Image default
Επιχειρήσεις

Το νέο χρονοδιάγραμμα «χρηματοδότησης» της ΔΕΗ

Η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή Ernst & Young θέτουν νέα αφετηρία για τις υπόλοιπες ενέργειες που δρομολογούν η εταιρία και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διάσωση μέσα από την κάλυψη του ταμειακού ελλείμματος των 900 εκατ. ευρώ της δημόσιας εταιρείας.

Ειδικότερα και όπως αναφέρουν πληροφορίες του Euro2day.gr, τα αποτελέσματα εξαμήνου αναμένεται να ανακοινωθούν κοντά στις 24 Σεπτεμβρίου. Ίσως λίγο νωρίτερα ίσως και αργότερα.

Μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση της ΔΕH είναι, όπως αναφέρουν πηγές, η έξοδος στις αγορές με την έκδοση ομολόγου για την άντληση δανεισμού. Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος ως προς την άντληση χρηματοδότησης, την επικαιροποίηση του σχεδίου του ενημερωτικού δελτίου (prospectus) που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης με την συμπερίληψη σε αυτό τόσο των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, όσο και του νέου επιχειρησιακού σχεδίου. Το τελευταίο θα το ανανεώσει με βάση τα καινούργια δεδομένα και τις αποφάσεις της νέας διοίκησης η McKinsey.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Euro2day.gr, το ομολογιακό δάνειο πάει για τις αρχές του 2020, ίσως για τον Ιανουάριο. Όπως σχολιάζουν το κλίμα στις αγορές είναι ιδιαίτερα θετικό μια και το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται στο 1,7%.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα της νέας διοίκησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις αυξήσεις των τιμολογίων που θα αποφέρουν έσοδα 490 εκατ. ευρώ, αναμένονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την απόδοση των παλιών οφειλών από ΥΚΩ ύψους 200 εκατ. ευρώ που παρείχε η δημόσια εταιρίαμ καθώς και η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. Με το τελευταίο μέτρο η επιχείρηση θα κλείσει μία σημαντική οικονομική αιμορραγία… ύψους 600 εκατ. ευρώ από τότε που καθιερώθηκαν οι ΝΟΜΕ.

Την ίδια στιγμή στο επόμενο τρίμηνο (Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου) αναμένεται να βγει στην αγορά το πρώτο από τα δύο πακέτα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας των όρων έκδοσης.

Σχετικα αρθρα

Καράτζη: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Αντ. Καράτζη

admin

Η Grecotel στο 3ο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Economist

admin

Ελ. Βενιζέλος: Οι… σίγουρες υποψηφιότητες για το 30%

admin

Alpha Trust: Τη διανομή μερίσματος €1,4 και split της μετοχής ενέκρινε η ΓΣ

admin

Libra: Αγοράζει από την China New Energy φωτοβολταϊκά 30 MW

admin

Πώς σχολιάζει ο ΟΠΑΠ την απόφαση του ΣτΕ για το διαδικτυακό στοίχημα

admin

Ποια σχολεία βράβευσε η Eurobank

admin

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

admin

ΕΛΠΕ: Ρότα κερδοφορίας από τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

Στις 23/12 η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ

admin

Nέος country manager στην Ελλάδα για την ApcoPay

admin

Χατζηδάκης: Εως το Δεκέμβριο το χρονοδιάγραμμα για τη ΔΕΗ

admin

Υπογραφή Ακτωρ στη «Χρυσή Γραμμή» του Μετρό της Ντόχα

admin

Νέα στελέχη στον ΟΠΑΠ

admin

Ο Καλογρίτσας και η «αφαίμαξη» 14,5 εκατ. από Τοξότη και ΜΙΚΗ ΑΕ.

admin

Χαντζηνικολάου: Εχει ανακάμψει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας

admin

Eurobank: Εναντι 102,5 εκατ. στη PIMCO το 95% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης του Pillar

admin

Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε να βγάλουμε το διοικητικό ζουρλομανδύα που έχει η ΔΕΗ

admin