Image default
Επιχειρήσεις

Cosco: Θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπει το master plan

Τη δέσμευσή του ότι η κινεζική πλευρά θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο master plan του ΟΛΠ αμέσως μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) και ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, εξέφρασε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ-Cosco Shipping, Yu Zenggang, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στόχος της COSCO είναι η συνεχής ανάπτυξη του λιμανιού, τόνισε ο κ. YU Zenggang, ενώ ζήτησε τη στήριξη τόσο του κ. Πλακιωτάκη όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. YU στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση του κινεζικού ομίλου COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο πάντα των ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν, επίσης, την πεποίθησή τους για την ξεχωριστή σημασία που έχει, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα, η επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο βελτιωμένο master plan (επενδυτικό σχέδιο) του λιμανιού του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops), αναμένεται να εξεταστεί από την ΕΣΑΛ την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος προβλήτας θα κατασκευαστεί στα ανατολικά του Προβλήτα 1. Η δυναμικότητά του θα είναι στα 2,8 εκατ. teu, αυξάνοντας το συνολικό capacity του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας πάνω από τα 10 εκατ. teus.

Το master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης (επέκταση επιβατικού λιμένα, εργασίες επισκευής και συντήρησης υποδομών, επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων κ.λπ.), αλλά και τις πρόσθετες, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη μελέτη του συμβούλου McKinsey με στόχο τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη του λιμανιού.,

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Πωλητήριο μόνο από το δημόσιο για τα ΕΛΠΕ

admin

Euroxx: Στις 24/9 η ΓΣ για την απορρόφηση της «Αττικές Επενδύσεις»

admin

Σε εκκαθάριση η Links of London από τις 8 Οκτωβρίου

admin

Prodea ΑΕΕΑΠ: Που θα κριθεί το μέγεθος της ΑΜΚ

admin

Κανάκης: Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ

admin

Αυξάνουν την πίεση στην Creta Farms οι τράπεζες

admin

Διάκριση για Μινεττα Ασφαλιστική στα European Business Awards

admin

Prodea: Στα €112,9 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Το κομμάτι που… λείπει από το παζλ των μέτρων για ΔΕΗ

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Intralot: Ζημίες €27,3 εκατ. το α’ εξάμηνο

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin

Τι παζαρεύει η Αθήνα με τις Βρυξέλλες για τη ΔΕΗ

admin

Interamerican: Αποζημιώσεις 125,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

admin

Εξαγορά από την PZ Cussons παζαρεύει ο Σαράντης στην Πολωνία

admin

Διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Αναστασάτος: Πότε θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης

admin

Interamerican: Eφαρμογή «Drive On» στο κινητό των πελατών της Οδικής Βοήθειας

admin