Image default
Επιχειρήσεις

Οι απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις «αποτυχημένες» αποκοπές ρεύματος

Σε διευκρινήσεις προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναποτελεσματικότητα στην εκτέλεση εντολών αποκοπής ρεύματος προχωρά.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση, η αδυναμία πρόσβασης στον μετρητή ή η επιθετική συμπεριφορά ή/και η έμπρακτη παρεμπόδιση εκ μέρους του καταναλωτή (δεδομένου ότι ευλόγως το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων δεν νομιμοποιείται για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας), οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις στον χαρακτηρισμό των αποκοπών αυτών ως «εκτελεσμένων ανεπιτυχώς», παρότι το αρμόδιο συνεργείο μετέβη στην προς αποκοπή παροχή, πλην όμως η αποκοπή δεν κατέστη εκ των πραγμάτων εφικτή για σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους.

Η κατηγοριοποίηση των εν λόγω αιτημάτων των προμηθευτών με αυτό τον χαρακτηρισμό, είναι απόλυτα συμβατή με το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο, δηλαδή τον εγκεκριμένο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου και στο Εγχειρίδιο Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου, όπου ρητά αναφέρεται ότι:

«Ως υλοποίηση εντολής απενεργοποίησης ή επανενεργοποίησης μετρητή φορτίου, νοείται η μετάβαση-επίσκεψη εκπροσώπου του Διαχειριστή του Δικτύου στην παροχή του Πελάτη και, εφόσον είναι δυνατό, η απενεργοποίηση ή η επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του πελάτη. Οι λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η απενεργοποίηση ή επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του Πελάτη γνωστοποιούνται στον προμηθευτή εγγράφως ή με άλλο μηχανογραφικό μέσο».

Το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων του, εργαζόμενοι συστηματικά για την παροχή άρτιων υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (καταναλωτές – προμηθευτές – παραγωγούς), ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στον πολύ μεγάλο όγκο εργασιών που προκύπτει από τον πολυδιάστατο ρόλο της Εταιρίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το τεχνικό προσωπικό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνήθως αντιμετωπίζει – με σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη σωματική του ακεραιότητα – ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια σε όλες τις υποχρεώσεις της Εταιρίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι, για το έτος 2018, οι εκκρεμότητες, στο σύνολο των εντολών αποκοπής που δέχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πανελλαδικά από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, διαμορφώθηκε σε μόλις 1% επί του συνόλου.

Σχετικα αρθρα

Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από την HSBC

admin

ΕΤΕ: Στα 700 εκατ. ευρώ ο πήχης για Εθνική Ασφαλιστική

admin

Lamda: Καταρχήν συμφωνία για χρηματοδότηση ως 880 εκατ.

admin

Σύμβαση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τους «Κήπους Καρδίτας»

admin

Δρομέας: Η Στ. Παπακωνσταντίνου νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Tην DAS Hellas εξαγοράζει η Ergo Ασφαλιστική

admin

ΕΤΕ: Νέο «κορσέ» για προσωπικό και κόστη έβαλε η DG Comp

admin

Μυτιληναίος: Απαιτείται εκτόξευση της ελληνικής βιομηχανίας

admin

Διώξεις για το inside trading κατά του Γιώργου Νίκα

admin

Lamda: Τα οφέλη από τη Lamda Malls που οδεύει προς ΧΑ

admin

Σύμβαση για την Ευρωπαϊκή EIOPA εκτελεί η Uni Systems

admin

Απεβίωσε ο εκ των ιδρυτών της Agrino Γιώργος Πιτσιόλας

admin

Η κοινοπραξία EBRD-Dimand-Prodea προσωρινός ανάδοχος για τον Πύργο Πειραιά

admin

ΕΥ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει το risk management

admin

«Τίτλοι τέλους» για την κατασκευαστική «Τοξότης»

admin

Υψηλές αποδόσεις από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Interlife

admin

ΕΤΕ: Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες ρυθμίσεις δανείων

admin

Συμμετοχή της Eurobank στην Agrotica 2020

admin