Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους ομολογιούχους επιβεβαίωσε η διοίκηση της Folli Follie στο περιθώριο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν υπάρχει αναθεώρηση του Term Sheet (που οι ομολογιούχοι ήδη έχουν απορρίψει όπως έχει γράψει το Euro2day.gr), αλλά και αν επίκειται συνάντηση με εκπροσώπους των πιστωτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Α. Γούναρης, από το βήμα της Γ.Σ. των μετόχων εκ προοιμίου δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει τη διαδικασία, δεδομένου ότι βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο κατά το οποίο χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί».

Σε ερώτημα του Euro2day.gr για το αν η σημερινή διοίκηση της εταιρείας προσυπογράφει την έως σήμερα γνωστή πρόταση προς τους ομολογιούχους-δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity) στο πλαίσιο αυτής διατηρούν ποσοστά και assets στην ΟpsCo-, η απάντηση του κ. Γούναρη αλλά και του CEO, κ. Σάμιου ήταν καταφατική.

Ανέφεραν δε ότι η δημόσια ανακοίνωση της εταιρίας κατά την οποία αναλύονταν και πάλι οι όροι της πρότασης προς τους ομολογιούχους, και αντιπαρατίθεντο η προοπτική της πτώχευσης δεν είχε το χαρακτήρα τελεσιγράφου, αλλά αποτύπωσης της κατάστασης.

Πέραν των ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία υπαγωγής σε εξυγίανση και της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της, η διοίκηση της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος (που είχε ζητήσει προ πολλού η Ε.Κ.) και ο οποίος διενεργείται από την PwC.

Απαντώντας σε ερωτήματα μετόχων και εκπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, η διοίκηση της εταιρίας ανάφερε επίσης ότι έχει κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων προσώπων στη θυγατρική FF Sourcing Limited στην Ασία, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιους μηνύει. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαιτησίας για την απελευθέρωση του δεσμευμένου ποσοστού της Dufry, το οποίο αποτελεί «διαφιλονικούμενο» asset μεταξύ παλαιών μετόχων και ομολογιούχων.

Η Γενική Συνέλευση

Σε ότι αφορά τη διαδικασία της τακτικής Γ.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία της τάξης του 75%, παραμένει ακόμη ασαφές ποια εκ των θεμάτων εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρίας εισηγήθηκε τη μη έγκριση του ισολογισμού χρήσης 2107 και τη μη απαλλαγή των διαχειριστικών ευθυνών των μελών της προηγούμενης διοίκησης. Την παραπάνω πρόταση στήριξε με έγγραφη δήλωση του και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (ο οποίος ωστόσο δεν ελέγχει παρά μικρό μονοψήφιο ποσοστό μετοχών της εταιρείας).

Η σημερινή διοίκηση της FF αντιθέτως ζήτησε την έγκριση του αναμορφωμένου ισολογισμού χρήσης 2017, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του ορκωτού ελεγκτή (PwC), θέμα που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μετόχων.

Σχετικα αρθρα

Βράβευση της IKEA στην Ελλάδα για την καινοτομία σε e-commerce και digital επικοινωνία

admin

Autohellas: Στα €40,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Ενισχύουν τη συνεργασία τους Interamerican και Eυρωκλινική Αθηνών

admin

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ

admin

Τι προβλέπει το business plan της ΔΕΗ

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Συνεδριάζει η Επ. Ανταγωνισμού για της δεσμεύσεις από τη συγχώνευση Attica–HSW

admin

Νέες εξαγορές του Spitogatos.gr στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

Χατζηδάκης: Ας αφήσουμε τη ΔΕΗ να ακολουθήσει το δρόμο του ΟΤΕ

admin

Inform Λύκος: Στις 18/11 η ΓΣ για απόσχιση κλάδου και αύξηση κεφαλαίου

admin

Πιστοληπτική ικανότητα «Α-» για την Accredited Insurance

admin

Βαρβαρέσος: Μετατροπή των μετοχών σε ονομαστικές

admin

Cosmote: Η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έφτασε στην Σπάρτη

admin

Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων 146 εκατ. ευρώ

admin

ΕΤΑΔ: Καλείται να καταβάλει 52 εκατ. ευρώ στον όμιλο Μαντωνανάκη

admin

Τρεις νέες επενδύσεις ύψους 1,35 εκατ. από το Uni.Fund

admin