Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους ομολογιούχους επιβεβαίωσε η διοίκηση της Folli Follie στο περιθώριο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν υπάρχει αναθεώρηση του Term Sheet (που οι ομολογιούχοι ήδη έχουν απορρίψει όπως έχει γράψει το Euro2day.gr), αλλά και αν επίκειται συνάντηση με εκπροσώπους των πιστωτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Α. Γούναρης, από το βήμα της Γ.Σ. των μετόχων εκ προοιμίου δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει τη διαδικασία, δεδομένου ότι βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο κατά το οποίο χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί».

Σε ερώτημα του Euro2day.gr για το αν η σημερινή διοίκηση της εταιρείας προσυπογράφει την έως σήμερα γνωστή πρόταση προς τους ομολογιούχους-δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity) στο πλαίσιο αυτής διατηρούν ποσοστά και assets στην ΟpsCo-, η απάντηση του κ. Γούναρη αλλά και του CEO, κ. Σάμιου ήταν καταφατική.

Ανέφεραν δε ότι η δημόσια ανακοίνωση της εταιρίας κατά την οποία αναλύονταν και πάλι οι όροι της πρότασης προς τους ομολογιούχους, και αντιπαρατίθεντο η προοπτική της πτώχευσης δεν είχε το χαρακτήρα τελεσιγράφου, αλλά αποτύπωσης της κατάστασης.

Πέραν των ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία υπαγωγής σε εξυγίανση και της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της, η διοίκηση της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος (που είχε ζητήσει προ πολλού η Ε.Κ.) και ο οποίος διενεργείται από την PwC.

Απαντώντας σε ερωτήματα μετόχων και εκπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, η διοίκηση της εταιρίας ανάφερε επίσης ότι έχει κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων προσώπων στη θυγατρική FF Sourcing Limited στην Ασία, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιους μηνύει. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαιτησίας για την απελευθέρωση του δεσμευμένου ποσοστού της Dufry, το οποίο αποτελεί «διαφιλονικούμενο» asset μεταξύ παλαιών μετόχων και ομολογιούχων.

Η Γενική Συνέλευση

Σε ότι αφορά τη διαδικασία της τακτικής Γ.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία της τάξης του 75%, παραμένει ακόμη ασαφές ποια εκ των θεμάτων εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρίας εισηγήθηκε τη μη έγκριση του ισολογισμού χρήσης 2107 και τη μη απαλλαγή των διαχειριστικών ευθυνών των μελών της προηγούμενης διοίκησης. Την παραπάνω πρόταση στήριξε με έγγραφη δήλωση του και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (ο οποίος ωστόσο δεν ελέγχει παρά μικρό μονοψήφιο ποσοστό μετοχών της εταιρείας).

Η σημερινή διοίκηση της FF αντιθέτως ζήτησε την έγκριση του αναμορφωμένου ισολογισμού χρήσης 2017, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του ορκωτού ελεγκτή (PwC), θέμα που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μετόχων.

Σχετικα αρθρα

Lamda: Τα οφέλη από τη Lamda Malls που οδεύει προς ΧΑ

admin

Με 10% στην Senfluga (ΔΕΣΦΑ) ο όμιλος Κοπελούζου

admin

Entersoft: Στις 9/10 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 163 χιλ. ευρώ

admin

Στον όμιλο Hellenic Healthcare η Creta Interclinic

admin

Praxia Bank: Στα «σκαριά» αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ

admin

ΑΔΜΗΕ: Συμφωνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με State Grid για Αριάδνη

admin

Η Johnson & Johnson Hellas δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά

admin

Διακρίσεις για Sunlight στα φετινά Manufacturing Excellence Awards

admin

Συμμετοχή των εργαζόμενων της Ευρωπαϊκής Πίστης στο «Greece Race For The Cure»

admin

Αυξημένα έσοδα και EBITDA για τη WIND το Q1

admin

Στα χέρια του Diorama η Μινέρβα

admin

Βραβεία άνω των €400.000 στο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας της ΕΤΕ

admin

SIPCAM Hellas: Αποκλειστικός διανομέας των σπόρων της GREENCO στη Νότια Ευρώπη

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Πωλείται και σε… κομμάτια το Πόρτο Καρράς

admin

Πειραιώς: Στα 73 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο

admin

Unibios: Οι μεταβολές στα δικαιώματα ψήφου βασικών μετόχων μετά την ΑΜΚ

admin

MYTILINEOS: Συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

admin

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

admin