Image default
Επιχειρήσεις

Με το χιλιόμετρο τα διόδια στην Ολυμπία Οδό από το 2020

Από την άνοιξη του 2020 θα ξεκινήσει η χιλιομετρική χρέωση διοδίων στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα της Ολυμπίας Οδού υποστήριξε το Σαββατοκύριακο ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας Παν. Παπανικόλας. Με το «υβριδικό σύστημα» χρέωσης διοδίων ο οδηγός θα χρεώνεται, κατά την είσοδό του, το πλήρες αντίτιμο για μια χιλιομετρική ζώνη της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών. Ομως στην περίπτωση που βγει νωρίτερα από το εθνικό δίκτυο, τότε το σύστημα το «αναγνωρίζει» και επιστρέφει την διαφορά στον οδηγό. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να έχουν εξοπλιστεί όλοι οι οδηγοί με τον ειδικό πομποδέκτη.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, έστω με καθυστέρηση ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των απαραίτητων τεχνολογικών συστημάτων, απειλεί τον σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός πανάκριβου συστήματος δορυφορικών διοδίων, συνολικού κόστους περί τα 400 εκατ. ευρώ, στις εθνικές οδούς. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχει επιλεγεί και προσωρινός ανάδοχος, μια κοινοπραξία της ιταλικής Autostrade με την ΑΚΤΩΡ και την Intrakat. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον επισήμως, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της για την τύχη του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ο κ. Παπανικόλας, που κατέχει και τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, που διαχειρίζεται τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, μίλησε και για τα σχέδια του γαλλικού ομίλου Vinci.

Η Vinci είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος τόσο της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, όσο και της Ολυμπία Οδός, και κατά πληροφορίες ενδιαφέρεται για το 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) που πωλεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο επικεφαλής της ΓΕΦΥΡΑ απέφυγε, πάντως, να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, επισημαίνοντας πως η Vinci είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές αεροδρομίων διεθνώς. Σημειώνεται πως ο γαλλικός όμιλος επικράτησε πέρυσι στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα» στο Βελιγράδι, ενώ τα έργα αναβάθμισης θα υλοποιηθούν από την ΤΕΡΝΑ.

Οι Γάλλοι ενδιαφέρονται και για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με τον κ. Παπανικόλα να υποστηρίζει πως το κόστος βαριάς συντήρησης και αναβάθμισης ορισμένων τμημάτων να ξεπερνά το ένα δισεκ. ευρώ. Ωστόσο οι αριθμοί που έδωσε ο επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού και της ΓΕΦΥΡΑ, βρίσκονται πολύ μακριά από τις υπερβολές για κόστος συντήρησης έξι δισ. ευρώ που είχε διαρρεύσει κάποια στιγμή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικα αρθρα

Σκάνδαλο Wirecard: Η κυβέρνηση «βγάζει στη σέντρα» τη ρυθμιστική αρχή της χώρας

admin

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων των AEGEAN και Olympic Air, την Τετάρτη και Πέμπτη

admin

ElevateGreece: Στις 394 οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας

admin

Emirates: Μείωση 74% στα έσοδα του α΄ εξαμήνου της χρήσης 2020/21, στα 3,7 δισ. δολάρια

admin

Goldman Sachs: Πόσα κέρδισαν οι επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες στο «τιμόνι»

admin

Υποβάθμισε το outlook για Wind Hellas η Fitch

admin

Jumbo: Θετικός ο Οκτώβριος, μείωσε τις αρνητικές επιπτώσεις του πρώτου lockdown

admin

Όμιλος Quest: Αυξημένες κατά 18,2% οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020

admin

Πτώση έως και 90% στις πωλήσεις πασχαλινών λαμπάδων λόγω κορωνοϊού

admin

ΕΧΑΕ: Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

FF: Έγκριση στο σχέδιο εξυγίανσης από τους ομολογιούχους ελβετικού φράγκου

admin

Οκτώ όμιλοι στο δεύτερο γύρο για το mega-ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών συνδέσεων

admin

Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης της Αλουφοντ από την Αλουμύλ

admin

Μυτιληναίος: Εκτίναξη τζίρου 42,7% στο εννεάμηνο

admin

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: Η Επ.Αντ. να ελέγξει την εξαγορά Forthnet/Nova από την Alter Ego

admin

Παπαστράτος: Παρών στην 84η ΔΕΘ για ένα μέλλον #prostokalytero

admin

Ελληνική Τράπεζα: Καθαρές ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

admin