Image default
Επιχειρήσεις

ΖενίΘ: Πλάνα για εξαγορά παρόχου και 500.000 πελάτες

Από… σκανάρισμα περνά η ΖενίΘ, η θυγατρική εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της ιταλικής πολυεθνικής Eni, τους μικρομεσαίους παρόχους της εγχώριας αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή θέτει ως στόχο για την επόμενη τετραετία την αύξηση των πελατών της στους 500.000.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της πρώην Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Φεντερίκο Ρέγκολα.

Ο Ιταλός βλέπει σημαντικές προοπτικές ανόδου της εγχώριας αγοράς ενέργειας και δήλωσε ότι η εταιρεία του αναζητά ευκαιρίες για την απόκτηση προμηθευτή ρεύματος. Μάλιστα η ΖενίΘ φέρεται, σύμφωνα με άλλα στελέχη της, να μιλά σχεδόν με όλους τους μικρομεσαίους παρόχους της αγοράς. Η διοίκηση με αφετηρία τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρισμού, (σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ και κατάργηση των ΝΟΜΕ) θεωρεί ότι είναι σε θέση ισχύος και αναζητά τη μεγέθυνση της.

Σημειωτέον ότι η ΖενίΘ διαθέτει πάνω από 350.000 πελάτες, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να προμηθεύονται φυσικό αέριο.

Εξάλλου, ο κ. Ρέγκολα κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στη ΔΕΘ σημείωσε πως η ΖενίΘ έχοντας πετύχει τους στόχους της για πανελλαδική επέκταση, θέτει νέους, με τον κυριότερο να αποτελεί, οι πελάτες της σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα να ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη.

Τόνισε επίσης τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος και τη στόχευση της εταιρείας να συνδράμει τους πελάτες της στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα ο κ. Regola ανακοίνωσε τις τρεις νέες υπηρεσίες που εντάσσονται στο portfolio της εταιρείας: Τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε «η Zeniθ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει δυο τουλάχιστον χαρακτηριστικά – είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της Εni, στην Ελλάδα».

«Αυτό είναι διπλά καλό», πρόσθεσε, «διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτήν την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικα αρθρα

Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Ελλάκτωρ

admin

Νάκας: Από 2/12 στο ΧΑ χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου

admin

Συλλογή Σχολικών Ειδών από την Alpha Bank σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

Κοντά σε deal Interamerican και Prime Insurance

admin

Στην Ελλάδα η παραγωγή των τσιγάρων Winston

admin

Σφακιανάκης: Αύξηση 27,1% στα EBITDA 9μήνου

admin

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Μαραγκουδάκης (ΤΕΝΕΡΓ): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ

admin

Συμμετοχή της ΜΕΒΓΑΛ στην Anuga 2019

admin

Στο Μαρούσι το 25ο εστιατόριο McDonalds στην Ελλάδα

admin

Prodea: Στα €112,9 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Διάκριση της MetLife για την ισότητα των φύλων

admin

Άντλησε €525 εκατ. το ομόλογο της Wind με επιτόκιο 4,25%

admin

ΔΕΗ: Ο Αλ. Πατεράκης νέο εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

Ποια έργα «χτυπά» η Avax στη Μέση Ανατολή

admin

Αποφασίζει η Eurobank για το mega deal

admin

Διακοπή υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή λόγω έργων

admin

Παρουσία της Deloitte Ελλάδος στην Κρήτη

admin