Image default
Επιχειρήσεις

Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms

Ισχυρό εμφανίζεται το ενδιαφέρον για την Creta Farm, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της εταιρείας. Έως σήμερα, έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία.

Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου

Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος της χώρας μας και ηγέτης στο χώρο

των αλλαντικών, ανακοινώνει μη ελεγμένα στοιχεία των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας όπως αυτά

αποτυπώνονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα:

• ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας για την περίοδο 01.01 – 30.06.2019 ξεπέρασε τα €56 εκατ. σημειώνοντας αύξηση άνω του 3% σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περυσινή περίοδο, 01.01– 30.06.2018.

Η ανωτέρω αύξηση πωλήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών της αγοράς όπου σύμφωνα με στοιχεία της IRI Infoscan παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

• Παρά τις πρωτοφανείς υψηλές τιμές πρώτων υλών που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αντίξοο επιχειρησιακό περιβάλλον συγκρατώντας το κόστος παραγωγής σε ικανοποιητικά επίπεδα γεγονός το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην διατήρηση ενός υψηλού για τα δεδομένα της αγοράς αποτελέσματος EBITDA.

• Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ σε μία κορεσμένη κατηγορία διατηρεί την ηγετική της θέση με μερίδιο αγοράς 25,5% η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το ισχυρό brand name του Εν Ελλάδι.

• Με όχημα το Εν Ελλάδι η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ συνεχίζει και φέρνει καινοτομίες και στην κατηγορία της Κατάψυξης με τον προψημένο Γύρο και άλλα προϊόντα που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην αγορά του Precooked Frozen Meat.

Η Εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της κοστολογικής της βάσης και προχωρά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αλλαγές που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει εκπονήσει πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο με την συμμετοχή του νέου επενδυτή όπως θα προκύψει από την τρέχουσα διαδικασία, διαμορφώνει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9% μεταξύ 2020 και 2024 ο οποίος είναι συνεπής προς τις αποδόσεις των προηγούμενων περιόδων και εξασφαλίζει στην εταιρεία υγιή ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής της θέσης.

Σχετικα αρθρα

AEGEAN: 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Μύκονο και Σαντορίνη

admin

Το click away και ο θάνατος του εμποράκου

admin

Intralot: Ενδυναμώνει την ψηφιακή τεχνολογία μέσω σύμπραξης με την Microsoft

admin

Eπιστολή των «15» της EE: Tα fake news για τα 5G θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη

admin

Νικήτας Πρίντζος: Σε ιστορικά υψηλά τα μεγέθη της ΕΒΟΛ 

admin

Εκτοξεύθηκαν οι online αγορες στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

admin

Σταμπουλίδης: Δωρεάν τα SMS για καταστηματάρχες που δεν έχουν e-shop

admin

Μεταλλευτικές επιχειρήσεις: Λειτούργησαν τα εργοστάσια – Πληρώθηκε κανονικά το προσωπικό – Ενίσχυσαν το ΕΣΥ – Τι ζητούν για την επόμενη μέρα

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Quest: Στις 15/10 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,14

admin

Intrasoft International: Ανέλαβε έργο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Blockchain

admin

Creta Farms: Παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

admin

Entersoft: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €163.200 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Τρία νέα καταστήματα για την Optima Bank

admin

ΟΤΕ: Εργο τεχνολογίας στη Φινλανδία για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων

admin

Telecoms: Διπλό χτύπημα με… ελληνικό ενδιαφέρον από BC Partners

admin

Μείωση εσόδων και κερδών στο εννεάμηνο για Ικτίνος Ελλάς

admin

WIND: Ποδαρικό με εκπτώσεις έως 50% και μοναδικές προσφορές το 2021

admin