Image default
Επιχειρήσεις

Cosco: Θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπει το master plan

Τη δέσμευσή του ότι η κινεζική πλευρά θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο master plan του ΟΛΠ αμέσως μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) και ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, εξέφρασε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ-Cosco Shipping, Yu Zenggang, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στόχος της COSCO είναι η συνεχής ανάπτυξη του λιμανιού, τόνισε ο κ. YU Zenggang, ενώ ζήτησε τη στήριξη τόσο του κ. Πλακιωτάκη όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. YU στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση του κινεζικού ομίλου COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο πάντα των ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν, επίσης, την πεποίθησή τους για την ξεχωριστή σημασία που έχει, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα, η επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο βελτιωμένο master plan (επενδυτικό σχέδιο) του λιμανιού του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops), αναμένεται να εξεταστεί από την ΕΣΑΛ την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος προβλήτας θα κατασκευαστεί στα ανατολικά του Προβλήτα 1. Η δυναμικότητά του θα είναι στα 2,8 εκατ. teu, αυξάνοντας το συνολικό capacity του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας πάνω από τα 10 εκατ. teus.

Το master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης (επέκταση επιβατικού λιμένα, εργασίες επισκευής και συντήρησης υποδομών, επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων κ.λπ.), αλλά και τις πρόσθετες, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη μελέτη του συμβούλου McKinsey με στόχο τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη του λιμανιού.,

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Αυξάνει την πίεση στην PIMCO μέσω Fortress

admin

Από 26/11 με τη νέα ονομαστική αξία στο ταμπλό οι μετοχές της Euroxx

admin

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ανοδος κερδών 59,5% στο εννεάμηνο

admin

Εβροφάρμα: Στις 5 Σεπτεμβρίου η τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Η Profile «Silver Sponsor» στο 5ο International Funds Summit στην Κύπρο

admin

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι για το μέλλον της Creta Farms

admin

Κρι Κρι: Τα σχέδια για Μεγάλη Βρετανία και οι νέες επενδύσεις

admin

Πρόγραμμα «πρώτων βοηθειών» από την Blue Star Ferries στη Σύμη

admin

Διακρίθηκε ως κοινωνικά υπεύθυνος Οργανισμός η Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

Φωτοβολταϊκό 2MW στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές

admin

ΑΔΜΗΕ: Στη Θεσσαλονίκη το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου ΝΑ Ευρώπης

admin

Απορροφά την κυπριακή θυγατρική η Σαράντης

admin

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Σελόντα: Στα 4,2 εκατ. το αντίτιμο πώλησης εγκαταστάσεων στην Ιχθ. Κεφαλλονιάς

admin

Folli Follie: Σφήνα μερίδας ομολογιούχων κατά του αιτήματος πτώχευσης

admin

Σε λειτουργία η έα μονάδα της Polyplastic Rivulis στη Ρωσία

admin

Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ

admin