Image default
Επιχειρήσεις

Οι απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις «αποτυχημένες» αποκοπές ρεύματος

Σε διευκρινήσεις προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναποτελεσματικότητα στην εκτέλεση εντολών αποκοπής ρεύματος προχωρά.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση, η αδυναμία πρόσβασης στον μετρητή ή η επιθετική συμπεριφορά ή/και η έμπρακτη παρεμπόδιση εκ μέρους του καταναλωτή (δεδομένου ότι ευλόγως το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων δεν νομιμοποιείται για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας), οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις στον χαρακτηρισμό των αποκοπών αυτών ως «εκτελεσμένων ανεπιτυχώς», παρότι το αρμόδιο συνεργείο μετέβη στην προς αποκοπή παροχή, πλην όμως η αποκοπή δεν κατέστη εκ των πραγμάτων εφικτή για σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους.

Η κατηγοριοποίηση των εν λόγω αιτημάτων των προμηθευτών με αυτό τον χαρακτηρισμό, είναι απόλυτα συμβατή με το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο, δηλαδή τον εγκεκριμένο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου και στο Εγχειρίδιο Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου, όπου ρητά αναφέρεται ότι:

«Ως υλοποίηση εντολής απενεργοποίησης ή επανενεργοποίησης μετρητή φορτίου, νοείται η μετάβαση-επίσκεψη εκπροσώπου του Διαχειριστή του Δικτύου στην παροχή του Πελάτη και, εφόσον είναι δυνατό, η απενεργοποίηση ή η επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του πελάτη. Οι λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η απενεργοποίηση ή επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του Πελάτη γνωστοποιούνται στον προμηθευτή εγγράφως ή με άλλο μηχανογραφικό μέσο».

Το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων του, εργαζόμενοι συστηματικά για την παροχή άρτιων υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (καταναλωτές – προμηθευτές – παραγωγούς), ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στον πολύ μεγάλο όγκο εργασιών που προκύπτει από τον πολυδιάστατο ρόλο της Εταιρίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το τεχνικό προσωπικό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνήθως αντιμετωπίζει – με σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη σωματική του ακεραιότητα – ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια σε όλες τις υποχρεώσεις της Εταιρίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι, για το έτος 2018, οι εκκρεμότητες, στο σύνολο των εντολών αποκοπής που δέχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πανελλαδικά από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, διαμορφώθηκε σε μόλις 1% επί του συνόλου.

Σχετικα αρθρα

Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

admin

ΔΕΗ: Ερχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρύθμιση χρεών

admin

Διπλή χρυσή βράβευση του Ομίλου Ηρακλής στα Manufacturing Excellence Awards 2019

admin

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Alpha Bank

admin

Πρόγραμμα για απόφοιτους μεταπτυχιακών από τη Mondelēz

admin

Euromedica: Στις 16/9 η ΓΣ για την εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών

admin

Σελόντα: Στα 4,2 εκατ. το αντίτιμο πώλησης εγκαταστάσεων στην Ιχθ. Κεφαλλονιάς

admin

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

admin

UPS: Ο Yannick Mooijman CEO για Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες

admin

Στις 30/8 η Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής

admin

Συμμετοχή της Revoil στο 2ο ΑTHEX Small Cap Conference

admin

Unibios: Πιστοποιήθηκε η καταβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

admin

ΔΕΗ: Ο Γεώργιος Βενιέρης εκ νέου πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

admin

Πούλησε δραστηριότητες της Edison στη Β. Θάλασσα η Energean

admin

Markopoulo Park: Έξι συναρπαστικές κούρσες και τζακ ποτ στο Σκορ 6

admin

Θετικές επιδόσεις το 2018 για τη Rolco Βιανίλ

admin

Η Mega Brokers ασφαλίζει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

admin

Hard Rock: Επένδυση άνω του 1 δισ. αν πάρουμε το καζίνο Ελληνικού

admin