Image default
Επιχειρήσεις

Ιασώ: Τα σχέδια και οι συνέργειες, μετά την είσοδο της Oaktree στο μετοχικό της κεφάλαιο

Δημοσιεύθηκε: 10 Σεπτεμβρίου 2019 – 21:25

Την πίστη του ότι ο όμιλος ΙΑΣΩ, ενδυναμωμένος, μετά την είσοδο της OCM στο μετοχικό του κεφάλαιο, θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο ιδιωτικής υγείας, ισχυροποιώντας την παρουσία του, εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γ. Σταματίου.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά την απόκτηση του 83,37% του μετοχικού κεφαλαίου της μητρικής ΙΑΣΩ από την OCM Luxemburg Healthcare, μέλος του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Oaktree, ο κ. Σταματίου απευθυνόμενος στους μετόχους, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Αφού τόνισε ότι το όραμα διοίκησης, ιατρών και μετόχου είναι κοινό, έθεσε ως στόχο την αξιοποίηση των ωφελειών, που προκύπτουν από την αλλαγή σελίδας. Ο όμιλος ΙΑΣΩ, όπως επισήμανε, έχει, πλέον, έναν ιδανικό στρατηγικό σύμμαχο, ο οποίος επιδιώκει τη διατήρηση του μοντέλου της κλινικής ιατρών, έμπειρο διοικητικό σχήμα, μέγεθος και δυναμικότητα, ώστε να επιτύχει την πλήρη εκμετάλλευση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων του.

Στο παραπάνω πλαίσιο προανήγγειλε νέες επιχειρηματικές δράσεις, με στόχο τη βελτίωση και τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών και υποστηρικτικών λειτουργιών, την ενίσχυση της υφιστάμενης επιστημονικής δραστηριότητας και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.

Επιπρόσθετα, χάρη στην νέα μετοχική του σύνθεση, ο όμιλος αποκτά συγκριτικά πλεονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών του και ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική θέση του, έναντι των ασφαλιστικών εταιρειών και των προμηθευτών, επιτυγχάνοντας συνέργειες προς όφελος των πελατών του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου ΙΑΣΩ, τα πρώτα οφέλη από την είσοδο της OCM στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής είναι, ήδη, ορατά. Η πρόσφατη αναχρηματοδότηση των δανείων του ΙΑΣΩ και του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επέφερε σημαντικά καλύτερους όρους, στο σκέλος της διάρκειας των δανείων.

Η σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών και η απαλλαγή του ομίλου από την υποχρέωση εκχώρησης των απαιτήσεων έναντι ΕΟΠΥΥ, ως εξασφάλιση δανεισμού, αναμένεται να ενισχύσει καθοριστικά τη ρευστότητα του ομίλου, τα προσεχή χρόνια, δημιουργώντας περιθώρια αύξησης των επενδύσεων για βελτίωση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι τα επιχειρηματικά σχέδια της OCM για τον Όμιλο, όπως αυτά κατεγράφησαν στο κείμενο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, περιλαμβάνουν τις εξής επιχειρηματικές δράσεις:

(α) τη βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της υιοθέτησης νέων θεραπευτικών μεθόδων και υποστήριξή τους από τον απαραίτητο εξοπλισμό.

(β) την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με την ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων και την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού

(γ) τη διεύρυνση των ιατρικών υπηρεσιών, με ανάπτυξη τμημάτων που είναι συμπληρωματικά με τους βασικούς άξονες δραστηριότητας του ομίλου ΙΑΣΩ

(δ) τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας από την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών και υποστηρικτικών λειτουργιών

(ε) την ενίσχυση της υφιστάμενης επιστημονικής δραστηριότητας και προσέλκυση περαιτέρω διεθνούς εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής κατάρτισης, με στόχο την έρευνα και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.

Σχετικα αρθρα

Κίνα: Αύξηση των κρουσμάτων σε 24 ώρες

admin

Trastor ΑΕΕΑΠ: Έκδοση δύο ομολογιακών δανείων έως 51 εκατ. ευρώ

admin

Motor Oil: Επενδυτικό boost σε διυλιστήριο, ρεύμα και ΑΠΕ

admin

Μείωση ζημιών στα 7,9 εκατ. ευρώ για την ΑΝΕΚ

admin

Ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για όλη την Ευρώπη προτείνει ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

admin

Μεγάλου: Ψάχνουμε επενδύσεις να χρηματοδοτήσουμε

admin

Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms

admin

Βρετανία: Πτώση 40% στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο

admin

Creta Farms: Αμφισβητεί την πλειοψηφία του Εμμ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. ο Κ. Δομαζάκης

admin

COSMOTE: Δωρεάν όλες οι κλήσεις από το σταθερό προς σταθερά και κινητά εντός Ελλάδας

admin

Δωρεά εξοπλισμού από Quest σε ΕΟΔΥ -Υπ. Παιδείας

admin

Φουρλής: Δεκαοκτώ στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option

admin

Αρση μέτρων για κατασκηνώσεις, καζίνο, συναυλίες

admin

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Τέλος στην ανομία των online εταιρειών

admin

Lufthansa: Προς κατάργηση 22.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως παρά τη διάσωση των €9 δισ.

admin

Συμβολή της Thales στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών υποδομών κβαντικής τεχνολογίας

admin

MLS: Ανάθεση ειδικού ελέγχου σε ανεξάρτητη εταιρεία

admin

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

admin