Image default
Οικονομία

Γεωργιάδης: Τριπλασιάσθηκαν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες εγκρίνονται, αφότου «εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Πλέον όλες οι τράπεζες έχουν εκπαιδευμένο υπάλληλο σε κάθε κατάστημα για να βοηθά δωρεάν τους συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να υποβάλλουν αίτηση. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σπεύσουν και να μην το αφήσουν για το τέλος Δεκεμβρίου», προσέθεσε ο υπουργός.

Νέος γύρος φοροελαφρύνσεων υπό όρους

Για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση των φόρων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος όλων των εποχών όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας.»

» Εάν η καλή πορεία των εσόδων συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2019, τότε θα έχουμε, όχι μόνο επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο φετινό προϋπολογισμό -η οποία ήταν ερωτηματικό τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-, αλλά υπέρβασή του.»

» Σ΄ αυτή την περίπτωση θα έχουμε νέο κύκλο φορολογικών ελαφρύνσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους γρηγορότερα, αλλά πάντοτε νοικοκυρεμένα, όσο επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά».

Για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Για τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο σε δημοσίους υπαλλήλους όταν καθυστερούν επενδύσεις, ο υπουργός υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η ανεξαρτησία της άποψης  του δημοσίου υπαλλήλου, και επισήμανε:

«Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο εκ του νόμου έχει συγκεκριμένη προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει, να την εκφράσει εντός της προθεσμίας».

Ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης

Τέλος, για την κινητροδότηση της πλήρους απασχόλησης σημείωσε ότι στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προβλέπονται δύο κίνητρα:

«Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας στη μερική απασχόληση, ώστε ο εργοδότης να προτιμά να προσλαμβάνει εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση.»

» Επίσης, σε περίπτωση που εντοπισθεί -και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί- επιχείρηση με αδήλωτο εργαζόμενο, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ. Αν, όμως, ο εργοδότης προσλάβει επί τόπου τον εργαζόμενο για 12 μήνες κατ΄ ελάχιστον, το πρόστιμο θα μειώνεται στις 2.000 ευρώ, άρα θα έχει όφελος 8.500 ευρώ».

Σχετικα αρθρα

Στις 899 μονάδες ανέβηκε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

admin

Forever 21 : Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η εταιρεία

admin

Η ελληνική startup που «πολεμά» το brain drain

admin

Παγκόσμια οικονομία: Χρονιά της Ασίας το 2020

admin

ΣΕΒΕ: Το 2019 οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα 35 δισ. Ευρώ

admin

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 17.000 ευρώ για 5.000 άνεργους

admin

Fitch: Το σχέδιο «Ηρακλής» είναι θετικό για το αξιόχρεο των τραπεζών

admin

Στάση αναμονής από τις ΗΠΑ για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

admin

admin

Κομισιόν: Το backstop είναι η μόνη λύση για τη διασφάλιση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία

admin

Με μεικτές τάσεις έκλεισε η Wall Street

admin

Learning the Right Lessons From the Financial Crisis Throughout History

admin

Κερδίζουν συνεχώς «έδαφος» τα βιολογικά προϊόντα

admin

Enterprise Greece: Εγκρίθηκαν τα δύο πρώτα επενδυτικά έργα

admin

Ακίνητα : Οι φορο-αλλαγές που έρχονται από το 2020

admin

Έρευνα: Στην Ελλάδα η δεύτερη χαμηλότερη τιμή ψωμιού στην ευρωζώνη

admin

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin