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, εφ’ όσον γίνουν πράξη, είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι απαραίτητο να υπάρξει και συνέχεια. Η έλλειψη ρευστότητας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι βιοτέχνες της χώρας. Οι τράπεζες, συνεχίζουν να κρατούν τις στρόφιγγες της δανειοδότησης κλειστές, τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να λιμνάζουν με τις τράπεζες να παραμένουν, συχνά, ανάλγητες προς τους δανειολήπτες, καθώς δεν ακούν τις προτάσεις τους.

Παράλληλα, στο νέο πακέτο στήριξης των επιχειρηματιών, θα πρέπει να εξετασθεί άμεσα και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η μείωση του κόστους του ρεύματος για τις επιχειρήσεις, ειδικά τώρα που αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια.

Σχετικα αρθρα

ΥΠΟΙΚ: «Γενικά αναιμικός» ο ρυθμός ανάπτυξης το α’ εξάμηνο, στόχος η ισχυρή ανάπτυξη

admin

Τα σχέδια για να μη χρειάζεται ο πολίτης να προσέρχεται στις εφορίες

admin

Εκτοξεύτηκε η τιμή του μπρέντ μετά την επίθεση στη Σ. Αραβία

admin

Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη start-up μεγάλης αξίας στον κόσμο

admin

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Όμιλο Olympia

admin

Σε δημόσια διαβούλευση το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο – οι βασικές διατάξεις για τα εργασιακά

admin

«Αγκάθι» η αύξηση των αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

admin

Νέος πρόεδρος της ΔΕΗ: Το ταμειακό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο

admin

ΟΠΕΚΑ : Από Τετάρτη οι αιτήσεις για βοήθημα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες

admin

Παχυσαρκία : Πόσο κοστίζει στον αναπτυγμένο κόσμο – Ποιοι οι κίνδυνοι για το προσδόκιμο ζωής

admin

Νέο μοντέλο για τη ρύθμιση χρεών σε Δημόσιο και τράπεζες εξετάζει η κυβέρνηση

admin

Άδωνις Γεωργιάδης στη SZ: «Θέλουμε ανάπτυξη»

admin

Η Κίνα λέει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες λόγω εμπορικών τριβών

admin

Ασφαλιστικό : Οι 4 αλλαγές στις συντάξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

admin

Θέματα υγιεινής και ασθένειες των ζώων στο συνέδριο του ΕΔΟΚ

admin

Πράσινο φως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Μνημείων για το Ελληνικό

admin

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το χρέος

admin

Σκυλακάκης: Η πορεία των ελληνικών επιτοκίων θα είναι ακόμη καλύτερη

admin